Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM DAKİ DOLANDIRICILARA DİKKAT.!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
7.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı adam işe devam ediyor.Ben de sahibinden.com da bu adama denk geldim dünden beride 7-8 kere mailleştik.Ancak şüpheli tavırlar sonrası adresini arattığımda direk burdaki yazıyı gördüm.Haberiniz olsun adam hala iş başında.İnsanların bu tip işlerde büyük paraya hemen kanmayıp biraz daha akılcı davranmalarını tavsiye ediyorum.
  • Bana da yabancı kişilerden mesaj gelmişti, kaale bile almadım, okumadna sildim diyebilirim.

Ayrıca dikkatli olursanız sahibinden.com mükemmel bir yerdir. Ben hemen hemen her alışverişimi oradan konuşup anlaşarak elden yaptığım için seviyorum.
  • Nijerya kelimesi geçtiği anda kaçın. Hepsi dolandırıcı. Dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Nijerya kelimesi geçtiği anda kaçın. Hepsi dolandırıcı. Dikkat edin.

Ben nijeryalıyım. Ne diye nijeryalıları aşağılıyorsun? Tamam bir kısmımız dolandırıcı olabilir ama bunu hepimize mal edemezsin seni kınıyorum

nijerya nerde kalıyordu tam olarak ya :P
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahmACUN3263

Merhaba arkadaşlar, az evvel bir dolandırıcı bana mail attı, bunu sizlerle paylaşıp başka arkadaşların dolandırılmasını engellemeye yardımcı olmak istedim.

Sahibinden.com üzerindeki fotoğraf makinası ilanıma ingilizce bir mesajla alıcı olduğunu belirten dolandırıcı biraz mailleştikten sonra, eteğindeki taşları döktü:)

Kendisinin ingilterede olduğunu, kısa süre önce görev için nijerya ya giden oğluna bir hediye göndermek istediğini söyledi, konuştuk anlaştık(ben bu sürede araştırma yaptım) iş para transferine gelince parayı hesabıma göndereceğini, bankasından bana mail geleceğini, ardından benim kargoyu göndereceğimi ve kargo faturasındaki bir bilgiyi(fatura numarası gibi) maile girip cevapladıktan sonra bankasının parayı aktive edeceğine dair bir hikaye uydurdu, dolandırıcı olduğuna emin oldum.

Tabi biraz inceleyince dolandırıcı olduğu anlaşılıyor. sahibinden.com profilinde california olarak kaydetmiş, kendisi ingilterede(imiş) ama. Sonu 1990 ile biten bir mail adresi almış ama, oğlu var, üstelik nijeryada görevde. Zaten sahibinden.com uluslar arası aramalarda çıkan bir site değil, ingiltereden arama yapan birisinin benim ilanıma ulaşma ihtimali %1

Siz siz olun bu tip kişilere dikkat edin, aşşağıda bu kişinin bana verdiği mesajlaşma adresleri, ve kargonun gönderilmesi için verdiği adresi veriyorum. Bunlarla karşılaşırsanız dikkatli olunuz.

barrymichelle01@sify.com

barrymichelle1990@yahoo.com

Name : Ade Dayo
    Address: # 17 Jaiyeola Street, Mokola Oremeji ibadan.
    City : Ibadan.
    State : Oyo State.
    Country: Nigeria.
    ZipCode: 23402.
    Tel# +2348066683481

SAHİBİNDEN.COM DAKİ DOLANDIRICILARA DİKKAT.!!

kanka aşk olsun neden göndermedin makineyi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Teşekkurler. Ama şöyle de yapabilirdin. : Kargo kutusuna 1 kg çengelköy hıyarı koyup, kargo bilgısini de kendisine bildirirdin. Gerisini anlatmama gerek yok sanırım :-)

