merhaba arkadaşlar. 2005 model 1.3 multijet albea almayı düşünüyorum. fakat bu araç şehir içi ve şehir dışı ne kadar yakıt tüketiyor acaba. birde bu arabayı alırken nelere dikkat etmeliyim. en çabuk hangi parçaları zarar görür ve yıpranır. mesela arkadaşlar mutlaka enjektörlere baktır diyorlar. çünkü kaçak mazot kullanırsa yada eurodizel kullanmazsa enjektörler gider diyorlar. ayrıca eurodizel kullanırsam enjektörler kaç km dayanır.
herkese teşekkür.
Bence bunu en iyi bir taksi şoföründen öğrenirsin. Buradakiler genelde senede 10000 km yaparken taksiciler 1-2 ayda yapıyorlar ve Albea kullanan taksi şoförleri rahat bulunabilir. Yakında bi taksi durağı varsa yada yolunun üzerinde denk gelirse sorman daha mantıklı...
haklısın kardeş aslında ama ben köy öğretmeniyim. şuan bulunduğum yerde taksi yok. acaba lpg li albeamı daha iyi multijetmi. multijetin parçaları çabukmu yıpranıyor acaba. enjektörler kaç km dayanır.
Bence Lpg lisi daha iyi olur. Çünkü Lpg li araçlarda benzin seçeneğide var. Zaten Albea ların Lpg li ve benzinli olanı mevcut. Dizelde ilerideki sorunlarında benzinli ve Lpg liye göre masrafın çok olur. Bence Lpg li derim ama neden Albea???
ucuz ve az yaktığı için. ayrıca yedek parçasıda ucuz. o yüzden albeayı düşünüyorum. 2-3 sene kullandıktan sonra megane 2 dizel alırım herhalde. şuan öyle düşünüyorum. gerçekten lpg liyimi tercih etmeliyim dizelimi acaba. sizce hangisi daha iyi. dizel bir çok sorun çıkarır diyorlar. lpg li çıkarmazmı. lpg linin çekişi nasıl performans yani. şimdiden herkese teşekkür.
sizce ikinci el olarak direk dizelmi almalıyım, lpg limi almalıyım, yoksa benzinli alıp lpg mi taktırmalıyım. hangisini daha çabuk elden çıkarırım satmak istediğimde. hangisinin masrafı daha çok olur.
Şuandaki dizel araçlar turbo dizel olduklarından Lpg den çok daha iyiler. 2-3 senelik düşünüyorsanız dizel bi araba almanızı tavsiye ederim. Ford Fiesta kullandık 3 sene sıfır sorunla sattık. Dediğim gibi 2-3 senelikse düşünmeden dizel alın derim. Dediğim gibi Albea da Lpg ve Benzin ikisinin bir arada orjinalinde bulunduğu araçlar var. 2-3 sene kullanacaksanız dizel daha iyi olur ama maliyet açısından Lpg daha ucuza mal olur. Ama benim tercihim dizel
2004-2005 model 40.000km yapmış bir multijet albea 3 sene masraf çıkarmazmı yani. tabi serviste kontrol ettircem almadan önce. eğer 3 senede bir masraf çıkarmayacaksa bende dizel olarak karar verdim. çok sağol kardeş.
2. el araca kimse garanti veremez. Bence alıcaksan sıfır al derim. Ancak 2.el alacaksan garantisi vermez kimse ama bazen araç alan kişiler tekrar servislere götürüp satıyorlar, bence sen bi servisle bi görüş uygun fiyatta az kilometre yapmış güzel bi dizel araç bulabilirsin. Tanıdık bi servis varsa daha çok yardımcı olurlar izmirde olsan tanıdık bayisi vardı ama... orada da bulabilirsin. Ama 2.el alacaksan servis dışında 2 ayrı ustaya göstermeden alma derim. Ama sıfır alırsan sana en az 2 sene hiç bi sorun çıkarmaz vergisi kaskosu dışında bi bu masrafların olr birde yakıt tabi.
neden iki ayrı servise göstermeliyim. direk en yakın fiat servisine göstersem onlar aracın ne gibi problemlerinin olduğunu söylemezmi acaba.
