Şimdi Ara

Albea 1.3 multijet ne kadar yakıt tüketir???? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
8.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: captain_35

En iyisi sen bırak ta biz öğretmen arkadaşla devam edelim ne dersin Forum genel forum ama olumsuzluk yaratanlarla konuşmak bize yakışmaz. Hem gereksiz yere atlayan sensin. Bırakta iki aracın karşılaştırmasını alıcı arkadaş yapsın, benim önerim sana değil dikkat edersen...

Bak güzel kardeşim.albea ile ilgili açılmış konuya gidip c2 al yazmadan evvel konuyu açan arkadaşımıza önce

ihtiyaçlarını sorarsın.

sen bunu yapmamışsın.

ayrıca konu yakıt tüketimi olsa dahi albea gibi bir üst segment sedan aracı c2 gibi mini sınıf bir araçla kıyaslayamazsın.

sen almayı düşünüyorsan buna kimsenin lafı yok.

güle güle al hayrını gör.

saçma sapan karşılaştırmalara tepki göstermek atlamak değildir.

konuyla ilgili birşey yazmamı istiyorsan da albea ortalama 5-5.5 l mazot yakıyor.

sana hayırlı günler.

• Sınıf olarak her ne olursa olsun kalite, servis, işçilik, konfor ve yakıt olarak Citroen markası bir adım önde olacaktır. Ben çözüm üretmeye çalışıyorum. C2 önerisi getirdim, arkadaş boyum uzun dedi... Yani burada sana ne söz düşüyor anlamıyorum. Ayrıca bu forumda hangi araçların karşılaştırıldığına sen mi karar veriyorsun da karşılaştırmazsın diyorsun... Ayrıca arkadaş öğretmen ve öğretmenleri çok iyi bilirim. Olaya araba yönünden bakıyorsun insan psikolojisinden anlamadığın kesin bi konuya cevap yazarken lütfen sadece araç olarak düşünmeyelim. Arkadaş öğretmen ve öğretmenler ekonominin en iyisini yapmak zorundalar. bunu çok iyi biliyorum ailemde öğretmen sayısı fazla. Ki Albea yıda ekonomik olduğu için tercih etiiğine adım gibi eminim. Sen sanıyormusun ki beğendiği için alıyor. Ama sen Fiat takımı gibi olaylara girdiin için Fiatı her zaman tercih edeceksin. Maliyet ve ekonomi önemli değil senin için. Sen istersen diğer konularda olumsuz yorumlarını yapmaya devam et, biz 2 gündür olduğu gibi öğretmen arkadaşla devam edelim...

Öğretmen olan birinin İHTİYAÇLARINI senden iyi bilirim. Sormama gerek yok !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 12 Ocak 2007; 14:31:04 >

• quote:

Sınıf olarak her ne olursa olsun kalite, servis, işçilik, konfor ve yakıt olarak Citroen markası bir adım önde olacaktır. Ben çözüm üretmeye çalışıyorum. C2 önerisi getirdim, arkadaş boyum uzun dedi... Yani burada sana ne söz düşüyor anlamıyorum. Ayrıca bu forumda hangi araçların karşılaştırıldığına sen mi karar veriyorsun da karşılaştırmazsın diyorsun... Ayrıca arkadaş öğretmen ve öğretmenleri çok iyi bilirim. Olaya araba yönünden bakıyorsun insan psikolojisinden anlamadığın kesin bi konuya cevap yazarken lütfen sadece araç olarak düşünmeyelim. Arkadaş öğretmen ve öğretmenler ekonominin en iyisini yapmak zorundalar. bunu çok iyi biliyorum ailemde öğretmen sayısı fazla. Ki Albea yıda ekonomik olduğu için tercih etiiğine adım gibi eminim. Sen sanıyormusun ki beğendiği için alıyor. Ama sen Fiat takımı gibi olaylara girdiin için Fiatı her zaman tercih edeceksin. Maliyet ve ekonomi önemli değil senin için. Sen istersen diğer konularda olumsuz yorumlarını yapmaya devam et, biz 2 gündür olduğu gibi öğretmen arkadaşla devam edelim...

Öğretmen olan birinin İHTİYAÇLARINI senden iyi bilirim. Sormama gerek yok !!!

Şimdi de citroen-fiat karşılaştırması mı yapıyorsun.

fiat-psa yıllardır ortak çalışıyor.eminim bundan da haberin yoktur.

alt sınıf ile üst sınıf ne olursa olsun karşılaştıtılmaz.yanılgıya düşersin

karşılaştımalara kararı ben vermiyorum.

senin gibi saçma sapan karşılaştırmalar yapanlara tepki gösteriyorum.

yok avensis mi golf mü

megane mı caddy mi.

böyle karşılaştırmalrın hiçbir anlamı yok.

gelelim öğretmen meselesine.

tutulmayan ikinci eli olmayan servis ve bakım masrafları çok daha yüksek olan.

