Şimdi Ara

1.0 TSİ DSG 350 bin km

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ülkemizde 1.0t / 3 silindir turbo-benzin motorların sayısı günden güne artıyor ve insanların da aklında bu motorlar hakkında soru işaretleri yer alıyor. Gerek hacmin çok düşük olması, gerek 3 silindire sahip olması ve gerekse de turbonun gücü ve torku sırtlaması nedeniyle bu motorlara şüphe ile bakılıyor. İşte biz de bugün; 2 yıllık bir dönemde 354.000km yol yapmış bir Skoda Octavia 1.0 TSi aracın bakımını yetkili serviste yapacağız. Aracın içini, motorunu ve altını yaptığımız bakım sırasında detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Aracın bakımlarında Yüce Auto'nun Skoda için tercihi Castrol motor yağlarını kullanarak araca uygun onaylı işlemler yapıldı.
    https://www.youtube.com/watch?si=lQyesRmoS8pjW3O4&v=j7BzUjlB29c&feature=youtu.be

2022 trafiğe çıkışlı ve senede 150 bin km yol yapmış 1.0 e-TEC Octavia, şirket aracı olarak kullanılmış ve 354 bin km'de sadece 1 defa baskı balata değişmiş, turbo sapasağlam duruyor.

Demek ki Japon aracı motor-şanzıman için almaya değmiyor, VW'in turbo benzinli 3 silindir motoru ve çift kavrama DSG'si 350 bin km gitmiş tık dememiş.

Motorda 1 damla kaçak yok, aks körükleri sıfır araba gibi duruyor.

Sadece e-TEC sistemi aküsü 1 defa ve vites kolu elektronik kontrol ünitesi 2 defa değişmiş. Demek ki manuel ve Hybrid değil düz 1.0 TSi olsa 700 bin km gidecek. 

1.0 TSi 70 bin km gitmez diyen forum Üstatları ve Japon aracı sevenleri konuya bekliyoruz, turbo 350 bin km şirket aracı olarak çalışmış ve bir defa bile sorun olmamış. Demek ki turbo motor ömrü ksıaltır lafı fasafiso.

LPG yoksa atmosferik araba binmek saçmalık.

2017 sonrası DSG sorunsuz diye boşuna dememişler.

Edit-ül Mülk: Bu arada motor sıcak çalışma muhabbet çok önemli değil, elektrikli devirdaim var, elektrik kontrollü basıncı değişken yağ pompası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermacht Oracle -- 28 Kasım 2024; 22:51:13 >

• 1.0 Tsı muadillerine göre kesinlikle sağlam motordur, 1.0 motorların yüz akı bile denebilir de.. havalimanı transfer aracı bunlar, bende görüyordum ataşehire veya kuzey marmaya giderken. bir kere bile trafiğe girmiyorlar, o şanzıman bir kalkış bir duruşta vites değiştiriyordur. vakti geldi mi yetkili servise gider, tek şoför gider, durmadan açık yol giden birebir aynı araçlar.

Böyle marjinal örneklerle, yok o motor saçmalık, yok japoncular gelsin, DSG çok sorunsuz falan da.. böyle el bebek gül bebek değil, bazı japon araçları dünyanın en zor iklimlerinde, en kötü koşullarında dayanıyor, gayet de iyi biliyorsunuz bunu. böyle bilmiş konuşup polemik yaratmaya çalışınca, konu hit mi çekiyor?

• 1.0 Tsı muadillerine göre kesinlikle sağlam motordur, 1.0 motorların yüz akı bile denebilir de.. havalimanı transfer aracı bunlar, bende görüyordum ataşehire veya kuzey marmaya giderken. bir kere bile trafiğe girmiyorlar, o şanzıman bir kalkış bir duruşta vites değiştiriyordur. vakti geldi mi yetkili servise gider, tek şoför gider, durmadan açık yol giden birebir aynı araçlar.

Böyle marjinal örneklerle, yok o motor saçmalık, yok japoncular gelsin, DSG çok sorunsuz falan da.. böyle el bebek gül bebek değil, bazı japon araçları dünyanın en zor iklimlerinde, en kötü koşullarında dayanıyor, gayet de iyi biliyorsunuz bunu. böyle bilmiş konuşup polemik yaratmaya çalışınca, konu hit mi çekiyor?

• Bende de 2019 model 2.0 tdi dsg araç var 125.000 km'ye dayandı tık demedi şanzıman.

İstanbul trafiğinde cebelleştiğim için baskı balata değiştirme ihtiyacım var şu anlık onun haricinde sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vag yine yanlış seçim yapıp yatırımı trollere yapmış,

Trollere yapılan yatırımlar fabrikaları kapanmaktan vw yi de batmaktan kurtarmaz

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Arkadaşımın aurisi yağ yakıyordu. Düzgün bakımı yapılmayan her araç arıza çıkarır. Tank değil bunlar.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Yağlı kavrama çünkü. Dq200 olsa kesin bir kez kavrama değişirdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • videonun tamamını izledin mi bilmiyorum ama 2 senelik araç onlarca defa servise girmiş.

kesinlikle sorunsuz bir araç değil.

sıcak motorda 350 bin gitmesi sorunsuz olduğunu kanıtlamıyor.

lpgli ticari hyundai era taksiler bahsi geçen araç gibi durmadan çalıştıklarından dolayı 1 milyon km yapıyor.

