Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TSİ zaten dizellerden pahalı satılıyor. benzinli yerine daha ucuza dizel almamak için benzinli aracı çok istiyor olmalısınız. bakımı da dizelden ucuz değil. sadece DPF konusunda avantajlı.
  • Yanlışsiniz. Her ne kadar tsi motorlu aracim olsa da dci yi yabana atamazsiniz... Bence cok basarili bir unite.ki mercedes dahi kullanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MySun

Bende Korkuteli nde oturuyorum, 175 ile rampalardan çıkmıyorsunuzdur sanırım, o virajlar zor dönülür. Birde o hızlarla Korkuteli ne çıkınca kaç litre yakıyor merak ettim.
    bende buna benzer yazdım cevap vermedi , yalan söylüyor çünkü rahatça 175 korkuteli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA7034F2D -- 4 Ocak 2019; 23:21:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pbmax

Ya siz kafami buluyosunuz ? Esimin araci 1.2tsi polo, 2016 model. Arabanin yagina suyuna herseyine bakarim. Bir gun bile yag eksikttigine sahit olmadim..

Uydurmayin, insanlari kandirmayin. Dsg sanzimanida sorunsuz. Hicbir sikintisi yok.

Kalkmkslar traktor multijet.. katir kutur dci ovuyorlar.. 5. Dunya ulkelerine pompalanan motorlari gelip ovuyorlar burda..

2018 de 58 bin tane VW otomobil satilmis.. bi senin gibiler akilli 58 bin insan enayi dimi ?

Alıntıları Göster
    Siz kendi doğrularınıza inanıyorsunuz.Benim size laf anlamam mümkün değil.Daha kaç gündür kaç mesaj yazdınız da forumda dsg şanzımanlı ve tsı motorlu araç kullananların yaşadığı problemlerden haberiniz olsun.Ben forumda 11 yıldır yazıyorum.Burada kimin ne araçlar kullandığını ne gibi sorunlar yaşadığını gayet iyi biliyorum.Fanatiklik derecesinde taptığınız vw niz ve kullandığınız üslübunuzla benimle muhatap olmayın lütfen.Mesajlarıma da bundan sonra cevap yazmayın.Kendi bildiğiniz kendinize kalsın.Sizin gibiler yüzünden forumda birçok kişi yazmaz oldu.

• Bunu diyen kişinin 1.0 fındık motorlu poloya 6 haneli rakamlar ödemiş olmasi da bana ironik geliyor.

2014 model C segmenti olup kör nokta uyari sensöründen full led farlara, otomatik park sisteminden masajli koltuğa kadar donanım sunan ayni zamanda da 156 hp lik motoru ile 8.4 saniyede 100 km/h hiza ulaşabilen 70bin tl civarında muadil kazasiz km si düşük bir arac göster onu alayim :)

Tüketim derdim olsaydı gider 1.2 thp veya dizel olanını alirdim. Aradaki fark 2 litre ise hadi bir hesaplama yapalim. Siz poloya verdiğiniz 30 bin tl'lik farki bana göre 250.000 km sonra amorti ediyorsunuz. Bunun için B segmentinin dezavantajlarini ve donanimsizligini cekmeye değer mi? Ayrica, bu 30 bin tl'yi vadeli hesaba koyarsak benim yakit masrafim zaten bedavaya geliyor

Arabaya bindiğim zaman A noktasindan B noktasina zevk alarak, gaza bastığımda nispeten hızlanma hissi ile beraber virajda güven veren araç almak istediğim için 308 aldim. Hiçbir zaman ikinci el takıntım olmadı, bu sayede pahası parasından daha çok olan araçları ucuza aldim, ucuza sattim. Bu yüzden zararım da yok :) 308 mükemmel mi hayır değil, ama bu paraya piyasadaki en mantıklı araçlardan olduğu kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: pbmax

Polo 1.0tsi sahibiyim aracım henüz 240km de, ortalama hızım 32, tüketim : 6.3

Performansı çok iyi.. devirsiz araba sürmek çok konforlu. 2500 devirin üstüne nerdeyse hiç çıkmaya gerek yok.

