Dediklerinizin hepsini uygulayacağım. Çok teşekkürler rat.planet hocam. Ara ara gelişmeleri aktarırım buraya.
Bir an önce vocab speaking listening falan geçmek istiyorum ama grammar belası bitmek bilmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: rat.planet
ÖNEMLİ DUYURU Arkadaşlar İngilizce dersler hazırlayıp yayınlayacağım. Bu konuyu açıp her şeyi yazmama rağmen etki alanı çok daha az ve insanlar kaynak önerince pek çalışmıyor. Tüm İngilizce konuları anlatacağım. Her videoda önce bilmeniz gereken Türkçe gramer ve sonra İngilizce ilgili konuyu anlatacağım. Her ders sonunda okuma parçaları ve testler olacak. Tüm dersleri hazırlayıp bir arkadaşıma program yaptırmayı düşünüyorum. O programı indirip tüm derslere internet olmadan da çalışabileceksiniz. Video düzenleme nedir ne değildir inceliyorum.Bu konuda bilgim yok. Sanırım 4-5 ay sonra çok kaliteli bir anlatım hazırlayıp sizlere ücretsiz olarak sunmuş olacağım.
Hocam uzun zaman önce böyle bir yorum yapmıssınız ama konuda göremedim. Bu şekilde dersler yayınladınız mı acaba?
Rat.planet, mobil uygulamaları yorumladığınız bir konunuz vardı. Sildiniz mi bulamıyorum. Genel olarak tavsiye etmiyordunuz ama işe gidip gelirken kullanmalık ama sıfır seviyesinde de olmayacak bir uygulama arayışındayım açıkçası.
Tabi konuyu bilen arkadaşlar da bağlantıyı verebilir.
lecher.badboy
kullanıcısına yanıt
Deyimsel fiillerin çeviri biraz süreci uzatıyor.Örnek falan bulmakta zorlanıyorum.Bu nedenle uzuyor. Daha önce de yazdım uzun sürmesinin nedeni her gördüğünüz örneği izin almadan kullanamıyorsunuz. Siteye mesaj atıp olumlu mesaj gelirse kullanabiliryorsunuz.Tek bir örnek için bazen 1 hafta cevap gelmesini bekliyorum.Bazen cevap bile gelmiyor.Bu nedenle uzun sürüyor.Bir de bu deyimsel fiillerde birden fazla kullanım alanları olduğu için onlara uygun örnek bulmakta zor oluyor.Kalıp şeklinde kelime grubu olduğu için kendi kendinize örnek uydurmak çoğu zaman yanlış çıkıyor.Yani örnek incelemek gerekiyor.
kuyuduzu
kullanıcısına yanıt
Değerlendirme konularını kaldırdım.Hepsini tek bir pdf dosyasında toplayıp bir süre sonra ekleyeceğim. Mobil uygulamaları ben tavsiye etmiyorum evet.Bunun yerine işe gidip gelirken çok değil kısacık bir paragrafı defalarca okuyup tekrar etmek ve eve geldiğinizde anlamını bulmak BİLE faydalıdır.
rat.planet
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkürler hocam, Look Ahead derslerini çalışıyorum dediğim gibi şimdiye kadar 4 kur aldım ama görmediğim bir çok terim var. Yanarım yanarım ödediğim tonlarca paralara
rat.planet
kullanıcısına yanıt
Peki dersi ortalama ne kadar bir zaman sonra çıkartırsınız hocam?
Bu arada, Harry Potter ile İngilizceye başlayacağım. Sesli kitabı audible den alacağım, türkçe kitap çevirisi için öneriniz var mı ilk kitap için? e-kitap olarak ingilizcesini netten bulup kindıla attım.
m19k91M
kullanıcısına yanıt
Zaman veremiyorum.Üstte sebebini yazdım. Türkçe çeviri zaten bir tane.
Kindle kullanıyorsanız bir sorum olacak size. Ben de düşünüyorum kindle almayı fakat özellikle görsel kitaplar için kullanacağım. Bu görsel kitapları renkli mi gösteriyor yoksa renksiz mi? Bir de sayfa geçişleri falan yavaş mı? Örneğin şu kitap: https://www.dk.com/uk/9781405391061-violent-earth/
rat.planet
kullanıcısına yanıt
Renksiz gösteriyor ve görsel kitap pek okunmuyor. Ben sadece düz kitap okumak için kullanıyorum.
