Şimdi Ara

0850 nerenin alan kodu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
2
Favori
659.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: selocan5

quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

peki bu numaralardan illegal bir iş yapıldığında kişinin tespiti ve yakalanması mümkünmü yoksa 359 ..vs. gibi başka ülkelere ait insanları dolandırıp birşey yapılamayanlar grubundamıdır ?

özellikle göçebe numara kavramı şahsen beni tedirgin ediyor ,üstelik anlayabildiğim kadarıyla bu numara yurtiçindenmi yoksa yurtdışındanmı arıyor bunu dahi anlamak mümkün değil gibi geldi ,yanılıyormuyum ?

bu numaralar VoIP'te kullanıldığı için takibi alışageldiğimiz numaraların takibinden biraz daha zor olabilir. ancak, şu anda 0212, 0312 gibi illere ait numaralar da aynı 850ler gibi VoIP operatörleri (STH) tarafından kullanılabiliyor. yani "850ler takip edilemez" diye bir kural olmadığı gibi "212li numaralar süper takip edilir" gibi bir kural da yok. ya da "212'den 532'den gelen çağrıya güvenin ama 850'ye güvenmeyin" diye bir kural da yok

işin iyi tarafı, bu numaralar, Türk Telekom'a rakip sabit operatörler tarafından yeni ve yenilikçi (innovative) hizmetlerde kullanılabiliyor. Örneğin internet hizmeti aldığınız bir operatör, hizmetin yanında ucuz arama yapabileceğiniz ve aynı anda arama alabileceğiniz bir hat verebiliyor size.

bu tür hizmetler sayesinde, yakında, bu Almanyada gurbetçiler tarafından kullanılan "30 euroya dünyanın her yerine 10000 dakika bedava" gibi tarifeler ülkemize de gelebilecek.

bilgilendirme için teşekkürler

hiçbir zaman tedbiri elden bırakmayacağız ama dediğiniz gibi bu sistem yeni olduğu için tedirginlik oluşturuyor ,hiç değilse firmalar kendi numaralarını sitelerinde direk bildirseler (bazıları bildirmiş) çok daha iyi olacak ,çünkü misal ben bir numaradan kuşkulandım ve google da arama yaptım malesef bu numarayla ilgili bir bilgiye ulaşamadım

yani şöyle düşünün birisi sizi 850 li bir telefondan aramış ben türkcell_superonline dan arıyorum diyor ??

şimdi gerçekten oradanmı aramış bakıyorum öyle bir numara yok ,peki ben bu firmayla anlaşma yapmaya çalışsam benden mutlaka bilgilerimi ,belkide kart numaramı isteyecekler

yani bence hala çok kuşkuya açık bir durum

diğer yönden anlattıklarınıza bakınca çok güzel bir uygulama olduğu anlaşılıyor ,ilerde mutlaka bu sistem tam oturacaktır ,lakin ben emin olmadığınız telefon aramalarına asla bilgi vermeyin diyorum

• Finansbank da iğrenç telefon bankacılığını 0850 222 0 400 şeklinde 0850'li bir numaraya taşımış. 444'lü numaraların da artık normal sabit hat gibi ücretlendirilmesi ile alakası var mı bilmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

peki bu numaralardan illegal bir iş yapıldığında kişinin tespiti ve yakalanması mümkünmü yoksa 359 ..vs. gibi başka ülkelere ait insanları dolandırıp birşey yapılamayanlar grubundamıdır ?

özellikle göçebe numara kavramı şahsen beni tedirgin ediyor ,üstelik anlayabildiğim kadarıyla bu numara yurtiçindenmi yoksa yurtdışındanmı arıyor bunu dahi anlamak mümkün değil gibi geldi ,yanılıyormuyum ?

bu numaralar VoIP'te kullanıldığı için takibi alışageldiğimiz numaraların takibinden biraz daha zor olabilir. ancak, şu anda 0212, 0312 gibi illere ait numaralar da aynı 850ler gibi VoIP operatörleri (STH) tarafından kullanılabiliyor. yani "850ler takip edilemez" diye bir kural olmadığı gibi "212li numaralar süper takip edilir" gibi bir kural da yok. ya da "212'den 532'den gelen çağrıya güvenin ama 850'ye güvenmeyin" diye bir kural da yok

işin iyi tarafı, bu numaralar, Türk Telekom'a rakip sabit operatörler tarafından yeni ve yenilikçi (innovative) hizmetlerde kullanılabiliyor. Örneğin internet hizmeti aldığınız bir operatör, hizmetin yanında ucuz arama yapabileceğiniz ve aynı anda arama alabileceğiniz bir hat verebiliyor size.

bu tür hizmetler sayesinde, yakında, bu Almanyada gurbetçiler tarafından kullanılan "30 euroya dünyanın her yerine 10000 dakika bedava" gibi tarifeler ülkemize de gelebilecek.

bilgilendirme için teşekkürler

hiçbir zaman tedbiri elden bırakmayacağız ama dediğiniz gibi bu sistem yeni olduğu için tedirginlik oluşturuyor ,hiç değilse firmalar kendi numaralarını sitelerinde direk bildirseler (bazıları bildirmiş) çok daha iyi olacak ,çünkü misal ben bir numaradan kuşkulandım ve google da arama yaptım malesef bu numarayla ilgili bir bilgiye ulaşamadım

yani şöyle düşünün birisi sizi 850 li bir telefondan aramış ben türkcell_superonline dan arıyorum diyor ??

şimdi gerçekten oradanmı aramış bakıyorum öyle bir numara yok ,peki ben bu firmayla anlaşma yapmaya çalışsam benden mutlaka bilgilerimi ,belkide kart numaramı isteyecekler

yani bence hala çok kuşkuya açık bir durum

diğer yönden anlattıklarınıza bakınca çok güzel bir uygulama olduğu anlaşılıyor ,ilerde mutlaka bu sistem tam oturacaktır ,lakin ben emin olmadığınız telefon aramalarına asla bilgi vermeyin diyorum

sizi arayan birine asla kimlik bilgisi vermeyin!! (arayan 444xxxx, 112, 155 vs bile olsa). VoIP'te karşı tarafa istediğiniz numarayı göndermek çok basit.

illa bu arama ile işlem yapacaksanız, kimlik bilgilerinizin bir kısmını onlardan isteyip arayandan emin olun, ya da bilgi alıp daha sonra kendiniz müşteri hizmetlerini arayarak işlem yapın.

• quote:

sizi arayan birine asla kimlik bilgisi vermeyin!! (arayan 444xxxx, 112, 155 vs bile olsa). VoIP'te karşı tarafa istediğiniz numarayı göndermek çok basit.

illa bu arama ile işlem yapacaksanız, kimlik bilgilerinizin bir kısmını onlardan isteyip arayandan emin olun, ya da bilgi alıp daha sonra kendiniz müşteri hizmetlerini arayarak işlem yapın.

hocam çok güzel çok doğru söylemişsiniz ama özellikle telefon bankacılığı denen sistemde tüm bilgilerinizi vermezseniz hiç işlem yapamıyorsunuz hatta soru bile soramıyorsunuz

işte zaten bu durumu bilen dolandırıcılarda kendilerini araya sokup sizin gerçek kişilerle görüştüğünüzü hissettirmeye çalışıyor ve bu nendenlerden dolayı korkum olduğunu bildiriyorum yoksa dediğiniz gibi her arayan kişiye bilgilerimizi verirsek her türlü durumla karşılaşmamız mümkün görünüyor

ee bu durumda da vermezsekte yukarıda anlattığım şekil işlem yapamıyoruz ,bakın yukarıda bir telefon numarası sordum daha bugüne kadar şuraya aittir / doğrudur / değildir diyen kimse çıkmadı ,gerçi o kadar çok merak etmişliğim olsa direk o firmayı arar sorarım ama amacım böyle bir durumla karşılaşan varmı ? varsa ne oldu gibi sorulara cevap arıyorum ,üstelik google da 850 tel.no ile ilgili bir şeyler yazdığımızda bu sitede çıkıyor ve bizde en iyi bildiğimiz en çok güvendiğimiz yer olarak buraya geliyoruz

