Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM DAKİ DOLANDIRICILARA DİKKAT.!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
7.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, az evvel bir dolandırıcı bana mail attı, bunu sizlerle paylaşıp başka arkadaşların dolandırılmasını engellemeye yardımcı olmak istedim.

Sahibinden.com üzerindeki fotoğraf makinası ilanıma ingilizce bir mesajla alıcı olduğunu belirten dolandırıcı biraz mailleştikten sonra, eteğindeki taşları döktü:)

Kendisinin ingilterede olduğunu, kısa süre önce görev için nijerya ya giden oğluna bir hediye göndermek istediğini söyledi, konuştuk anlaştık(ben bu sürede araştırma yaptım) iş para transferine gelince parayı hesabıma göndereceğini, bankasından bana mail geleceğini, ardından benim kargoyu göndereceğimi ve kargo faturasındaki bir bilgiyi(fatura numarası gibi) maile girip cevapladıktan sonra bankasının parayı aktive edeceğine dair bir hikaye uydurdu, dolandırıcı olduğuna emin oldum.

Tabi biraz inceleyince dolandırıcı olduğu anlaşılıyor. sahibinden.com profilinde california olarak kaydetmiş, kendisi ingilterede(imiş) ama. Sonu 1990 ile biten bir mail adresi almış ama, oğlu var, üstelik nijeryada görevde. Zaten sahibinden.com uluslar arası aramalarda çıkan bir site değil, ingiltereden arama yapan birisinin benim ilanıma ulaşma ihtimali %1

Siz siz olun bu tip kişilere dikkat edin, aşşağıda bu kişinin bana verdiği mesajlaşma adresleri, ve kargonun gönderilmesi için verdiği adresi veriyorum. Bunlarla karşılaşırsanız dikkatli olunuz.

barrymichelle01@sify.com

barrymichelle1990@yahoo.com

Name : Ade Dayo
    Address: # 17 Jaiyeola Street, Mokola Oremeji ibadan.
    City : Ibadan.
    State : Oyo State.
    Country: Nigeria.
    ZipCode: 23402.
    Tel# +2348066683481

• Bu eleman 3 sene önce de kuzene mesaj atmıştı Asıl sitedeki yerli dolandırıcılara dikkat edelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Bu eleman 3 sene önce de kuzene mesaj atmıştı Asıl sitedeki yerli dolandırıcılara dikkat edelim.

3 yıl ha. vay vay vay iyi mal kaldırıyor ki hala devam ediyor. Neyse daha yerlisine denk gelmedik
  • Teşekkurler. Ama şöyle de yapabilirdin. : Kargo kutusuna 1 kg çengelköy hıyarı koyup, kargo bilgısini de kendisine bildirirdin. Gerisini anlatmama gerek yok sanırım :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Teşekkurler. Ama şöyle de yapabilirdin. : Kargo kutusuna 1 kg çengelköy hıyarı koyup, kargo bilgısini de kendisine bildirirdin. Gerisini anlatmama gerek yok sanırım :-)

Ama hesaba fazla para yatırıp kargo masrafını da bana ödetecekti. Ödemeli kargo olsa zaten ona uygun birşeyler ayarlardım ama:):):):)
  • quote:

Teşekkurler. Ama şöyle de yapabilirdin. : Kargo kutusuna 1 kg çengelköy hıyarı koyup, kargo bilgısini de kendisine bildirirdin. Gerisini anlatmama gerek yok sanırım :-)

böylelerine hıyar bile çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

böylelerine hıyar bile çok.

Alıntıları Göster
    Olayı tam olarak anlıyamadım amaç nedir? Nasıl işleyen bi sistem??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sahibinden.com Ücretli Mi Oldu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Takım_Tamam

Alıntıları Göster
    PSP satarken banada mail atmıştı bu eleman nijerja diyince hatırladım
  • quote:

şöyle oluyor; bana fake bir hesaptan bankadan atılıyormuş gibi göstererek mail atıyor diyor ki; kargoyu gönder, gönderdiğine dair bilgi olarak da fatura numarasını buraya yaz, ben bankayım sana paranı havale edicem. ben kargoyu gönderiyorum, sonra saf saf kargo numarasını giriyorum. sonra cevap yok, yada muhtemelen biraz oyalamak için uğraşırlar ki kargo uzaklaşsın, sonra dolandırıldığımı anlıyorum. ama kargoyu çoktan göndermiş oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lahmACUN3263

quote:

şöyle oluyor; bana fake bir hesaptan bankadan atılıyormuş gibi göstererek mail atıyor diyor ki; kargoyu gönder, gönderdiğine dair bilgi olarak da fatura numarasını buraya yaz, ben bankayım sana paranı havale edicem. ben kargoyu gönderiyorum, sonra saf saf kargo numarasını giriyorum. sonra cevap yok, yada muhtemelen biraz oyalamak için uğraşırlar ki kargo uzaklaşsın, sonra dolandırıldığımı anlıyorum. ama kargoyu çoktan göndermiş oluyorum.

Alıntıları Göster
    Yani kargoyu ücretsiz gönderiyorsun..!

• quote:

hayır onada para ödüyon
  • quote:

yok, o bana biraz fazla para gönderiyor kargo masrafını ben vereyim diye, oğluna hediye gönderecek ya, kargoyla uğraşmasın oğlu, ben kargo parasınıda size vereyim siz gönderin diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyfülislam

quote:

hayır onada para ödüyon

Alıntıları Göster
    Nası bi andıragandi yapıyorsa? Anlıyamadık?

• quote:

Indira Gandhi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Zhivago

quote:

Indira Gandhi

Alıntıları Göster
    son olarak şu maili gönderdim 2 saattir cevap yok. 1 dakika geçmeden cevap atan kişiden 2 saattir ses yok;
    "I am sorry.We don't have sales to cheaters.If you first send me the money,I can send you the camera."

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Zhivago

quote:

Indira Gandhi

>>>>

quote:

Orijinalden alıntı: lahmACUN3263

son olarak şu maili gönderdim 2 saattir cevap yok. 1 dakika geçmeden cevap atan kişiden 2 saattir ses yok;
    "I am sorry.We don't have sales to cheaters.If you first send me the money,I can send you the camera."

Ooo >> İngilizcemiz varmış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takım_Tamam -- 29 Aralık 2009; 16:00:28 >

• quote:

Patlıcan ile daha çok keyif alabilir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChuckyPancamo

quote:

Patlıcan ile daha çok keyif alabilir bence

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    banada ingiltereden biri ilanım için msj attı ama ben muhattap olmadım

• quote:

Alıntıları Göster
    adama bak ya,

nijeryadaki kerizleri bitirmiş miki bizim memlekette keriz avına çıkmış

varsa şöyle hazırda en onur kırıcısından bir mail bende göndereyim ona

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.