Arkadaşlar merhaba, forumda bir üyemiz var,2 ay önce bu araç ilk tanitildiginda kendisinin iddiasına göre Lexus bu araca biçilen yüksek fiyatın sebebi aracın Avrupa'da da pahalı olması, Lexusun premium bir marka olması, MTV ÖTV kazığı, Dünya çapında sorunsuzluk vs vs idi. Link burada: https://forum.donanimhaber.com/lexus-lbx-in-fiyatinda-anormallik-yok-mu--158713477 2 ayın ardından daha sene sonu gelmeden 2024 model aracın fiyatına tam 430 bin TL,yani 12 bin Euro civarında indirim yapıldı Aynı üyemiz bunun için de şunu iddia ediyor: Toyota tanıtım için zararına araba satıyor,yani kendisinin iddia ettiği ÖTV MTV KDV kazığına rağmen 10-12 bin Euro da indirim yaparak sizlere Lexus lbx 1.5 hibrit modelini ZARARINA satarak sunuyor müşteri dostu Toyota. Bende sizin fikirlerinizi almak istedim, buyrunuz:) @volkanbirol arkadaşımıza yorumlarınızı bekliyoruz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 24 Haziran 2024; 14:59:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lexus Lbx e gelen 430 bin TL indirim için ne diyorsunuz?
Lexus Lbx e gelen 430 bin TL indirim için ne diyorsunuz?
(En Son Oy Tarihi: 29.10.2024)
-
-
Trollüğü bırak, işsiz güçsüz sözelci kardeşim, benden sana tavsiye. Araç pahalı yada ucuz demedim, Türkiye'de satar yada evin tek aracı olarak alrım da demedim hiçbir ticari tecrübesi olamayan, sözelci kardeşim. Avrupa vergisiz fiyatı ne ise bizim vergiler eklendiğinde aynı dedim. Ah ben Toyota Türkiye hukuk departmanında olacaktım, nasıl öttürürdüm seni, donuna kadar tazminat alırdım. Asılsız, delilsiz, verisiz, matematiksiz fahiş fiyat, fahiş kazanç ithamların için.
Kendi iddiana inanıyorsan git Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na şikayet et. Ben avukat kuzenim olduğu halde, hiçbir yardım almadan kendi başıma, metrekare olarak Türkiye'nin en büyük Samsung mağazasına dava açtım ve kazandım. Haksızlığı asla kabul etmem yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 24 Haziran 2024; 14:32:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Niye bu aracın konusundan 5 tane falan var, bu kadar kasacak ne var hayret :)
Markaların her ülkede birbiri ile çok farklı satış politikaları olabilir.. belki Lexus az satış hedeflediği ve araç başı zararı düşük olacağı için sırf müşteri çekmek adına geçici dönem zararla araç satabilir, "Loss leader strategy" diye bir kavram vardır pazarlamada. zaten bir okyanus Toyota satıyorlar. zamanında İnfiniti Q30 modeli vardı V6 3.0 motor, Nissan insiyatif alıp tanıtım amaçlı zararına satmıştı araçları.
10bin euro zararla olmaz da araba kaç bin euro zaten, otomobil firmaları sanıldığı kadar düşük karlılıkla çalışmıyor. bir miktar zararı göze almış olabilirler. birde bu araçlar Japonya üretim, ekstra %10 gümrük de oradan yiyorlar. hiç bir zaman çok ucuz olmaz direk japonya ithalat araçlar.
-
Hukuk derken? Bence 2 ay önce bu arabanın fiyatı normal diye milletle cengir cengir kavga ederken düşünecektin orasını
430 bin TL zamlı aldılar arabayı:))
Ek olarak Toyota hukuk departmanı ne alaka? Arabayı Euro kuru aynı iken o paradan piyasaya süren ile 10 12 bin Euro indirim yapan firmalar farklı mı?
O zaman bu araba pahalı girmiş piyasaya,kendi ağzınla demedin mi zararına satıyorlar tanıtım indirimi diye?
Ne bu şiddet bu celal
Foruma soru sormak fikir almak ne zamandan beri dava konusu oldu?
Neyse iyi bak böyle çirkinleş, insanlar tanısın seni de tavsiyene uyup araba falan almasınlar:))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracın giriş fiyatı belli
İndirimli fiyatı belli
Avrupa fiyatı da belli de,malum şahıs kabul etmiyor diğer konuda o fiyatı
2. Ayda indirilen rakam da belli.onun Euro karşılığı da belli;)
Tek sorun arkadaşımızın dün normal dediği fiyata bugün ne olmuş yani zararına satıyorlar belki de şeklinde köpük sıkması:)
Benim Lexus yada Toyota ile bir sorunum yok ki,mal onların isterlerse 7 milyona satsinlar.
benim konu açma sebebim senin gibi markalara toz kondurmayan tiplerin düştüğü durumu forumdaki üyelere göstermek:)
Bak dün 430 bin TL zamlı alınmasını savunduğun, premium sorunsuz kral su bu ÖTV MTV kazık dediğin araba için bugün zararına satıyorlar tanıtım falan yazmaya başlamışsın,bu şahsen bana yeter.