üstelik bagajı bile olmayan bir arabayı öğretmenlere mi öneriyorsun?

benim ailemde de öğretmenler var merak etme.

senden daha iyi bilirim öğretmenlerin ne istediğini.

1.3 multijet in senelik vergisi bile senin önerdiğin küçük arabadan daha düşük.

biraz araştırma yaparsan görürsün.

• Senelik vergi olaylarına filan girecek olursan zaten bir senede yakıttan yaptığı tasarrufla bunların hepsini ödeyeceğini de ben bilmeni isterim. Ortalama 4.3 lt yakan bir aracın yanında 5-5.5 lt yakıyor dediğin Albeayı bi karşılaştıralım istersen...

Senede bir öğretmenin yapacağı maksimum kilometre 10000 olsun (Dikkat minimumlarda bu rakam)

Diesel in litre fiyatı 2.30

10000 km yapan araç 5-5.5 litreden 500-550 litre mazot harcar = 1207 ytl (Ortalama)

10000 km yapan araç 4.3 litreden 430 litre mazot harcar = 989 ytl (Ortalama)

Fark 218.5 ytl

Gelelim vergilere :
    1300 e kadar : 328 ytl
    1300-1600 arası : 524 ytl

Fark 196 ytl

Yani ince hesaba dökersen 22.5 ytl kar elde edeceğini göreceksin. Bu minimumlarda yapılan kilometreydi. Yılda 100000 km yapan birisi senin aracının 6 aylık vergisini de öder... Bence araştırmayı sen yap...

Gelelim servis masraflarına :

Lütfen dürüst ol 1 sene içerisinde hangi araç daha çok servise gider : Albea mı C2 mi???

Tabiki Albea gider. Bu oranın 1/3 olduğunu düşünürsek C2 nin servis masrafının daha az olduğunu göreceksin...

Gelelim bagaja:

Bir öğretmenin devamlı olarak tatile çıkmadığını ve arabasını fazla kullanmadığını düşünürsek bu bagaj ona çok çok rahat yetecektir. Yaklaşık ortalama 200 litre... Tamam Albeanınki daha geniş ama bu rahat yetecektir.

Tutulmayan 2. eli olamayan demişsin Gelelim buna :

Sence satışa çıkardığın zaman aynı model Albeamı sıfır fiyatının daha altuı paraya gider C2 mi ???

Bi araştırma yap istersen Şuan sıfırı 31000 ytl olan Albeayı 15000 e alıcam diyor.

Peki Sıfırı 28000 ytl olan C2 nin ikinci eli n kadar??? Ben söyliyeyim 18000 ytl

Şimdi sana soruyorum : Hangisinde zarar çok ???

Dur dur yine ben söyliyeyim Albeada 16000 ytl C2 de 10000 ytl kaybın var 2 yaş bir arabada...

Sen söyleyeceklerini olumsuz yorumlarını bence hiç bişeyden haberi olmayan özenti 17-18-20 yaş gurubundaki çocuklarla yap. Gerçi senin yaşını da bilmiyoruz ama... Bırakta biz burada öğretmen arkadaşla devam edelim...

Ha birde unutmadan hangi aracın ikinci elinin daha temiz bulunma ihtimalinin olduğunu hiç tartışmıycam bile seninle...

Harbiden hakettim bi sigarayı içeyim bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 12 Ocak 2007; 15:28:08 >

• Farklı sınıftaki araçların karşılaştırılamıyacağını anlayamıyorsun.

verdiğin fiyatlar da yanlış.

sıfır albea dizel 31 milyar değil.git bayiye ondan sonra gel yaz buraya.

liste fiyatlarına ne bakıyorsun.

dediğim gibi c2 cücük gibi araba elbet daha az yakmalı.

yaşın madem ki 17-18 değil.araştırma yap.

ayrıca bakım ile ilgili uydurdukların bana ilginç geldi.

c2 2 kere bakıma girerse albea 3 falan.

arkadaşım multijet 1.3 ödüllü bir motor.

bakım periodları da belli.triger kayışı falan da yok.16v

otur bunları araştır.kaç km de bir giriliyormuş bakıma.

