Şimdi Ara

03 2015 Formula 1 Çin GP,Shanghai International Circuit (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu yarış Verstappen'i çok beğendim bütün hünerini sergiledi çocuk ama çok büyük talihsizlik yaşadı son turlarda. Yazık oldu. Podyum için aynı sonucu bekliyordum zaten, Mercedes Malezyadaki gibi bir hata yapmaz daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: Mücahit5353

Arkadaşlar Alonso neden bu kadar kötü? Geçen senelerde de şampiyon olamadı? Araçlarında mı bir sıkıntı var yok başka nedeni mi var? Alonso, Schumacher'i 8dakika geriden gelip 8 dakika fark atan bir pilottu nasıl oldu da bu hallere geldi? Senelerdir takip etmiyorum olayların çok uzağındayım sadece bunun nedenini merak ediyorum

Çok uzun yıllardır yarışları takip ederim ama şu Alonso'nun 8 dk geriden gelip 8 dk. fark attığı bir yarışı gözden kaçırmışım.
    Hangi yarıştı bu?

Hangi yarış olduğunu hatırlamıyorum. Bir hafta önce falan araştırmıştım ama bulamamıştım. Alonso'nun şampiyon olduğu yıllardan 2005 veya 2006 yıllarından birinde olması gerek diye düşünüyorum. O zamanlar ntvde veriliyordu yarışlar yanlış hatırlamıyorsam ondan sonra ntvden alınınca yayın hakları bende bırakmıştım F1'i. Üstünden çok zaman geçince de hatırlamıyorum doğal olarak. Belki dakikasını yanlış hatırlıyor olabilirim ama öyle efsana bir yarış vardı hatta abim Schumacher'i tutardı ben hep Alonso'yu desteklerdim az da dalgasını geçmemiştim

• Ferrari'de az akıl varsa Kimi bıraktığında Verstappen'i kaparlar hemen.
  • Maldonado guldurdu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes strateji problemini de gözden geçirdiğine göre senenin geri kalanı da aynen böyle yürüyecek gibi duruyor. Geçen sene Williamslar ikinci iyiydi şimdi Ferrariler. Neyse ki Maldonado var da biraz eğlence katıyor.
  • Mercedes beklendiği gibi bu yarışta rahat kazandı.Hamiltonun ikinci setle son turlarında en hızlı turları atması bile performansı gösterme açısından yeterliydi.Yani yarışın bir çok kısmında tam tempo gitmedi.Rosberg ise ikinciliği aldı ama Hamiltona bir kez daha mağlup oldu.Vettel ve Ferrariler açısından en fazlası buydu, daha fazlası imkansızdı.Güvenlik aracı olmasa ikinci en hızlı otomobil Ferrari yaklaşık 20 saniye civarı fark yemiş olacaktı.Ayrıca Verstappen kusursuz bir yarış çıkardı kalana kadar.Keşke güvenlik aracı olmasaydı da Kimi Vettele atak dener miydi görseydik.Tur bindirmelerde telsizden şunları önümden çekin dediğine göre daha yeni lastiklerle muhtemel bir atak izleyebilirdik.Williams ise her ne kadar en hızlı üçüncü otomobil olsa da Ferrarilerden ciddi şekilde fark yedi.Bu arada Arrivabanenin ve Ferrari pitinin asık yüzleri gözlerden kaçmadı sonlara doğru.Belli ki bu kadar fark beklenmiyordu.Özellikle lastik anlamında Ferrarinin daha iyi olması bekleniyordu zaten.Kısaca zaman zaman Mercedese yakın ve yarış kazanan bir Ferrari göreceğiz.

Diğer orta sıra takımlarının performans durumu belli değil ama Redbull ciddi belada.Şu an kendi alt takımı Torro Rossodan bile zayıf görünüyor.Sauberin çıkışı her ne kadar Ferrari motorunun gelişimiyle alakalı olsa da Force Indianın gridin en güçlü motoruyla durumunu görünce tasarım anlamında da iyi iş çıkardıkları belli oluyor.Mclaren ise her iki otomobille yarışı bitirmeyi başardı.Şu an için durum pek parlak olmasa da hem sıralama turlarında farkın kapanması hem de yarışın bitirilmesi şimdilik iyi sayılır.

Gelelim Maldonadoya Button temasını tam izleyemediğimden yorum yapamıyorum ama pite girerken az daha hakemlere çarpmayı başaracak olması,olmayacak yerde spin atması falan bu seride kabul edilecek şeyler değil.Kaldı ki bu adamın sayısız vukuatı var ona rağmen yarışmaya devam ediyor.Demek ki yeteri kadar sponsor desteğiyle f1de yarışmak hayal değil.

Son söz hakemlere uzun süre müdahale edilmediği gibi edildikten sonra da bir işi beceremediler.F1 açısından çok amatör görüntüler izlettiler.En komiği de Torro Rosso mekanikerlerinin gelip kanadı kurtarmasıydı.

• maldonado'nun nasıl bir torpili varsa artık helal olsun, adamın kafa yapısı yenibosna-silivri dolmuşçuları ile aynı yapıda fakat f1 de yarışıyor. (eskiden olan hattan bahsediyorum)
  • quote:

Arkadaşlar Alonso neden bu kadar kötü? Geçen senelerde de şampiyon olamadı? Araçlarında mı bir sıkıntı var yok başka nedeni mi var? Alonso, Schumacher'i 8dakika geriden gelip 8 dakika fark atan bir pilottu nasıl oldu da bu hallere geldi? Senelerdir takip etmiyorum olayların çok uzağındayım sadece bunun nedenini merak ediyorum

Hoş geldin mücahit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Pulse_

maldonado'nun nasıl bir torpili varsa artık helal olsun, adamın kafa yapısı yenibosna-silivri dolmuşçuları ile aynı yapıda fakat f1 de yarışıyor. (eskiden olan hattan bahsediyorum)

Adamın adının ilk üç harfi herşeyi özetliyor zaten

• Mercedes sert lastikte iyiyken yumuşakta kötü. Lastikleri hemen harcıyor. Ferrari ise tam tersi fakat sert lastikte o kadar acımsanacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Sadece mercedeslere göre fark var. Bugünün sonucunu daha çok bu etken belirledi. Özellikle sert lastiklere geçiş sonrası -yani son pit- aradaki farka bakılabilir.

Ferrari ikinci otomobil konumunda. Sert lastik olayında gelişmesi gerekiyor. Ayrıca bugün sert lastik kısmını bir kenara bırakırsak mercedeslerle farkın uçurum düzeyde olmaması güzeldi.

• quote:

quote:

quote:

Çok uzun yıllardır yarışları takip ederim ama şu Alonso'nun 8 dk geriden gelip 8 dk. fark attığı bir yarışı gözden kaçırmışım.
    Hangi yarıştı bu?

Hangi yarış olduğunu hatırlamıyorum. Bir hafta önce falan araştırmıştım ama bulamamıştım. Alonso'nun şampiyon olduğu yıllardan 2005 veya 2006 yıllarından birinde olması gerek diye düşünüyorum. O zamanlar ntvde veriliyordu yarışlar yanlış hatırlamıyorsam ondan sonra ntvden alınınca yayın hakları bende bırakmıştım F1'i. Üstünden çok zaman geçince de hatırlamıyorum doğal olarak. Belki dakikasını yanlış hatırlıyor olabilirim ama öyle efsana bir yarış vardı hatta abim Schumacher'i tutardı ben hep Alonso'yu desteklerdim az da dalgasını geçmemiştim

90 lardan beri yarış izlerim söylediğin gibi bir yarış olmadı.
    2005 yılı Ferrarinin çok kötü bir yılıydı.
    Milletten tur yediği bir yıldı ama öyle 8dk geriden gelip 8dk fark atma olayı o yıl bile olmadı.

• smyrna kullanıcısına yanıt
    Sıralama saati ile yarış saatini karıştırmışım özür diliyorum.
    Yarış çok keyif vermedi ama en azından 2014 sezonuna göre daha iyi bir sezon olarak ilerliyor 3.yarışı geride bıraktığımızda Mercedesler bu hafta yine tamamen hızlılardı yarışın ilk bölümünde Ferrari yumuşak lastiği çok daha iyi kullandı Vettel ile Rosberg farkı 1.5 saniyelere kadar insede daha fazlasını alması pek mümkün değildi yumuşak lastiklerle iyi performans alamayan Mercedesler sert lastiğe gecince Ferrarilerde sert lastikler ile fazla randıman alamayacında fark açıldı sonlarda bir Kimi ile Vettel'in kapısmasını görsek keyifli olurdu Raikkonnen oldukca istekliydi telsiz mesajları ilede güldürdü podyumda görmek isterdim ama güvenlik aracı onu dördüncülüğe itti.
    Geçen yıl Ferrari yavaştı Raikonnen çok daha yavaştı Alonso araçtan alabileceği verimi maksimum almaya çalışıyordu Redbullar araçtan alabilecekleri maksimumu alıyorlardı hatta Riccardio yarış bile kazandı Williams'lar en iyi 2.otomobildi ama istikrarsızlardı Mclaren iyi kötü savaşıyorlardı fena değildi ona rağmen keyifsiz bir sezon oldu 2014 bu yıl için hem Ferrari'nin hızlanmasının ardından Williams-Redbull-Mclarende üste koysalardı daha keyifli bol geçişli yarışlar izleyebilirdik ama kötü takımlar hızlandı Sauber-Ferrari-Lotus iyi dediğimiz takımlar yavaşladı buda zevkimizi azalttı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi yarıştı bu?

Milletten tur yediği bir yıldı ama öyle 8dk geriden gelip 8dk fark atma olayı o yıl bile olmadı.

Dakikasını yanlış hatırlıyo olabilirim ama azımsanıcak bir zaman değildi keşke zamanında not alsaydım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mücahit5353 -- 12 Nisan 2015; 16:49:12 >

• Düzenleme: "Çekin şunu önümden."
  • Kimi efendi gecen sene de mavi bayraklar senin için sallanmıştı mersolara karşı ne cabuk unuttun.

Alonso dan yediğin tokatta gecen sene malumken bu tavırlar çok itici

Bu senede benzerini vettel den yersin sezon sonunda da emekli olursun

• Rai ikinci pilot olmaya mahkum. Çok egoist ve şımarık.

• Race
    CHINA
    1 LEWIS HAMILTON GBR MERCEDES 1:39:42.008 25
    2 NICO ROSBERG GER MERCEDES +0.714s 18
    3 SEBASTIAN VETTEL GER FERRARI +2.988s 15
    4 KIMI RÄIKKÖNEN FIN FERRARI +3.835s 12
    5 FELIPE MASSA BRA WILLIAMS +8.544s 10
    6 VALTTERI BOTTAS FIN WILLIAMS +9.885s 8
    7 ROMAIN GROSJEAN FRA LOTUS +19.008s 6
    8 FELIPE NASR BRA SAUBER +22.625s 4
    9 DANIEL RICCIARDO AUS RED BULL +32.117s 2
    10 MARCUS ERICSSON SWE SAUBER +1 lap 1
    11 SERGIO PEREZ MEX FORCE INDIA +1 lap 0
    12 FERNANDO ALONSO ESP MCLAREN +1 lap 0
    13 CARLOS SAINZ ESP TORO ROSSO +1 lap 0
    14 JENSON BUTTON GBR MCLAREN +1 lap 0
    15 WILL STEVENS GBR MARUSSIA +2 laps 0
    16 ROBERTO MERHI ESP MARUSSIA +2 laps 0
    17 MAX VERSTAPPEN NED TORO ROSSO DNF 0
    RT PASTOR MALDONADO VEN LOTUS DNF 0
    RT DANIIL KVYAT RUS RED BULL DNF 0
    RT NICO HULKENBERG GER FORCE INDIA DNF 0
    Fastest lap - Lewis Hamilton, Mercedes, 1m 42.208s (lap 31)

* Button finished 13th but had 5 seconds added to his race time for causing a collision with Maldonado.

** Merhi had 5 seconds added to his race time for failing to stay above the required time during the safety car period.

yarışı izleyemedim (sc girmiş bycriminal düzeltme yaptı teşekkür)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta80 -- 13 Nisan 2015; 19:01:04 >

• meta80 kullanıcısına yanıt
    Hocam son üç tur SC girdi yaklaşık 20 sn fark açılmıştı Mercedes ile Ferrari Ferrari'de aynı şekilde Williams'a 30 sn fark açtı. yarışın ilk bölümü tempo olarak çok fark yoktu fakat son bölümde o fark ortaya çıktı biraz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi yarıştı bu?

Dakikasını yanlış hatırlıyo olabilirim ama azımsanıcak bir zaman değildi keşke zamanında not alsaydım

Pistlerdeki turlar genellikle 1.30 ile 1.50 aralarındadır.
    Yani 2 dk. geriden gelmek demek 1 tur demek.
    hadi 4 dk. diyelim. bu da en iyi ihtimalle 2.5 tur yapar.
    2.5 tur geriden gelip 2.5 tur öne geçmek her babayiğidin harcı değildir.
    Muhtemelen yanlış hatırlıyorsun. Hafızanda öyle kalmıştır.
    Kaldı ki 8 dk demek neredeyse 5-6 tur geriden gelmek demek. Kaldı ki HRT ler, Marusiia'lar bile o kadar geri kalmıyor tüm yarış boyunca.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByCRiMiNaL.

Hocam son üç tur SC girdi yaklaşık 20 sn fark açılmıştı Mercedes ile Ferrari Ferrari'de aynı şekilde Williams'a 30 sn fark açtı. yarışın ilk bölümü tempo olarak çok fark yoktu fakat son bölümde o fark ortaya çıktı biraz.

teşekkür. düzeltme yaptım mesajda .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.