O değilde hıyarı gönderdin diyelim. Adama paketi gönderdim deyip kargo bilgilerinı veriyorsun ve kargo yoldayken gerçektende para senin hesaba geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 21 Nisan 2010; 4:11:49 >
  • yarı fiyata araba satan bir ingiliz vardı acaba bu omu
  • verdiğin mail adresini tarattım google da bir dh bir de aşağıdaki uyarı çıktı.

http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=49&t=24847
  • alisveris yapacak baska ulkemi kalmamis.ingiltere nere,nijerya nere,cengelkoy nere
  • konuyla direk alakalı değil ama sahibinden.com ile ilgili bu hafta içi yaşamış olduğum bir olayı anlatmak istedim. Bir süredir w890i cep teşefonu arıyodum. sahibinden-com uda takip ediyodum ve kafama göre bitane bulamamıştım. p.tesi günü işe geldim tekrar açtım sahibinden-com u bi baktım sıfır gibi kutusunda bi w890i ilanı. Daha yeni koyulmuş ilan siteye. Hemen satıcıyı aradım, satıcı avcılarda bir dükkan, ancak adam resimdek itelefonun satılmış olduğunu söyledi ve elinde aynı onun gibi tertemiz bitane daha olduğunu söyledi. Bende işçıkışı dükkana gidip telefona bakmak için adamla anlaştım.

Akşam gittim dükkana, adam dükkana girer girmez bana dediki; ikinci elde problem varsa 2 güde kesin belli olur bunun ne demek olduğunu biliyosunuz heraldi dakka 1 gol 1. neyse telefonu elime aldım bi baktım telefonun haşatı çıkmış hertarafı çizik arkadan darbe almış... adama dedimki bu internetteki gibi değil. yok efendim buda iyi canım fena değil falan filan. internet ilanında telefonun kutusu, bütün aksesuarları ve garantisinin de olduğu yazıyodu ancak kutu, kulaklık, ara kablo... hiçbirşey yok, garanti belgesi yada fatura da yok. neyse almaktan vazgeçince adamı biraz denemek için, sanki telefonu alacakmış gibi yapıp telefon piyasasından çok anlamadığımı ama bu telefonun fena görünmediğini söyledim adam bunu duyunca coştu, yok efendim bu telefonun 3.2mp olan kamerası gerçek cybershot ların 5mp gibi çeker falan demeye başladı

ertesi gün işe geldim ilk iş sahibinden-com a bu ilan için şikayet bildirimi yaptım. Telefonun resimdeki olmadığını, resimdeki telefonun atılmış olduğunu, dükkan sahibinin bunu kendisi de söylediğini belirttim. ancak öğleden sonra şikayetim ile ilgili şöyle bir cevap geldi siteden: ürün ile ilgili belirttiğiniz türden bir problem görülmemiştir. daha fazla bilgi için satıcı ile irtibata geçiniz adamlara zaten dükkana gittiğimi belirtiyorum ama??? büyük bi ihtimalle resimdeki telefon hiçbirzaman olmadı ve satılmadı da, sadece kandırma amaçlı koyulmuş resimler. adam o telefonu almak isteyenlere de aynı bahaneyi sunacaktır tabi.

Burada tabiki dükkan sahibinin amacı ortada ama asıl garip olan sahibinden-com şikayetler karşısında ne yapıyor acaba? yani bana belirttiğiniz gibi bir durum yoktur diye cevap dönerken naptılar, bunu nasıl araştırıp böyle bir karara vardılar? demekki ya araştırmadılar yada yaptıkları araştırmalar fazlasıyla yetersiz.

• ayrıca ben de bu dolandırıcı hakkında siteye şikayette bulunmama rağmen hem profili hala açık hem de geri dönüş bile gelmedi sahibinden.com dan..
  • Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler.

Aynı olay az önce benim de başıma geldi :) Anlatayım;

Bugün sahibinden.com üzerinden 13-06-2010 00:52 tarihinde "willy1000" adlı kullanıcıdan aşağıdaki mesaj aldım birilanımla ilgili.

"Hello, do you still have this Item available for sale? What is the Price? , mail me back at j.willy1000@gmail.com"

Bende ürünün hala satışta olduğunu ve fiyatını söyledim (160$ dedim). Bana 100$ fazla önererek şu maili gönderdi:

"Thanks for the mail,i am in UK right now so I will offer 260 USD for the Item with the sending Fee by EMS APS in PTT express mail to my Son who just went on a mission to Nigeria, so send me your bank details and your name,so that i can send the money by bank transfer, also i will like you to remove the item from the auction because i am ready to Pay for the item . so here is the shipping address below:

Name : Oluwasegun Adedayo
    Address: # 17 Jaiyeola Street, Mokola Oremeji ibadan.
    Tel# +2347089215224

Thanks."

Ne kadar da sevinmiş olsam da elbette şüpheneldim. Sonra Google'da biraz araştırma yaptım ve bu konuyu buldum. Sonra dank etti :D Az daha kazıklanıyormuşuz... Hemen o şeref..ze mesaj attım. (Mesajı burda yazmasam iyi olur :D ) Ardından sahibinden.com Destek Hattına durumu bildirdim. Hatta burda yazdığı üzere o tarz kullanıcılara karşı birşey yapmadıkalrını ve bu konuyla ilgilenmeleri gerektiğini de söyledim. Ve bu konunun da linkini verdim.

Birde bu sitenin linkini vermemde sakınca yok sanırsam. Orda da bir arkadaşımız aynı şekilde kazıklanıyormuş az daha :) Ama çok açık anlatmış :)
    Nijeryalı Dolandırıcılar Türk Alışveriş sitelerinde...

Ordaki arkadaşın yazıklarınının bir kısmı:
    quote:

Gelelim olayın dümenine, yani komik tarafına...

Adamdan mail geldi ve bana şunu dedi:

Parayı gönderdim. Banka bloke etti. Ürünü kargoya verdikten sonra takip numarasını bankaya belirteceksiniz ve banka size 1300 TL'i ödeyecek. :mrgreen:

Adama cevap yazdım. Bu ödeme yöntemi benim için güvenli değil. Para hesabıma yatmadan ürünü size gönderemem dedim. Adam israrla aynı şeyi belirtiyor: "Ürünü kargoya vermeden banka size parayı göndermez!"

Ben iyice şapşalladım. Gülmeye başladım artık :D Bankanın mail adresi: themaindepts@accountant.com

Google'dan "accountant" diye aratıyorum hiçbirşey çıkmıyor. Sonra "Standart Chartered Bank"ın sitesine girdim ve böyle bir hizmeti olup olmadığına baktım. Tabikide YOK! :twisted: Daha sonra bankanın sayfasındaki contact kısmına girip Türkiye - İstanbul'daki şubesinin telefonunu buldum ve hemen aradım.

Bir bayan açtı telefonu. Kendisine "Merhaba, İngiltere'den biri benden bir ürün satın almak istediğini belirtti..." derken kadın lafımı bölüp aynen şunu söyledi "...ve Nijerya'daki oğluna göndermenizi istedi değil mi?" :lol:

Bende "Evet" dedim. Daha sonra kadın anlattı. Bu hafta sizin gibi onlarca kişi aradı bu konuyla ilgili. İnternetteki bir şebeke, internette satış yapan kullanıcıları tespit edip, onları aynen size yaptığı şekilde dolandırmaya çalışıyor. ve "Malesef buna birçoğuda sizin gibi araştırmadan inanıyor ve istedikleri ürünü yolluyorlar" dedi. "Ürünü sakın göndermeyin!" dedi. Öyle böyle konuştuk ettik. Kapattım sonra telefonu.