• ARKADAŞLAR AZ ÖNCE 0850 NUMARA ARADIM SATURNU.HER YÖNE BEDAVA DAKİKALARIMDAN GİTTİ.HATTIM AVEA BİLGİNİZ OLSUN.
  • +90850532253x

iki gündür çaldırıp kapatıyor dolandırıcımıdır nedir?
  • tayland veya hongkong.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

arkadaslar ben wirofondan bahsetmek istemiştim.wirofon içinde 850 li numara veriyormus telekom.ve wirofonda avantajlı bir kullanım şekliymiş.kullanan varsa ondan bilgi almak isterim.

Ben wirofon abonesiyim.

Cep telefonuma yükledim, Yurtdışında wi-fi (WLAN) olan yerlerde wi-fi üzerinden bağlanıp Türkiye'deki ücretlendirme üzerinden kullanıyorum.
    Yaptığım aslında VoIP.

Özellikle devamlı yurtdışına gidenler için wirofon ideal bir yöntem. Yurtdışında cep telefonu kullanmaktan çok daha ucuza geliyor.
  • artık 444 lü numaralarında bedava kontörlerden düşeceği aynı zamanda ev telefonlarında sabah 7 akşam 7 bedava olacağı söyleniyor

bu durumu bilen / kullanan arkadaşımız varmı ? artık bu tür haberlere fazla inancımız kalmadığı için bu işte de tuzaklar varsa önceden bilelim

birde arkadaşlar hangi kod olursa olsun önce kendi sitelerinden kontrol etmeden sakın bilgi vermeyin çünkü dolandırıcılarda benzer yöntemleri kullanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

+90850532253x

eger son rakam 2 ise turkcell musteri hizmetleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Monarch@

quote:

+90850532253x

aynen son hane 2
    yahı 6 7 defadır arıyor beni. tam açıyorum kapatıyor telefonu küüt diye kontorlerimi yoktur ne :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Monarch@

quote:

+90850532253x

aynen son hane 2
    yahı 6 7 defadır arıyor beni. tam açıyorum kapatıyor telefonu küüt diye kontorlerimi yoktur ne :D

telefonda blacklist yok mu?

• 0850 222 1 500 mediamarkt mh
  • 0850 333 66 99 nt mağazaları mh
  • 0850 222 0 600 ing bank yeni mh
  • şirketlere verilen yeni kod
  • selamlar beni de iki gündür 08504955155 bu numara arıyor işte olduğum için bir türlü yetişemiyorum alo demeye geçenlerde evi de aramışlar müzik dinletip kapamışlar bilgisi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykayserili

Arkadaşlar az evvel biri de beni aramış bu şekil bir numaradan.
    Ben kaçırdım, yoksa açardım. Aradım ama hat düşmedi.

Numara şu:

08502507071

Bu numaraya rastlayan var mı daha evvel?

aynı numara bugün benide aramış. Nerden olduğunu bulabildin mi sen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunn000

quote:

Orijinalden alıntı: ykayserili

Arkadaşlar az evvel biri de beni aramış bu şekil bir numaradan.
    Ben kaçırdım, yoksa açardım. Aradım ama hat düşmedi.

Numara şu:

08502507071

Bu numaraya rastlayan var mı daha evvel?

aynı numara bugün benide aramış. Nerden olduğunu bulabildin mi sen?

beni de aradılar bulalım şunu lütfen
  • 0212 963 11 63 sigarayı bıraktırma hattı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.