5 ileri manuel olmasına rağmen, 5. Vites 100km/h hızda devir 2100de.

Bu arada tsi konusuna dh nin alerjisi var. Birazdan gelir mazda/mitsubişi tafası.. ( ama hiç birinde mazda mişibişi yok )

Enteresan bir forum burası..

Ne deniyorsa tersini yapın.. ben öyle yaptım. Tsi den çok memnunum
    Çok

Haklı

Sınız

Hayırlı

Olsun

Aracınız

• quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Oğlum siz bu VWci millete atarlı giderli tayfadaki iticiliği ne yapacaz ya? Almış ilaç mümessili gibi boş beyaz kutu bi araba, babadan oğula nesil galerici heralde burada kelle sayıyor VW çok sattı biz çok haklıyız diye? yarın Jetta'nın 10 katı satmış Fluence'ci Civicçı adam biz fazlayız diye gelip senin kafana vursa ne olacak?

Dci traktör, multijet traktör, VW'nin dizeli krema ile çalışıyor sanki. Pejo niye alınırmış, Reno niye binilirmiş, Ulan yolda elini sallasan 50si bomboş Şahin 1.6 i.e gibi 5 ileri fitez arabanın neyi ile senin bu artisliğin Ucu ucuna denkleştirip aldığı 98 Civic gibi 2 airbagli bir alman tofaşının cakasını satıyor sağ sola. Coh satıyor vosvogen, sen milledümden eyi mi biliyogn
    5 vites dedigin arabanin vites oranlarina bakacaksin..

5. Vites 100kmh de ki devir hizina bakacaksin.

Sonra gelip burada konusacaksin.

Yazida geri kalan cumleler senin ailenden sana kalan edep mirasinin bir parcasi. Misliyle iade.

Teknik konuda konusmak istersen buyur.

Beyaz buzdolabimla mutluyum.. 5. Dunya ulkelerine pompalanan dci, multijet traktor motorlu arabam olmadigin icin dahada mutluyum.

Tdi hakkinda bir konu bahsi gecmedi, tsi hakkinda yaptim yorumlari.

Edit: ne demistim, tsi antifanlari gelir demistim, ne oldu hemen geldiler.

Edit: ne demistim, bu forumda yazilanlarin tersini yapin demistim, yapinki mutlu olun demistim. Bir diger konuda mitsubishi konusurken adamin arabasi 20 senelik antika VOLVO çıktı. Hey Allahım ya.

Son edit: tsi ve vw ye laf yetistirmek icin konu acilmasini bekliyorlar. 10 sene oncede burasi boyleydi. Ne oldu. Koca bir millet bunlari (!) dinlemedi. Tsi dayaniksiz dediler. Vw Amerikada TSI motora gecti, ustune 6 yil 100 bin km bumper to bumper ( tum aksamlar ) garanti verdi. Ustune 3 yil daha sinirsiz km garanti opsiyonu verdi.

Ama TSI yine bu mazdaciklari mutlu edemedi..

Edemezler.. TSI surmek isteyip, elde edememelerinin kendilerinde biraktigi yarayi bastirmak icin boyle ucuz yollara basvuruyorlar..

TSI ciler çok mutlu, aklınız kalmasın..

Size iyi devirlenmeler. Mazda kaçtane sattı 2018 de ? :)))))

850 tane. Baya satmış ahahaaa

• Heheheh yine Tsi konusu. Siz hiç şey gördünüz mü 1.5 dci varken... Diye başlayan bi konu? Göremezsiniz. Biz ağlayan arkadaşlarımızı teselli etmekle meşgul oluyoruz :) Polosu olan arkadaşımla aynı yolu gidip geliyoruz adam benim 3. Viteste çıktığım anlık 12 yaktığım yokuşu 2. Viteste çıkıyor 22 23 anlıkla. Ortalama tüketimi 8. Geçen arabama bindi 5,5 görünce inanmadı yol bilgisayarıma bakıyor kaç km lik ortalama diye. 1290 km şehir içi ortalaması. Ben gaza basmaya korkuyorum diyor. Sizin açtığınız konuları görüp tsi almış hakkını helal etmiyor haberiniz olsun.

