fiat, istenen paraya göre her modelinde yeterli kalite veriyor.
vermeseydi yıllarıdır ilk 3 te olamazdı
FİAT.COM DA VAR
captain_35 kardeş doğru söylüyorsun. ben de albea kullanıcısısıyım ve öğremenim. elbette ekonomi...
quote:
Orjinalden alıntı: captain_35
Sınıf olarak her ne olursa olsun kalite, servis, işçilik, konfor ve yakıt olarak Citroen markası bir adım önde olacaktır. Ben çözüm üretmeye çalışıyorum. C2 önerisi getirdim, arkadaş boyum uzun dedi... Yani burada sana ne söz düşüyor anlamıyorum. Ayrıca bu forumda hangi araçların karşılaştırıldığına sen mi karar veriyorsun da karşılaştırmazsın diyorsun... Ayrıca arkadaş öğretmen ve öğretmenleri çok iyi bilirim. Olaya araba yönünden bakıyorsun insan psikolojisinden anlamadığın kesin bi konuya cevap yazarken lütfen sadece araç olarak düşünmeyelim. Arkadaş öğretmen ve öğretmenler ekonominin en iyisini yapmak zorundalar. bunu çok iyi biliyorum ailemde öğretmen sayısı fazla. Ki Albea yıda ekonomik olduğu için tercih etiiğine adım gibi eminim. Sen sanıyormusun ki beğendiği için alıyor. Ama sen Fiat takımı gibi olaylara girdiin için Fiatı her zaman tercih edeceksin. Maliyet ve ekonomi önemli değil senin için. Sen istersen diğer konularda olumsuz yorumlarını yapmaya devam et, biz 2 gündür olduğu gibi öğretmen arkadaşla devam edelim...
Öğretmen olan birinin İHTİYAÇLARINI senden iyi bilirim. Sormama gerek yok !!!
bende 2006 model 1,2 80hp orijinal lpg albea var. sıfır aldım ve yakıtından çok memnunum. ilgilenen arkadaşlara ölçümlerimi ayrıntılı yazabilirim. bir öğretmen arkadaşım 1,5 ay önce 24,500 cıtroen c3 aldı dizel. onunla da çok fikir alışverişi yaptık aramızda. ben sadece yakıt konusunda iyi düşünmesi gerektiğini söyledim. fabrika verilerine bakarak çok fazla bi fark yok dedik. ama şu anda 130-135 yakıyor c3. servise sorduk. havalar soğuk ondandır ayrıca da motorun belli bi km yapması gerekiyor dediler. eğer albea alsaydı beraber gittiğimiz üstün otoda 22,500 ytl ye vereceklerdi. albea da şu anda 100 kmde 7,5-8,5 l arası gaz yakıyor. o da ankara şartlarında(gazın litresi 1270 ytl) yaklaşık 95-107 ytl arası bir paraya tekabül ediyor. c3 daha estetik bi araba ama albea daha ekonomik. bu arada albea için 164 ytl vergi ödedim. selamlar...
arkadaşlar.C2 dediğiniz araba iki kişilik..bagajı yok gibi bişey..az yakacak diye c2 almanın manası yok.Öğretmen bey koydeyım diyor.Emınım yakınlarda biyerde citroen servisinden cok bir tofaş fiat servisi olma ihtimalı 2 kat fazla..ayrıca koy yolunda c2 dağılır gibime geliyor.Ögretmen arkadasım yerli malı albeadan vazgecme..tüplü de hiç düşünme..dedikleri gibi 40 bınde 2004 -2005 ,15-16 mılyara dızelını rahat bulursun.atarsın bi depo benzın.rahat rahat kullanırsın..düşünme bile. banko Albea dizel
öğretmen arkadaşımız albea sana gçre bi araba
Arkadaşlar bende bi yorum yazmazsam içim rahat etmicek.... Öncelikle aynı sınıf olmayan araçların karşılaştırılmasının yapılması yanlış. 1.Albea kullanıcısı olarak dayanıklılık ve yakıt bakımından süper bi araç. 2.İşçilik ve parça fiyatı makul düzeylerde 3.aile arabası denebilecek boyutlada geniş iç hacim 4.sürüş konforu 5.Servis olanagı diğer araçlara göre daha fazla
bunlar yeterli sanırım fıatı küçümsemekten vazgeçin kardeşim fıatçı arkadaşlar .... çamur atmayalım yüzümüze sıçrar
Bırakında millet kendi hayal dünyasında kalsın..fiatı karalasınbiz bilioruz neyin ne mal oldugunu
he bide unutmadan taksici arkadaşımın albeası 50.000 de ve daha arabanın kaputunu açmadı..