Ya hak dedim başladım bugünden itibaren geri.
Hocam merhaba,size danışmadan önce bir teşekkür etmek istedim , burada bir çok insana yardımınız dokundu büyük adamsınız helal olsun.
Soracağım şeye gelirsek hocam şimdi benim ingilizce belli bir seviyeye gelmiş bulunmakta.Yani internetten 2-3 seviye belirleme çözdüm Upper-intermediate olarak gösteriyor ama yanlış gösteriyor bence ben pek öyle hissetmiyorum :).Hazırlık okudum yarı dönem en üst kurdaydım B1+ olarak geçiyordu ama hazırlıkta yattım tabi eşeklik işte.Halbuki şimdiye ingilizceyi halletmiştim de neyse.Kendi seviyemi kendim anlatacak olursam şöyle ki ingilizce bir TED konuşmasının %50-60 ını bazen %70 ini bile anlayabiliyorken bazen bu oran %45 lere filan da düşüyor ama ingilizce alt yazıyla birlikte dinlersem %80 lerede çıktığı da oluyor.Gramer eksiğim var hissediyorum bunu,oturup GRAMER IN USE çalışmamı tavsiye eder misiniz ? Daha doğrusu sizin önereceğiniz şeyler önemli belki daha iyi kitap biliyorsunuzdur vs. Dinlemeyle grameri aynanda mı götüreyim ? Gramer çalışıp CBC podcast mi devam edeyim ne yapayım :)
Sizden ricam beni B1-B2 arası bir şey kabul edip bana şu şekil çalış demeniz.İstediğim şey şu ingilizcenin 4 temel becerisinde çok iyi olup C1-C2 arası hatta C2 olabilmek.
Yani konularınızın yorumlarını elimden geldiğince okudum ama cevap bulamadım açıkçası. Biliyorum size kaç kez aynı soru soruldu siz cevap verdiniz.Şimdiden özür dilerim eğer cevap bulamadıysam.
odyssaO
kullanıcısına yanıt
bbc 4000 essential words den memnun musunuz, bende almayı düşünüyorum. Günde 30 dk çözsem, bildiğim kelimeler için tekrar olur bilmedikleri de öğrenmiş olurum. Kitap, her kelimeye birer cümle örnek koymuş sanırsam, bu kelimeye cümle içinde internetten bakmak yerine kitap sana onu hazır veriyor herhalde, kitabın esprisi bu mudur?
kickyouK
kullanıcısına yanıt
Şu sitedeki seviye belirleme sorularını çözüp sonucu buraya yazın;
Bir de elinizdeki gramer kitapları ve ders kitapları nelerdir bunları yazın. Son olarak İngilizce'yi hangi amaçla öğreniyorsunuz.Sadece bir şey okumak için mi yoksa dört dörtlük okuma,konuşma vs.için mi? Tavsiyeyi bunlara göre vermek daha doğru olur.
rat.planet
kullanıcısına yanıt
%70 Intermediate Your level is approximately intermediate. Search for content at CEF level B1. If B1 level content is too easy, then try content at B2 level.If B1 level content is too difficult, then try content at A2 level.
Bu şekilde çıktı sonuç. Elimde Murat Kurt English Gramer Today kitabı var birde hazırlık okurken aldırdıkları Making Connections(Cambridge) kitabı var metinler var içinde.(Aşırı pahalıya kaçmadığı sürece,olmadan olması uzun sürer/zor olur dediğiniz kaynağı alabilirim tabi) Birde Ücretsiz Rosetta Stone kullanma hakkım var(İTÜ veritabına 1-2 ay önce eklenmişti oradan geliyor.Kaç dil için geçerli bilmiyorum ama aşağıda ispanyolca da öğrenmek istediğimden bahsettim.) İngilizceyi öğrenme amacım dört dörtlük okumak,konuşmak için yani ileride bana hiçbir şekilde engel çıkarmamalı.