• 80-100 geçmeden dolaşırım diyorsanız alınır tabi,dizel gibi gitmesi için öyle basmanız gerekiyor ki araba cidden yürümüyor,tatmin olmak zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8AC7DD5C3

Heheheh yine Tsi konusu. Siz hiç şey gördünüz mü 1.5 dci varken... Diye başlayan bi konu? Göremezsiniz. Biz ağlayan arkadaşlarımızı teselli etmekle meşgul oluyoruz :) Polosu olan arkadaşımla aynı yolu gidip geliyoruz adam benim 3. Viteste çıktığım anlık 12 yaktığım yokuşu 2. Viteste çıkıyor 22 23 anlıkla. Ortalama tüketimi 8. Geçen arabama bindi 5,5 görünce inanmadı yol bilgisayarıma bakıyor kaç km lik ortalama diye. 1290 km şehir içi ortalaması. Ben gaza basmaya korkuyorum diyor. Sizin açtığınız konuları görüp tsi almış hakkını helal etmiyor haberiniz olsun.
    Dci olmasa reno alirmiydin ( filo araci degilse ) ?

• Tsi'ci arkadaşlar Pardon Özür dilerim yanlış yazdım Tsi yağ eksiltmiyor,

İçiyor

Not: Tdi'ci değilim

• 2.0 , 1.6 dan daha az yaktigini kendim gözümle gördüm motor ne kadar kücükse tüketimi fazla oldugunu herkesin bildigini düşünüyorum motorun kücük beygirin kücük olmasi motoru zorlamasi anlamina geliyor mu.? şu mevzuyu kapatin artik.!!!

• 1.2 110hp Octavia manuel

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

• Arabalarınız çok yakmıyor. 6 litre de çok değil 8 litre de. Hele hele İstanbul gibi yerde.
    Akaryakıt pahalı. Yarın benzin 2 mazot 1.5 lira olsa, arabanın kaç litre yaktığı kimin umurunda olacak?
    O yüzden bence bu tartışmalar boş. Her arabanın ne kadar yaktığı az çok belli. Benimki daha az yakıyor seninki daha çok yakıyorun ne anlamı var? Yakıyorsa yakıyor.
    Hatta arabası çok yakanın göğsünü gererek, "bakın ben 10 litre yakan arabaya binebiliyorum" demesi lazım
  • Dizel araçlar benzinlilerle aynı fiyattan satilsa bir çoğumuz dizel alacaktır. Kendimde benzin kullanıyorum 1.2 ekonomik falan ama dizel daha ekonomik ve daha yuksek tork demek.

Paramiza göre benzinli iyi diyoruz ama aslında gönlümüzde dizel yatıyor. Bunu kabul etmeliyiz.

• Dizel araçlar benzinlilerle aynı fiyattan satilsa bir çoğumuz dizel alacaktır. Kendimde benzin kullanıyorum 1.2 ekonomik falan ama dizel daha ekonomik ve daha yuksek tork demek.

Paramiza göre benzinli iyi diyoruz ama aslında gönlümüzde dizel yatıyor. Bunu kabul etmeliyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Bu mesaj silindi.
    Ciğeriniz yetmez boş muhabbetten kafayı yersiniz. Lan lı konuşursun, diyeceğin kelimeleri şaşırırsın..

yüreğin yetmez paranda yetmez ruhunda yetmez. Smileyler le karşı koymaya çalışırsın durumu..

Ama o da yetmez.

Kapasitende yetmez..

Al bebeni yak cigaranı.. çalış seninde olur.. uğraş belki yağ yakanından alırsın bir tane.

Hadi bakayım abisi

Edit: 98 ek9 civic aracım, 5. Vites 100 kmh de devir 3k rpm deydi. 2002 typer aracımda 5.viteste yine 3k rpm de 100kmh ulaşıyordu. Doğru konuşalım, yalanlara başvurmayalım. Dürüst olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 5 Ocak 2019; 0:22:9 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.