Bir araç ile örnekleme olmaz. DSG arızları yaşandımı yaşandı, bunu inkar etmeye çalışmanın ne anlamı var. Üretici firma bile kabul etti bunu ve dünya kadar DSG yi revizyona çağırdı TC hariç. Yani burada hatalı üretim yapan bu firma babamızın firması olmadığına göre adamların hatalı ürünlerini aklamak bize mi düştü. |
1.0 TSİ DSG 350 bin km (2. sayfa)
-
-
videoyu izlemedim, o aracın devirdaim ünitesi kesinlikle değişmiştir hem de bikaç defa. aksi mümkün değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2017'den beri DSG arızası görmedim hiç.
-
Sen yaşamadın ama bizim şirkette bir a4 ve bir a6 da şanzıman indi. Diğer 8 adet Audide hiç bir şey olmadı. Şanzıman indiren araçların biri 6 binde biri 30 binde idi. Diğerleri de 70 bin civarıydı idi ama hiç bir şey olmadı. Bu araçlar yaklaşık altı yedi ay önce kiralamaya iade edildi son durumları ne bilmiyorum.
-
dsg ömrü nasıl acep?
-
2017 öncesinde olabiliyor ama 2017 sonrası gördüğünüz gibi 350 bin gidiyor tık yok.
CVT'nin ömrü 400 bin değil miydi? Turbo+DSG 400 bin gidiyor işte.
-
Herhalde 600-700 bin gidiyor.
Kavrama değişimi hariç hiç servise gitmeyen binlerce 2017 sonrası araç var, Polo'larda aynı şekilde 300-400 bin yapanlar dolu.
-
kavrama ne kadarda değişiyor?
-
2021 araç bunlar TEB ARVAL den 10 luk paket olarak kiralanmıştı. İlginç olan A4 problemini serviste bulamıyordu, aracı D konumdan P ye alıp tekrar D ye aldığında durmak bilmeyen bir titreme başlıyordu. Stop ettikten 15-20 dk sonra normale dönüyor D ye alıp gidersen sorun olmuyor, kazayla arada P ye alırsan bittin yine zıplamaya başlıyordu.
-
Videoda yanlış analmadıysam 150 bin km gitmiş
-
Verdiğiniz bilgi doğru değil bu araçlar THY uçuş ekiplerini taşıyor ve araçtaki kişiler nerede oturuyorsa oraya taşıyor o yüzden şehir içine girmiyor diye bir şey yok. Araçta üç kişi oluyor en fazla ve yakın bölgede oturan kişileri bu araç kapıya kadar götürüyor. Örneğin araçta üç kişi varsa Ataköy - bakırköy - Yeşilköy olsun bu araç yolcuları kapısının önüne kadar bırakıyor. Trafik olmayan uzun yolda kullanılıyor diye bir şey yok.
Maalesef verdiğimiz bilgi %100 doğru. bütün hayatı kuzey marmara otoyolunda geçtiği için zaten bu km'de bu araçlar, şehir içinde 25km gidiyorlarsa, 7. viteste otobanda 300km gidiyorlar. Octavia'larda böyle Scalalarda.
2-3 senede 7/24 çalışan ticari taksi değilsen açık yola çıkmadan bu km'ye gelemezsin zaten, biraz hesap kitap.
-
bu araçlar thy'nin tayakadın'daki operasyon binasında park halindeler. altur'un sahip olduğu araçlar. 2 gün sonra fotoğraf atmamı istersen atabilirim :) ben de çalıştığım şirketin personelini taşıyan araçları sizden daha iyi bildiğim için söylediğiniz bilgiler yanlış diyorum. bu araçlar sürekli aktif olarak çalışıyor bildiğin özel servis gibi. o yüzden söylenen rakamları yapması gayet de mümkün. ayrıca bu şahsın sahip olduğu araç filosunda scala yok sadece octavia.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthskywalker -- 18 Aralık 2024; 18:44:26 > -
Hocam İstanbul u bilemem ama Ankara da otoyolda da trafik var dura kalka ilerliyor Ankaralilar son birkac senedir.
Araçlar THY nin kendi üstüne alınıyor sanıyordum bende.
İşletme maliyetlerini Altur karşılıyor yani?
Yıkama isini vs kim yapıyor hocam?
Hocam. değil özel servis çekmek, 7/24-365 gün, bakım arıza tatil demeden durmadan çalışsa istanbul dur-kalk trafiğinde arabada oturarak 20kmh ortalama hızla 22 ayda 350.000km yapamazsın. aracın mesafe katetmesi lazım, hesap kitap diyorum tekrar, uzun yolda yaptıkları belli değil mi bu mesafeyi?
Aracın fotoğrafını çekseniz ne olacak ki anlamadım. her kuzey marmaya çıkan defalarca görmüştür bu araçları, bende kaç kere gördüm dikkatimi çekti. km ortada, plaka takılan tarih ortada, hayatları açık yolda geçiyor belli işte.
-
Altur thy'ye personel taşıma işini satıyor muhtemelen. Araçların tamamı altur'a ait dolayısıyla masrafları da.
Dostum havalimanı bakırköy arası git gel 100km. Bu araçlar günde üç kez aynı mesafeyi gidip geliyor ortalama (daha yakın ve uzağa da gidiyor) ama ben ortalama 100km diyorum. Günde üç kez net gidip geliyor, 300km*365 = 109bin km yapar. Bu araçlar Göktürk, Pendik, Beylikdüzü gibi İstanbul'un her yerine gidip geliyor. Mesafe azalıyor veya çoğalıyor. Yani bu dediğim km mesafeleri yapması gayet olabilecek bir durum sırf uzun yol olarak bakmayın. Thy'nin 24 saat uçuşu var ve bu personelin 24 saat boyunca terminale gelme işlerinin bir kısmı bu araçlarla yapılıyor. Bazen yoğunluktan araç gönderemiyor altur ve yerine taksi ücretini ödüyor. Ama personelin çoğu şahsi araçlarla gidip gelmeyi tercih ediyor.
Uzun yolda 70'le gitmiyorlar ki. Uzun yolda da 150-200 yapıştırıyor bunlar. Benzin bedava, araç kiralık ve köpek gibi sürüyorlardır muhtemelen.
Her durumda 350 binde motorun fıstık gibi olması yeterince aydınlatıcı. Ek olarak herkesin Avrupa yakasından geldiği ne malum? Personelden illa ki Anadolu tarafından gelip arabayı köprü trafiğine sokan vardır.
Araçtaki motor-şanzıman taş gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X