Sonra adama hokkalı bir mail yazdım. Tabi o yazdığım maili buraya yazarsam büyük ihtimalle siteden atılırım :mrgreen: Onun için orasını geçelim... Ama şunu söyleyeyim o mailden sonra adamın gıkı çıkmadı :lol:

Ayrıca şunuda belirteyim arkadaşlar. Kadının dediğine göre bu şebeke özellikle "www.sahibinden.com"da çokça kol geziyormuş. Tabi bu sadece o sitede avlanacak anlamına gelmiyor. Adamların taktiği belli fazlaca para verip gaza getiriyorlar. Sonra ürünü istiyorlar. Ürünü gönderdikten sonrada toz oluyorlar. Hepsi bu.

Umarım herkes için yararlı bir bilgi olur bu yazdıklarım. Dikkat edelim! Dikkat etmeyenleri uyaralım...

Bakalım ne olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MGES38 -- 13 Haziran 2010; 16:56:32 >

• sahibinden.comda get seçeneğini kullanın sizde
  • Aynı adam banada mail attı, hakikaten çok hızlı cevap yazıyor. Tabi en son mailden sonra cevap felan gelmedi... Aramızda geçen mailler şu şekilde;

1--
    shop_54:

Hello, Do you still have this Item available? What is the Price? mail me back at b.keane1000@googlemail.com
    Boby Keane

2--
    Cevap:
    Hi,
    Thanx for your concern.
    Yes, it’s stil avaible. Price is 850 TL or 530$ or 430 euro.
    I will give it with it’s box that includes any equipment.
    Murat ISIK

3--
    shop_54:
    Thanks for the mail,i am in UK right now so I will offer 1,000 TL for the Item with the sending Fee by EMS ( Express Mail Service ) in the PTT to my Client who just went on a mission to Nigeria, so send me your bank details and your name,so that i can send the money by bank transfer, also i will like you to remove the item from the auction because i am ready to Pay for the item . so here is the shipping address below:

Name : Oluwasegun Adedayo
    Address: # 17 Irepodun Street,Oremeji Mokola,

Thanks.

4--
    Cevap:
    I thank you,
    I have removed the item.
    My account information;

Murat IŞIK
    ......

5--
    shop_54:
    OK, i will logon to my account now and make the transfer, so as soon as the transfer is approved my bank will send you a transfer confirmation via email, so when you get this, just have it in mind that you will have to go and make the shipment as soon as possible and after the shipment is made, you have to send the tracking number to my bank for verification and they will activate the money/make the money available in your account, so i will make the payment as soon as possible.

6--
    Cevap:
    İf we summarize our conversation; When I see the Money at my account then I will send the item. OK.

• senin ilanın bulma oranın %1 olduğunu nasıl anladın ölçtün mü?
  • bugün yaşadım aynı olayı arkadaşlar...bana da boby keane olarak geldiler...dediğiniz gibi ödemeye kadar herşey güzel ama sonrası hikaye...sağlam kalaylayıp bitirdik işi...hee bir de adama bilgisayar mühendisi olduğumu ve ip adresinden yerini ve adresini belirlediğimi, bütün delillerle uluslararası güvenliğe vereceğimi söyledim...netice: hala cevap bekliyorum
  • Supermıs yaaa. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Nijerya kelimesi geçtiği anda kaçın. Hepsi dolandırıcı. Dikkat edin.

Ben nijeryalıyım. Ne diye nijeryalıları aşağılıyorsun? Tamam bir kısmımız dolandırıcı olabilir ama bunu hepimize mal edemezsin seni kınıyorum

nijerya nerde kalıyordu tam olarak ya :P

yapma bunu yapma bunu yapma bunu
  • yahu ne manyak adamlar bunlar, açlıktan fakirlikten delirdiler iyice
  • arkadaslar bu manyak 2 gundur de bana sardi. ayni taktik ayni isim ayni adres. sadece mail adresi degismis lioneleduardo1000@gmail.com olmus. neyse bu ingilteredeyim filan deyince. dedim ben de ingilteredeyim, nerdeysen soyle yanina geleyim parayi elden ver dedim. bakalim ne diyecek duduk.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.