1/3 senin fiat ı küçümsemek için uydurduğun komik bir masal.

common-rail i dahi bulan fiat

nedir bu fiat düşmanlığı anlayamıyorum.

adamlar senelerini veriyor ödüllü motorlar yapıyor.

senin gibi biri de çıkıp 1/3 diye masal uyduruyor.

albea gibi halk tipi sedan karşısında c2 gibi mini bir araç öneriyor.

albea kaç tane satılmış c2 kaç tane.gerçeğe dön

piyasaya da hangisi temize mi bulunur

ikisi de temiz ya da patlak bulunabilir.

c2 yi mercedes mi sanıyorsun.

yine fiat küçümsemek için uydurulmuş komik bir cümle.

adamı tatile bile çıkartmadın 200 l yeter dedin.

pes valla

sigaranın kutusunun üzerindekileri de iyi oku.

boşuna yakmışın

• Fiata karşı bi düşmanlığım olmadığı gibi Fiat Doblo kullanıcısıyım şuanda. Bu 1

İkincisi Aldığım fiyatlar iki markanında liste fiyatları. Yani Albeada ne kadar indirim varsa C2 de de o kadar var. Yani verilen fiyatlar aynı olarak çıkacaktır karşına.

Üçüncüsü daha çok satılan bi aracı 2-3 seneliğine kullanmak için alan birisi bu aracı satarken ne kadar daha küçük paralara satacağı da malum. Araç çok olduğundan satışıda düşük fiyata olacaktır. Arz talep meselesi.

Bence 2-3 seneliğine bir öğretmen için cücük diye tabir ettiğin araç çok daha ekonomik. Ayrıntılarını yazdım zaten...

Zaten arkadaş geçici bir araç arıyor, O'na neden satarken yarı fiyatına satacağı bi aracı aldıralım ki...

Dediğim gibi Dobloyu iş gereği aldık biz, en basit örneği enjektörlerinin durumu malum ve tüm fiatlarda olduu gibi bizim araçta da geri viteste gelen ses malum. Bu sizin araçtanda gelyordur eğer Fiat kullanıyorsanız. Ben Albea kötü demedim. Sadece iki araç arasında C2 tercih sebebimdir 2-3 SENE KULLANIM İÇİN... (Bu ayrıntıyı atlama bence).

Araçların sıfır ve 2.el fiyatları belli satışlarda 5 milyarlık bi fark var en az...

Bir öğretmenin de genel olarak sadece yazları tatile çıktığı da malum... Benim elimde değil bu öğremenlerin kaderi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 12 Ocak 2007; 16:09:07 >

• Tövbe tövbe

fiat-citroen bayileri ortak mı aynı indirimi uygulasın.

git bayiye öyle hesap yap diyorum ama anlatamıyorum heralde.

albea ya kötü diyemezsin zaten.

enjektör yakıt kalitesine bağlı kirlenebilir.bundan doğal ne var

1.3 multijet e atarsın euro diesel olur biter.

hiçbir sorunu olmayan başarılı bir motor.kendini ispatladı.ödülü de aldı.

tüm fiat larda geri viteste ses geliyor ne demek.

neyi karalıyorsun arkadaşım

geri vites dişlisi ile ileri dişliler aynı mı.tabiki ses gelicek.önce durucaksın sonra geri vitese atıcaksın.cırtlama yapıyorsa da baskı balatan değişicek.bitmiş olabilir.

neyse sıkıldım.

buraya fiat kötülemekten başka birşey için gelmediğin açık.
  • Tabi tabi sen böyle devam et

Arkadaşım bak ;

Aldığım fiyatlar iki aracında liste fiyatları. Anlamak istediğin gibi anlama olayı. 30000 ytl lik araca 2000 ytl lik indirim yapıyorsa Fiat, bu indirimi Citroen de yapar zaten. Hiç birşeyi kötülemiyorum sadece iki aracı karşılaştırıyorum. Bence sen git 17-18 yaşlardaki çocuklarla Fiatı konuş. Sıkılmana gerek yok Soğuk bi su iç tüm sıkıntını alır

İkinci eli satarken ne kadara satacağın malum. Sıkıldıysan biz öğretmen arkadaşla devam ederiz. Senin görüşün o benimki bu...

Uymak zorunda değiliz, uyuşmak zorunda değiliz. Zevkler ve renkler tartışılmaz.

• quote:

Tabi tabi sen böyle devam et

Arkadaşım bak ;

Aldığım fiyatlar iki aracında liste fiyatları. Anlamak istediğin gibi anlama olayı. 30000 ytl lik araca 2000 ytl lik indirim yapıyorsa Fiat, bu indirimi Citroen de yapar zaten. Hiç birşeyi kötülemiyorum sadece iki aracı karşılaştırıyorum. Bence sen git 17-18 yaşlardaki çocuklarla Fiatı konuş. Sıkılmana gerek yok Soğuk bi su iç tüm sıkıntını alır

İkinci eli satarken ne kadara satacağın malum. Sıkıldıysan biz öğretmen arkadaşla devam ederiz. Senin görüşün o benimki bu...