Eğer aracı servisten alacaksan bazen satmak için de yaparlar o yüzden 2 ustaya göster dedim ama dışarıdan alırsan tabiki de birine göstermen yeterli. Sıfır ve 2.ellere ne kadar fiyat aldın??? Araştırdın mı hiç?
araba pazarlarında 40.000 km multijetleri 15.000 ytl ye rahat bulabilirsin.
15000 e Dizel Albea bulabiliyorsan 2005 model ve araç temizse hiç kaçırma derim hemen al. Ama almadan servis konusunu unutma mutlaka göster. 15 e hiç kaçırma
15.000 ytl ye var kardeş ama zannımca onların enjektörleri gitmiştir. çünkü eurodizel kullanılmazsa enjektörlerler arızalanıyormuş. bi tepeden tırnağa gözden geçirtecem sonra 3 yıl binip satarım. renault scenic veya honda civic hybrd alırım herhalde 3 yıl sonra. honda hybrd teknolojisi çıkarmış nerdeyse dizel ile aynı yakıyor. ama sıfırı şuan çok pahalı 3 yıl sonra ikinci el bulabilirsem onu almaya çalışcam olmazsa tam bir aile arabası olan renault scenic almayı düşünüyorum.
Anladım 15000 e bence Citroen C2 de düşünebilirsin. 2004 model bulabilirsin 25000-30000 arası temiz. Ben bu yıl almayı düşünüyorum C2. Hem çok hoş hemde çok az yakıyor. Araştırdığıma göre benzinlisi 150 dizeli 100 yakıyormuş. Bence bi bu modele de bak derim
kardeş o araba biraz küçük yaa. benim boyum çok uzun sığmam o arabaya :)
quote:
Orjinalden alıntı: captain_35
Anladım 15000 e bence Citroen C2 de düşünebilirsin. 2004 model bulabilirsin 25000-30000 arası temiz. Ben bu yıl almayı düşünüyorum C2. Hem çok hoş hemde çok az yakıyor. Araştırdığıma göre benzinlisi 150 dizeli 100 yakıyormuş. Bence bi bu modele de bak derim
Ben gerçekten çözemiyorum.
albea ile arka kapısı,koltuğu,bagajı olmayan c2 nin ne ilgisi var?
niçin düzgün karşılaştırma yapılamıyor bu forumda....
Arkadaşım konu ile ilgili yorum yapmıycaksan lütfen karışma. Dikkat ettiysen konu yakıta da dayanıyor ve arkadaşla ilgili konuşmalarımıza dikkat ettiysen konu dizelde çözüm buldu ve dizel olan C2, Fiat Albea dan çok daha az yakıyor. Lütfen konu ile ilgili yorum yapmıycaksan her konuya atladığın, karıştığın gibi buna da karışma. Dikkat ediyorum her konuya bi olumsuz yorumun var. Burada sorun üretmek için değil çözüm üretmek için çalışıyoruz...
quote:
Orjinalden alıntı: captain_35
Arkadaşım konu ile ilgili yorum yapmıycaksan lütfen karışma. Dikkat ettiysen konu yakıta da dayanıyor ve arkadaşla ilgili konuşmalarımıza dikkat ettiysen konu dizelde çözüm buldu ve dizel olan C2, Fiat Albea dan çok daha az yakıyor. Lütfen konu ile ilgili yorum yapmıycaksan her konuya atladığın, karıştığın gibi buna da karışma. Dikkat ediyorum her konuya bi olumsuz yorumun var. Burada sorun üretmek için değil çözüm üretmek için çalışıyoruz...
Ne diyorsun kardeşim sen? karışma falan.
sana mı sorucam.laflarına dikkat et.
adam gibi konuşucaksan konuşalım.
albea yazan yere c2 diye atlayan sensin.
yakıt tüketimi tabiki düşük olucak.cücük kadar ,tüy gibi araba.
çözüm getiriceksen arkadaşa sorarsın sana bagaj lazım mı arkaya koltuk lazım mı
neyse senin gibi karşılaştırma yapmayı bilmeyen insanlar dolu burası.değişmenizi beklemiyorum.
En iyisi sen bırak ta biz öğretmen arkadaşla devam edelim ne dersin Forum genel forum ama olumsuzluk yaratanlarla konuşmak bize yakışmaz. Hem gereksiz yere atlayan sensin. Bırakta iki aracın karşılaştırmasını alıcı arkadaş yapsın, benim önerim sana değil dikkat edersen...