Lexus denilen çirkinlik abidesi bu araçlar zaten kaç tane satıyor yada satacak ki birde zam yapacaklar üstüne. Ben Lexus markasının uzun vadede ülkede kalacağını hiç zannetmiyorum bize ve Avrupaya tasarım olarak hitab eden araçlar değil. Her tarafı Premium olsa ne olacak ben uzak doğu aracıyım diye bağırıyor. Avrupa Premium olarak alıp kullanmaz bu aracı olsa olsa ABD pazarında sıradan bir araç olarak satar işte.
-
Yahu aracın fiyatı pahalı dedik,adam forumu başımıza yıktı
Arabaya 430 bin TL indirim geldi,aynı arkadaş dedi ki zararına satıyorlar tanıtım falan
Şimdi de diyor ki fiyata yüksek fahiş dediniz ben olsam Mahkemeye veririm
Baba arabanın fiyatının yüksek olduğunu firma görmüş anında indirmiş zaten
Ve çok garip indirilen fiyat bizim diğer konuda Euro kuruyla kendisine bahsettiğimiz,bak arkadaşım Avrupa'da bu araba bu paraya dediğimiz fiyat
Zararına diyor
Bambaşka bir kafa bu açıklayamiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 24 Haziran 2024; 15:16:27 >
enigma başka işin gücün yok mu la senin? farzedelim ki sen %100 haklısın, ne olacak? boyun mu uzayacak, forumda sana saygı mı artacak? nedir bu sürekli bir haklı çıkma, karşı tarafı ezikleme sevdası? treyturoptan bir farkın yok bilmem farkında mısın?
volkan kardeşim senin üzerinden okları kendime çektim, şimdi piro dede KK vs den başlar.. başka bildiği yok çünkü bu adamın.
"Bambaşka bir kafa bu açıklayamiyorum" diye yazmış bir de, bu söz tam da sana söylenecek bir söz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 24 Haziran 2024; 15:26:36 > -
Şu belli olan fiyatları bir yazsana ya rakamlarla, boş laflarla değil :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 24 Haziran 2024; 15:36:39 >
Aracın fiyatı Türklerin %90'ı Dünya ortalamasından 10 kat fakir olduğu için pahalı, herhangi bir Dünya vatandaşından 1.8 kat fazla vergi ödediği ve %45 fazla ödediği için pahalı.
Noldu 35.990 Euroyu %80 ÖTV ile 1.950 ye denk getiremediğin için üzgünmüsün:)
Tüm firmalar yeni modellerine sınırlı sayıda yada sürede lansman fiyatı yapar.
Onu bunu bırak, Toyota Türkiye lansman fiyatını baştan uygulayıp sonradan uyguladığı için hatalıdır ama aracın vergisiz fiyatı 29991 Eurodur.
Tüm markalar Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat ayında ortalama %10 yaklaşık 200.000TL indirim yaptı dolar 2023 Haziranda 22TL iken Kasım'a 28, Aralık'taki 29, Ocakta 30, Şubat ayında 31TL oldu. Dolar %10 artarken nasıl %10 indirim yapabildiler, yani reelde %20. Bunlar senin anlayacağın şeyler değiller.
Bu da rakamlarla bir açıklaman olmadığı sürece son yanıtımdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 24 Haziran 2024; 15:50:54 >
volkan boşuna kendini yoruyorsun. sen ne dersen ne, daima enigma haklıdır. o bu dünyaya haklı olmak, haksızları madara etmek için gelmiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 24 Haziran 2024; 15:50:51 > -
Biz diğer konuda sana rakamlarla anlattık, anlamadın Toyota anlatmış:)
Senin tezine göre Toyota zararına araba satıyor,daha birşey yazma:)
Ben haksizim evet zararına araba satıyorlar koş sende al 2 tane
bu olmadı. piro dede, KK, pavlike, münih falan yazman lazımdı. sen daima haklısın zaten onu diyorum. allah seni her tartışmada galip gelecek bir şekilde yaratmış. sen 1 sin biz 0..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 24 Haziran 2024; 16:11:13 > -
Yok onu yazmayacam da özgür başkanla uğraştığını görmeyeyim bak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
enigma başka işin gücün yok mu la senin? farzedelim ki sen %100 haklısın, ne olacak? boyun mu uzayacak, forumda sana saygı mı artacak? nedir bu sürekli bir haklı çıkma, karşı tarafı ezikleme sevdası? treyturoptan bir farkın yok bilmem farkında mısın? volkan kardeşim senin üzerinden okları kendime çektim, şimdi piro dede KK vs den başlar.. başka bildiği yok çünkü bu adamın. "Bambaşka bir kafa bu açıklayamiyorum" diye yazmış bir de, bu söz tam da sana söylenecek bir söz.. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X