Uymak zorunda değiliz, uyuşmak zorunda değiliz. Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Neyi anlamak istediğim gibi anlamışım.

git bayiye

istersen çizerek anlatıyım.

c2-albea karşılaştırılmaz.

bunu da anla artık.

suyu da sen iç ,belkş ayılıp gerçeğe dönersin.

bütün öğretmenleri de aynı şekil tatil yaptırdın ya.

sadece c2 nin olmayan bagajını savunabilmek için

pes...

sana hayal dünyanda başarılar

• Dikkat ettiysen tüm öğretmenler demedim GENELDE kelimesini kullandım. Hangi öğretmenin ne kadara tatil yapacağını da senden iyi bilirim. Kimseye hakaret etmem ben. Ama çizerek anlatırken dikkat et derim sana...

Benim kendi özgür fikrimdir. İstediğim aracı istediğimle karşılaştırırım. Buna sen karar veremezsin. İstersen gel bayiye gidelim, Türkiyenin neresinde olursan ol bi Fiat markasını senden daha ucuza alırım. o yüzden benimle Fiatın fiyatı konusunda iddialaşma. Neyi nereden ne kadara alacağımı senden iyi bilirim. O yüzden ekonomik olarak C2 nin Fiat Albea dan daha ekonomik olduğunu iddia ediyorum... Varsa aksi ispatlarsın.

Hadi sana tekrar
  • quote:

Dikkat ettiysen tüm öğretmenler demedim GENELDE kelimesini kullandım. Hangi öğretmenin ne kadara tatil yapacağını da senden iyi bilirim. Kimseye hakaret etmem ben. Ama çizerek anlatırken dikkat et derim sana...

Benim kendi özgür fikrimdir. İstediğim aracı istediğimle karşılaştırırım. Buna sen karar veremezsin. İstersen gel bayiye gidelim, Türkiyenin neresinde olursan ol bi Fiat markasını senden daha ucuza alırım. o yüzden benimle Fiatın fiyatı konusunda iddialaşma. Neyi nereden ne kadara alacağımı senden iyi bilirim. O yüzden ekonomik olarak C2 nin Fiat Albea dan daha ekonomik olduğunu iddia ediyorum... Varsa aksi ispatlarsın.

Hadi sana tekrar

Tabi canım en iyi fiyatı sen alırsın.öğretmenleri genellersin.

albea dizel 31 milyar.

senin karşılaştırmana karar vermiyorum.saçma buluyorum.

c2 ,albea dan sadece yakıt tüketimi olarak ekonomik olabilir.

• Yakıt, Satış (2.el), konfor, dizayn, görünüş, marka, karizma vb... Her zaman üstün olacaktır. Zaten 2-3 mesaj önce açıkladım herşeyi. Karşılaştırmasını sen yap ...
  • quote:

Yakıt, Satış (2.el), konfor, dizayn, görünüş, marka, karizma vb... Her zaman üstün olacaktır. Zaten 2-3 mesaj önce açıkladım herşeyi. Karşılaştırmasını sen yap ...

c2 nin ikinci eli yok.

dizayn,görünüş,karizma laf salatası ve aynı sözler.

öğretmene bagajı olan vergisi düşük halk arabası tavsiye edilir.

cücük gibi c2 değil.

konfor ve c2

arkada oturabiliyorsan iyi.

ama senin niyetin belli fiat ı küçümsemek.

farklı sınıfta araçlar karşılaştırılmaz bunu dahi anlayamadın.

umarım birgün anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 12 Ocak 2007; 15:46:15 >

• Neeeee. C2 nin 2. eli yokmu? Yaaaavvvvv yavvvvvvvv. Ya Fahrettin sen varya. yaaaavvvv...

Neeee. Kurufasülye gaz mı yapar.... Yaaavvv Gazı su yapar suuu.

Hani az önce içtin yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogretmen82

ben köy öğretmeniyim. şuan bulunduğum yerde taksi yok. acaba lpg li albeamı daha iyi multijetmi. multijetin parçaları çabukmu yıpranıyor acaba. enjektörler kaç km dayanır.

