Şimdi Ara

1 (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.471
Cevap
785
Favori
320.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen gün baktım.Yeterli detay bilgi göremedim.Mesela örnek ders falan olsa yorum yapabilirim örnek ders yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hage84

quote:

Orijinalden alıntı: hage84

http://sciencerookie.com/tk/30-gunluk-otomatik-dil-ogrenme-yontemi/
    bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz rat hocam

https://www.gamestolearnenglish.com/fast-phrases/

şu sitede basit bir fast phrases oyunu var. bunun daha kapsamlısı olsa mesela bir görsel verip bize sırayla kelimeler gösterip onlardan seçerek bir cümle oluşturmamızı istese güzel bir uygulama ortaya çıkar diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 18 Aralık 2017; 21:57:58 >

• veerzaara kullanıcısına yanıt
    Biraz Rosetta Stone çalışma mantığına benziyor sizin aradığınız şey.Daha gelişmiş olarak Fluenz var.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    daha önce pdf dosyalarını yazdırırken çoklu yazdırma seçeneği ile 2 sayfayı bir sayfa olarak çıktı aldığınızdan bahsetmişsin hocam. ben de bu şekilde yazdırmak istiyorum fakat yazıyı büyüterek yapmak istiyorum yani boyutunu değiştirerek fakat boyut değiştir seçeneği tek sayfada yapılabiliyor. çoklu yazdırmada bir yolunu biliyormusunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 23 Aralık 2017; 9:27:0 >
    Dediğin şekilde olması çok zor.Çünkü yazı büyürse 2 sayfaya sığmayacaktır.
  • Yazı sayfaya göre baya küçük gelmişti aşağıdaki resimdeki gibi bana çünkü kenarlarda baya boşluk var ama sanırım böyle bir seçenek yok adobe uygulamasında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konunuz çok güzel, emekleriniz için teşekkür ederim. Ben üniversite sınavına gireceğim. İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum istiyorum ve sınava 6 ay kaldı. 45-50 net lazım. Ne tavsiye edersiniz? Yapılabilir mi 6 ayda. Seviyem ise sıfır maalesef.
    Ben de daha önce araştırdım ama bulamadım.
  • Konu güncellendi.
  • rat.planet hocam iyi aksamlar.
    Şu anda 4. adımdayım ve English Grammar Today kitabından çalışmalara devam ediyorum, kitabın yaklaşık 1/4'lik kısmını bitirdim. Aklıma takılan birkaç soruyu cevaplamanız ümidiyle sormak istiyorum.
    İlk olarak kitap içerisinde bilmediğim kelimelerle karşılaştığım zaman sadece anlamına bakıp geçiyorum çünkü daha grammer kısmını tamamlamadım. Bu yağtığım öğrenme sürecinde herhangi bir olumsuz sonuç doğurur mu?
    Diğer sorum ise English Grammar Today Kitabını bitirdikten sonra Grammar in Use kitabına mı baslayacağım yoksa 5. adıma mı geçeceğim?
    Teşekkürler, iyi çalışmalar.
  • LaGardaş kullanıcısına yanıt
    Kitap içinde geçen bilmediğin kelimeleri öğren.
    Grammar in Use konusunda ise şöyle bir detay var;
    Ben genel olarak zaten Türkçe anlatımdan sonra bu kitap serisinin bitirilmesini öneriyorum.
    Çünkü kitap cefr uyumlu,gereksiz detaylar yoktur.Öğrenilmesi gereken bilgiler var.
    Konular Avrupa dil çerçevesi standartlarında anlatılıyor.
  • Hocam bağlaçlarlarla başım biraz dertte. Nasıl bir yol izlemeliyim bir türlü oturtamıyorum.
    Yardımcı olursanız sevinirim
  • LaGardaş kullanıcısına yanıt
    Bağlaçları bol örnek içinde görmen gerek.Diğer türlü unutursun.
    Aşağıdaki siteye bağlaçları yaz yüzlerce örnek var;
    quote:

https://fraze.it/
  • hocam naçizane katkım olsun diye yazıyorum.

çıktıları hazırladıktan sonra ister yazdırırken yapın ister bu işlemi uygulayıp yine pdf olarak kaydedin.

çıktı ayarı ekranında "print handling" kısmı var.

pdf programı olarak foxit reader'ı kullanıyorum, diğer programlarda da aynı menü vardır muhakkak.

öncesi:

sonrası (custom scale kısmında zoom oranı değiştirilecek. bende %113 en ideal sonucu verdi):

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuyuduzu -- 4 Ocak 2018; 1:20:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kuyuduzu kullanıcısına yanıt
    hocam tam da benim yapmak istediğim ayar fakat şunu yapamadım, 2 sayfayı tek sayfada göstermek için multiple pages per sheet den ayarlıyorum ama scale kısmına gelince yine eski tek sayfa haline dönüyor. sizde scale kısmında ayar yaparken 2 sayfa tek sayfada nasıl görünüyor.
    siz zaten çıktıya hazır hale getirdiğiniz için ben size kalan kısmı yazmıştım.

en baştan sırası şu şekil:

bilgisayara indirdiğimiz pdf dosyasını açar, yazdır menüsüne gireriz.
    "print handling" kısmında "multipla pages per sheet" düğmesine tıklanır.
    ardından bir ayar yapmanıza gerek yoktur.

şöyle bir tavsiye verebilirim:
    üstte "print range" kısmında "pages" kutucuğunda 1-2 yazar, onu 2-5 yapabilirsiniz. çünkü 110 dosya var ve hepsinin 1. sayfası aynı.
    hem bundan kurtulmuş oluruz hem de 110 sayfadan tasarruf etmiş oluruz.

"ok" der ve çıktımızı bilgisayara kayıt ederiz.

ikinci aşamada kaydettiğimiz bu dosyayı açar ve yazdır-print ekranında "print handling" kısmında "scale" seçilir ve bu menüde "custom scale" tikine tıklanıp yanındaki kutucuğa zoom oranı yazılır. bu da 113 gibi bir rakamdır duruma göre arttırır veya azaltırsınız.

• Hocam konunuzu uzun süredir takip ediyorum öncelikle teşekkürler böyle bir rehber oluşturduğunuz için.

Hocam ingilizce videolarınızı hazırlayacağınızdan bahsetmiştiniz, konudaki ilk mesajları takip ediyorum herhangi bir değişiklik göremedim. Bir aksilik mi var, kararınızı mı değiştirdiniz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim, tekrardan teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BloodyShift kullanıcısına yanıt
    Dersler bitti.Sadece deyim,deyimsel fiil,ebat öbekleri çevirileri ve örnek cümleler kaldı.
    Deyimlerin yarısı çevrildi.
  • Konu güncellendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Konu güncellendi.

hocam neleri güncelliyorsunuz şimdi ben look ahed dersleri calısıyorum dönmem gereken biryer var mı ? güncellediginiz kısmı mesaj olarakda söyleyebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arteona -- 14 Ocak 2018; 15:38:26 >
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.