Merhaba,
Yakıt tüketim öerneği vermek istedim ancak aracım 2005 Palio Multijet;
2005 temmuzda depoyu taşana kadar doldurup 4 kişi 60-150km/s arası değişen hızlarda 246 km yol yaptık,geri döndüğümüzde aynı istasyondan depoyu tekrar taşana kadar doldurduğumuzda depo yaklaşık 10litre mazot aldı,ortalama 4.065l/100km ye denk geliyor ki bence mükemmel bir değer. Burda en öenmli olan dizel motoru kullanırken gaz pedalını,vites değişimlerini ve torbo basıncını iyi kontrol edebilmek.
Saygılarımla.
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
Merhaba,
Yakıt tüketim öerneği vermek istedim ancak aracım 2005 Palio Multijet;
2005 temmuzda depoyu taşana kadar doldurup 4 kişi 60-150km/s arası değişen hızlarda 246 km yol yaptık,geri döndüğümüzde aynı istasyondan depoyu tekrar taşana kadar doldurduğumuzda depo yaklaşık 10litre mazot aldı,ortalama 4.065l/100km ye denk geliyor ki bence mükemmel bir değer. Burda en öenmli olan dizel motoru kullanırken gaz pedalını,vites değişimlerini ve torbo basıncını iyi kontrol edebilmek.
Saygılarımla.
Arkadaşım bu değerler çok çok mükemmel değerler de,, Bir şeyi çok merak ettim şimdi..
246Km yol, 10 litre mazot, 100Km de 4,065lt.tüketim.
2005 temmuzda yamış olduğun bu hesabı kukuşu kuruşuna nasıl aklına tuttun.bu mükemmel değerleri yanında mmükemmel de bir hafızaya sahipsin.Tebrik ederim.. Valla ben bazen sabah kahvaltıda ne yediğimi bile unutuyorum
F
quote:
Orjinalden alıntı: ogretmen82
merhaba arkadaşlar. 2005 model 1.3 multijet albea almayı düşünüyorum. fakat bu araç şehir içi ve şehir dışı ne kadar yakıt tüketiyor acaba. birde bu arabayı alırken nelere dikkat etmeliyim. en çabuk hangi parçaları zarar görür ve yıpranır. mesela arkadaşlar mutlaka enjektörlere baktır diyorlar. çünkü kaçak mazot kullanırsa yada eurodizel kullanmazsa enjektörler gider diyorlar. ayrıca eurodizel kullanırsam enjektörler kaç km dayanır.
herkese teşekkür.
Fabrika verisi 3.9Lt. Şehiriçi 6Lt. Şehirdışı 5Lt. Ortalama 5.5 litre tüketir.. Ayrıca sadece enjektörlerine değil,bi servise gidip,aracın bakılabilecek her yerine baktırman menfaatın icabı olacaktır...
Ok.arkadaşım...Başın sağ olsun.
inş. bir önceki sorumu yanlış anlamamışşındır...
kazasız , sorunsuz , güzel günler dileğile..
Sağol,sorunu yanlış anlamadım hatta bende olsam aynı soruyu sorardım,bende çok unutkanımdır çünkü.
1 depo benzinle istanbuldan ankaraya gidip orda 4 gün dolaşıp tekrar istanbula dönebilecek kadar yakıt tüketiyo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme