Şimdi Ara

05 civic 5w40 yağ kullanmak doğrumudur? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
20.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten bir yağın ömrünün dolduğu ancak tetkikle anlaşılırmış. Bizim ustalar elleyip hımm tutmuyor ölmüş bu yağ diyorlar.
  • Yaklaşık 1100 küsür km sonra 7500km doluyor olmasına rağmen, son yağ değişiminden beri ancak 6 ay geçmiş olacağından, BEN DE 10.000km dolmasını beklemeye karar verdim. ZATEN, 6 aydan en geç 3-4 ay sonra 10.000km yapmış olurum.
  • 2004 es Civic ön kaputta 0-30 castrol kullanın yazıyor. Fakat servis 10 40 öneriyor. sanayicide 10 40 diyor. 0 30 soğuk havalarda iyi olur diyorlar. Fakat honda bu araçları rusyaya göndermemiş tr ye göndermiş ve üzerine 10 - 30 kullanın yazmış. Bu iş neden böyle anlayamadım
  • avantajları daha ince daha geç ısınır motorun her noktasına 10-40 a göre daha fazla gider soguklara daha dayanıklıdır dezavantajları; eger motorda aşınmalar varsa yag yakma eksilte yapar,km niz fazlaysa yine dogal olarak olması gereken aşınma mevcut oldugundan yag eksiltir,daha pahalıdır
  • babalar gibi mobil1 5w-30 esp formula ;) bkz:http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil1_ESP_Formula_5W-30.asp akma ve parlama noktalarına dikkat..
    7thgenhonda v.s. bilimum yabancı sitelerde 5w-30 mobil kullananlar %90 oranında,bizde de millet magnatech diyo mobil demiyo..
  • rallier_61, "Mobil 1 5W-30 ESP Formula" diye diye beni de CASTROL Magnatech 10W-40'dan vazgeçireceksin en sonunda

•  05 civic 5w40 yağ kullanmak doğrumudur?
  • mobil1 tam sentetikte 1 nümeradır..mobil&exxon ar-gesi küçümsenemez,castrol onun yanında tükürüklü yağ kalır bi forumda okuduğum ve hatırladığım kadarıyla yağ tüketimi aşırı olan ve sürekli aktif olan jeneratör tarzı bir motora mobil yağ konulduğunda tüketim bitmiş..castrol 10w-40 hakkında okuduğum bi yazıda da yağın motora konduktan sonra 10bin kmye doğru motorda değişik huylar(şehir içi yoğun trafikte kullanımda hararet yükseldikçe motorun sesinin,çalışma karakterinin değişimi,tam tersi sabah soğuklarında çalıştırmada da zorluk çekildiği v.s.) belirdiğini ve yağın katran tarzı bi forma büründüğünü öyrenmişidim şu an benim araçta da shell 10w-40 var(ah ulen baba),ilk aldığımda da önceki sahibi 5binkmde iken mobil1 10w-40 koydurmuştu; sanki önceden motor sesi daha azdı,üstelik mobil1 yağla 1000kmlik ş,dışı yolun 500ünü dipgaz gittim ve eksiltme v.s de yoktu,tek dezavantaj 500kmlik etaptan sonra yanan benzin ışığı olduavantajları da 130luk tdi t5 i uslandırmam

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

rallier_61, "Mobil 1 5W-30 ESP Formula" diye diye beni de CASTROL Magnatech 10W-40'dan vazgeçireceksin en sonunda

yol yakınken vazgeç bence de,hem yakıt tüketimin azalır hem de için rahat olarak en az 10binde değişim yaparsın(hazır 10binde bir lpg filtren de değişecekken)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

rallier_61, "Mobil 1 5W-30 ESP Formula" diye diye beni de CASTROL Magnatech 10W-40'dan vazgeçireceksin en sonunda

Hocam çok ağar olucak ama,

hondacı adam zaten Mobil 1 kullanır

• TAMAM, Mobil 1 olsun AMA burası Türkiye'nin güneyi, sıcak bölge, 5W-40 veya 0W-40 kullansak olmaz mı?
  • bir de 5w-50 var günceldetam lpglik valla..malum lpg dolaysıyla motorun iç ısısı artışta
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61
    bir de 5w-50 var günceldetam lpglik valla..malum lpg dolaysıyla motorun iç ısısı artışta

HIMMM, iş biraz değişti şimdi. Hem güneyde yaşadığım hem de aracım LPG'li olduğundan 5W-50 daha mı iyi olurdu ACABA?
  • http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil_1_Peak_Life_5W-50.asp
    bence kış değeri için 5w uygun,yüksek ısıdaki de LPGye göre uygun..
  • yav o zaman 10w60 kullanalım tam lpglik olur ohaaa
  • sen git 20w-50 kullan ama varilden doldurt
    memati says:"bir bildiğin varsa açıkla ortak,oha falan olmuyo"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 13 Kasım 2009; 22:24:49 >
  • Bence Castrol dünyanın en iyi yağı. İngilizleri hiç sevmem ama adamlar icat etmişler. E honda da castrol öneriyor ve kullanıyor. EDGE .)
  • BENCE marka fanatiği olmayalım. Hangi marka AYNI kaliteyi diğerlerine göre DAHA UYGUN fiyata sunuyorsa onu tercih edelim.
    KEŞKE aynı kaliteyi yakalayan YERLİ MARKA + ÜRETİM motor yağları olsa da onlar arasından seçim yapabilsek.
  • Marka önemli değil benim son sözüm
    yarı sentetik 7500km/1 yıl
    tam sentetik 12500km/1 yıl olaraktır.
    Kilometreler yaklaşık tabi.3 aşağı 5 yukarı olabilir.
  • barisdragon,
    Yarı-sentetik, hiç değilse CASTROL Magnatec 10-40 için; GEL "10.000km veya 9 ay"da ANLAŞALIM.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.