Birde ben şöyle düşünüyorum doğrumudur acaba ek olarak sormak istedim.İngilizceyi tamamen hallettikten sonra 2. bir dil(ispanyolca) daha öğrenmek istiyorum. Bir yakınım bana dedi ki ingilizce seviyen yeterli şuan için ileride bir şekilde yurtdışına çıkar halledersin geri kalanını sen şimdiden 2. dile başla.Açıkçası ben katılmıyorum bu görüşe yani ingilizce daha önemli değil mi ? Ayrıca ikinci bir yabancı dili ingilizceyi iyi bir şekilde bildikten sonra öğrenmek daha kolay olmaz mı ? Kaynak bulma konusunda vs.
amazonda ilk ünitesinin örneği vardı sanırım bi göz atın. örnek cümle, tanımlama, sorular ve son olarak bi parça var.
Ücretsiz Engly uygulaması ile eğlenirken İngilizce öğrenmek mümkün! Video izlerken altyazıdaki kelimelere tıklayın, anında çevirisini görün, istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde çalışın. Üstelik yalnızca ilginizi çeken videoları, istediğiniz zorlukta izleyin! Hepsi çok kolay ve ücretsiz!
Sırasıyla cevaplayayım.Seviye olarak intermediate görünüyorsunuz. Oradaki sınavda gramer ve okuma(kelime) anlamında bu seviyede görünebilirsiniz. Ama özellikle konuşma anlamında bu seviyede olmanız zor görünüyor.Bu size özel bir durum değil.Genelde en çok sıkıntı yaşanan konuşmadır.Çünkü kişisel çalışma sistemi konuşmayı içerecek şekilde önemsenmiyor. Bu nedenle konuşma anlamında intermediate altında olmanız normal.
Making Connections adlı kitap okuma becerisine yönelik bir kitap olarak görünüyor.
Kitap konusunda benim önerim grammar in use adlı 3 kitabı almanızdır.Çünkü ileriye dönük öğrenmek istiyorum dediniz. İleri düzeye kadar öğrenilmesi gerekli gramer bilgileri bu kitapta var.Fiyatı biraz pahalı.2.el olarak alabilirsiniz.
Rosetta Stone sistemini İspayolca için kullanmanız sanırım daha iyi olur. Rosetta Stone çalışma sisteminde dikkat etmen gereken en önemli şey tüm dersleri bitirene kadar hiçbir şeye çalışma.Sadece o derslere odaklanıp tamamını bitir.Diğer türlü sistemin çalışma mantığını bozmuş oluyorsun.
İngilizce'de upper-intermediate seviyesine geldikten sonra 2.bir dili öğrenebilirsin. Ama bu seviyeye gelmeden başka bir dile başlaman biraz sıkıntılı olur. Yalnız dikkat et sadece gramer anlamında değil okuma,konuşma,dinleme ve yazma becerilerinde upper seviyesine gelmen gerek.
Yurt dışına çıkma amacın varsa burada en az upper intermediate seviyesine gelmeden çıkma derim. Orada bolca deyimsel fiil,konuşma becerisi gibi daha pratik şeylere odaklanırsın.Çok daha etkili bir deneyim olur. Ama intermediate düzeyinde gidersen orada gramer vs öğrenmek zaten burada da yapılan bir şey.
Zihninizde Türkçe gramer bilgisi yerleştikten sonra tüm dilleri rahatlıkla öğrenirsin.
4.Ve 6.adımda 1.madde çalışmalarını ve 3.madde çalışmalarını kesinlikle yapmaya çalışın. Zaten bunları yapınca çok iyi bir düzeye gelirsiniz. Şunun gibi farklı terimlerin geçtiği şeylere de çalışabilirsiniz;(ama en son) http://freakonomics.com/archive/
Hocam hangi üniversite ve Versant tan kaç puan istiyorlar?
rat.planet
kullanıcısına yanıt
Speaking konusunda haklısınız,intermediate değilimdir.Detaylı cevabınız için çok sağ olun.Yarından itibaren başlıyorum çalışmaya aksatmadan devam ettirebilmeyi umuyorum,bana harcadığınız zamanın boşa gitmesini istemem. 3. önerinizde 'veya' demişsiniz o nedenle CBC çalışmayı düşünüyorum daha bir samimi geliyor nedense.
Herhalde 7-8 ayımı alır diye düşünüyorum.
Tekrardan çok sağ olun. Bu yaptığınız yardımlar cidden çok önemli,büyük insansınız. Yardımcı olabileceğim bir konu varsa danışabilirsiniz :).