Çok fazla km yapmayacağınızı düşünerek

size tüplü albea tavsiye ederim.

multijet albea dan çok daha ucuza bulabilirsiniz.

multijet in enjektörleri diğer yeni nesil dizel motor araçlardaki gibi çok yüksek basınçlar altında püskürtme yapıyor ve kaliteli yakıt kullanılması gerekiyor.

euro-diesel kullanıldığında hiçbir parçası sorun çıkarmaz.hatta mazot filtresi de muslukludur.gerektiğinde filtrede bulunan su filtre değişmeden boşaltılabiliyor.
  • konu biraz değişir gibi olmuş ama yine konuya dönülmüş sanırım. burda multijet albeası olan bir kişi eurodizel kullanmadığını söyledi ve herhangi bir problem olmadığını söyledi. eğer kaçak mazot olmazsa gerisi önemli değil dedi. eurodizel ince olduğu için araba daha kuvvetli olur ama çok yakar dedi. sizcede eurodizel ile normal motorin arasındaki kullanım farkının araba üzerinde olumsuz etkisi olurmu. şimdiden çok teşekkürler.
  • Sana şöyle diyim eskiden eurodiesel mi vardı

e yani farkı illaki vardır ama normal dizelde alsan olur

ama sen yine de eurodiesel alki sonradan keşke alsaydım deme için rahat etsin
  • quote:

konu biraz değişir gibi olmuş ama yine konuya dönülmüş sanırım. burda multijet albeası olan bir kişi eurodizel kullanmadığını söyledi ve herhangi bir problem olmadığını söyledi. eğer kaçak mazot olmazsa gerisi önemli değil dedi. eurodizel ince olduğu için araba daha kuvvetli olur ama çok yakar dedi. sizcede eurodizel ile normal motorin arasındaki kullanım farkının araba üzerinde olumsuz etkisi olurmu. şimdiden çok teşekkürler.

Albea da normal mazot kullanabilirsin ancak yakıt kalitesi bilindiği gibi heryerde aynı değil

kafanızın rahat olmasını istiyorsanız ve euro-diesel bulabiliyorsanız euro-diesel kullanın.
  • quote:

konu biraz değişir gibi olmuş ama yine konuya dönülmüş sanırım. burda multijet albeası olan bir kişi eurodizel kullanmadığını söyledi ve herhangi bir problem olmadığını söyledi. eğer kaçak mazot olmazsa gerisi önemli değil dedi. eurodizel ince olduğu için araba daha kuvvetli olur ama çok yakar dedi. sizcede eurodizel ile normal motorin arasındaki kullanım farkının araba üzerinde olumsuz etkisi olurmu. şimdiden çok teşekkürler.

Şu olay kesinlikle yanlış normal mazot ile daha çok yakar araç euro-diesel ile daha az yakar genel olarak kaliteli dizele göre ayarlanmıştır motor kısa vadede sorun yapmaz mazot kullanılması ama motordan belli bir ömür çalar ayrıca normal kullanımda ses fazla olur, siyah duman sorunu olur, çekiş daha düşük olur ayrıca motorda kurumlanmayla ilgili sorunlar çıkabilir.Ben olsam normal mazot kullanış araç almazdım mecbur kalınıp alınmıştır 1-2 defa ama sürekli normal mazot kullanmışsa düşünmezdim fiyatınında düşük olmasının sebebi o temiz ve bakımlıları 16.500-17.000 civarıdır(2004)

• ya fiatcı arkadasım ben öncelikle sana kızıyorum çünkü c 2 ve albeayı bu forumda karsılastırn arkadaslarla tartıştıgın için.ya arkadaslar akıl var mantık var c2 ile albea nasıl karsılanır bu c2 yi öneren arkadaş c2 yi daha önce görmeiş heralde passat felan mı sanıyo acaba.ya arkadas sen istediğin arabayı istediğinle karsılastırrsın ama burası herkese açık bir yer sen git evde karsılastır burda sacma sapan karsılastırmanla ugrastırma bizi burası herkese acık evde git napıosan yap albeayla c2 karsılastırmada akla geleck son karsılastırmalardır.gelelim öğretmen meselesine okudum herseyi adamı tatile cıkarmadın be.c2 de bagaj denen bişe yok albea sanki coık mu yakıyo? yakıt felan demişssin öğretmeni c2 yle felan uğrastırma ögretmen bagajı büyük az yakan parcası ucuz konforlu bir arabaya binmek ister öyle ufacık arabalarla uğrastırmayın öğretmenlerimizi.ayrıca en önemli husus fransız malıdır citroen dikkatli olalım bu vatanı seviosak kendi arabalarımıza biraz daha sıcak bakalım her ne kadar kalite bakımından yoksunolsalarda FIAT

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.