Şimdi Ara

05 civic 5w40 yağ kullanmak doğrumudur? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
20.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilmiyorum yarı sentetikler kısa sürede kömür gibi simsiyah olurken aynı kilometrede tam sentetikler altın sarısı/açık kahverengi olabiliyor.10000 çok gibi ama karar sizin.
  • Arkadaşlar Honda demek yüksek devir demek,

Eğer aracınızın neden rakiplerinden nasıl daha yüksek güç aldığını anlamak istiyorsanız tam sentetik yağ için fark ödemekten kaçınmayın.
  • arkadaşlar sonuç olarak 2005 civic (Lpg'li) Adana'da oturuyorum malüm yazın çok sıcak daha 2 ay filan oldu arabayı alalı aldıgımız adam yaptırmış bakımlarını 5.000 km filan war daha bakıma hangi yagı önerirsiniz..??
  • sıcaksa edge 5w40 iyi gider
  • Mobil1 0W-40 da olabilir AMA kişisel tercihim yine de CASTROL Edge 5W-40 olurdu ve sanırım öyle de olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 30 Kasım 2009; 9:54:31 >
  • Peki yarı sentetik olarak Mobil1 mi Castrolmu ? Şu ana kadar hep castrol(10-40) kullandık.
    Burdakiler genelde Mobil1 i tavsiye ediyorlar.
    Bu 130.000 bakımında değişiklik yapıp mobil1 denemek istiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JamMasterJay -- 1 Aralık 2009; 17:37:50 >
  • Yarı sentetik kullanacak olsam, bugüne kadar kullandığım CASTROL Magnatec 10W-40'dan vazgeçmezdim.
  • Bugün ustayla konuştum, gelecek yağ değişiminde 5w40 Mobil 1 koyacağız motora. Yavaş yavaş tam sentetiğe doğru bir geçiş olduğunu söyledi usta. %5 yakıt tasarrufu ve daha az motor sesi sağlıyormuş. Yarı sentetik 10bin km.de 250gr. eksiltirse bu da 500gr. falan eksiltir dedi. O da problem değil, tamamlanır zati...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Bugün ustayla konuştum, gelecek yağ değişiminde 5w40 Mobil 1 koyacağız motora. Yavaş yavaş tam sentetiğe doğru bir geçiş olduğunu söyledi usta. %5 yakıt tasarrufu ve daha az motor sesi sağlıyormuş. Yarı sentetik 10bin km.de 250gr. eksiltirse bu da 500gr. falan eksiltir dedi. O da problem değil, tamamlanır zati...

E günaydın yane...
    accordçu sırrı usta bu forumda 2 yıldır 5w 40 tam sentetik için olan biteni yazıyordu. senin ustan daha yeni mi uykudan kalkmış?...

• ustama laf yok aga.ben daha yeni sordum, usta zati biliyo yıllardır ama kimsenin arabasına zorla tam sentetik koyamaz ki. Fiyat farkı!
  • kedidir o,kedi..
    mobil1 in güncelde yani resmi sitesinde 5w-40 yok,5w-30 ESP var..ikincisi daha iyi bir yakıt tasarrufu sağlar kanımca..ayrıca 500gram yağ tüketimi bile fazla bence,1.4 cliom bile full redline kullanmama rağmen yağ eksiltmiyordu,kaldi ki vtec daha yeni bir teknolojiyle üretilmiş motor,yağ sızıntısı v.s. oluşumuna neden olabilecek boşluklar mikron boyutunda..
  • HArbi kediymiş

05 civic 5w40 yağ kullanmak doğrumudur?
  • Yağ sadece sızarak mı eksilir yoksa buharlaşabilir de mi?
  • dikkat et de bu kedi 3 yaşından büyük olmasın,raf ömrü var..onçün güncelde olan ambalajı öneriyorum..
  • İlla b.k atcan yane Senin girdiğin sitenin güncel olduğu ne malum? Belki sitenin raf ömrü bitmüştür
  • İlla b.k atcan yane Senin girdiğin sitenin güncel olduğu ne malum? Belki sitenin raf ömrü bitmüştür
  • EVEEET, 25-Haziran'da CASTROL Magnatec 10W-40 ile yaptığım son yağ değişiminden bu yana tam 7500km yol katetmişim. Bu sabah yolumun üzerinde bulunan ve son 3 yıldır yağ değişmlerimi yaptırdığım CASTROL il distrbitörüne uğrayarak, bu kez CASTROL EDGE 5W-40 ile yağ ve yağ filtresi değişimi yaptırdım. Bakalım ne değişecek? "En azından, yağ konusunda 1 yıl /12.500km kafam rahat eder" diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 18 Aralık 2009; 11:35:32 >
  • HORTTINGEN

Cesuryürek, motor nasıl tam sent. yağla? FArk var mı eskiye göre?

Bem de temmuzda tam sentetiğe geçeceğim İnşallah.

Ralli ne dersin, 5x30 mu 5x40 mı olsun? Sen ne kullanıyon dizelasyonunda şimdi?
  • aşırı beslemeli,yüksek sıkıştırma oranlı bir dizel motorda bile ben, 5w-30 tam sentetik(şu an castrol,bi dahakine mobil one) kullanabiliyorsam;siz atmosferik beslemeli,normal sıkıştırma oranına sahip bir benzinli honda motorunda 5w-20 bile kullanabilirsiniz(zira yurt dışı forumlarda karşılaştım bunu kullananla) bende eksiltme yok,sizde de olmaz heral
  • 5x30 diyosun yani....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.