• Kavrama 250 bin km gitmiş.

Thyden çıkma bir sürü Octavia 1.0 var. Bazıları 400 bin üzerinde. Araç sorunlu olsa Thy elinden erken çıkartırdı.

İşin ilginci Thy çıkması octavialar 300-400 bin km’lerde olmasına ve birçok değişen boyanan parça olmasına rağmen ikinci elde 800 bin tl dolaylarında alıcı buldular. Çok sayıda Thy çıkması araçtan sadece birkaç tane kalmış.

350 bin kmdeki bir araca göre neredeyse hiç masraf açmamış. 2 kez vites kolu arızası vermiş. Sadece bu ekstra.

Tabi 15 binde 1 bakım için servise gittiği için sorunlu araç diyen bile var. İkinci el araç alınmaz, deyimini kanıtlıyor resmen.

• 160 binde 1.0 tsi sahibiyim.140 binde kavrama ve kart değişti sadece

• atrix1212 kullanıcısına yanıt

Videoyu henüz izlemedim ama 350 bindeki araç ortalama 2 yılda herhalde 35 kere servise gitmeli...

• DsG güzellemesi yapılmış -da ,1,0 motor DSGye ne yapabilir ,

arkadaşta 1,6 hitler motorlu jetta vardı ,DSG sıkıntısı yaşamadı ,

genelde dsg arızaları yüksek torklu motorlarda meydana geliyor ,

dsg arızası yaşayanlar genelde dizel motorlu araclar

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

El bebek gül bebek senede 150 bin km yahu, dünyanın en kötü koşullarında Lada Niva'da dayanıyor, bataklıkta gidiyor, UAZ 469'lar -70 derecede gidiyor.

Forumdaki Japon tayfa gelemiyor böyle konulara, 100 bin km gitmez dedikleri TSi motor 350 binde köpek gibi gidiyor.

Hem de Rus araçları Japon muadillerine göre çok daha ucuz, Land Cruiser vs. parasına 20 Niva alırsın.

Videoda eksikler bakım maliyetleri ve son sahibinin eksper raporu, 350 binde bu araba 110 beygirden kaç beygire düştü, 200 tork kaça düştü önemli olan kısım bu.

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

Almanya MB'de 300 milyar Dolar var, bir 20 milyar Dolar atsın Bundestag veya Reichstag.

• pixelbs kullanıcısına yanıt

1.0 TSi'nin torku 200 N/m.

1.2 TDi 180 N/m.

1.4 TDi 195 (eski Polo'daki Common Rail olmayan)

1.6 TDi 120 PS Passat B8 ise 250 tork.

50 tork için konuşmaya değmez diye düşünüyorum.

• ARES007 A kullanıcısına yanıt

Evet bu yüzden Octavia almam kesinlikle.

En çöp araba bile dehşet paralar ediyor. İkinci eli çok pahalı. SuperB parasına gidiyor neredeyse.

Sıfır Octavia 1,9 milyon civarı, SuperB 2 milyondan başlıyor.

Doğuş'un işleri işte, Jetta yok, Passat yok Octavia Moktavia eğleniyorlar. 

• SHIHAD kullanıcısına yanıt

Kavrama ve kart degisimi ne tuttu acaba? Yetkili servis miydi?

• korsallar kullanıcısına yanıt

Bence iyi tutturmuşlar çünkü fiyatların göründüğü an video varile odaklandı. 

• korsallar kullanıcısına yanıt

Hocam ben aracı 2023 şubatta 140 binde aldım. Eski sahibi satıştan 1 2 ay önce özelde 20 bine değiştirmiş

• Ben daha önce 2 tane 1.9 tdi DSG caddy kullandım.

Ardından 1.4 tsi 7 ileri DSG jetta (2009) kullandım.

Sonra 1.2 tsi jetta manuel aldık. (2012)

Şimdi 2023 premium 1.0 e-tec 7 DSG aldım. Octavia muadili jettadan bence daha güzel daha konforlu. Parasını hakediyor.

İlk iki dizel ve 1.4 tsi jettamı yazılımlı kullandım ve basa basa kullandım.

10bin km'de bir yağımı 5k da bir filtrelerimi değiştridim. Herhangi bir aksamda hiç sorun yaşamadım.

Araca bakarsanız oda size bakar aslında özeti bu.

TSI çok güzel bir motor. DSG'de harika bir şanzuman.

2012-2017 arasında DSG'lerin kırılganlığı nedenli korkarak megane 4 dci edc araç almıştım. 6.5 yıl sonra dsg'ye geri döndüm bakalım sonum nasıl olacak :)

• Übermacht Oracle kullanıcısına yanıt

Günümüzde yetkili servis tarafından düzenli bakımı yapılan her araç zaten yürür gider,yetkili servis seni garanti kapsamında kaç sene taniyor, sonra ne fatura çıkarıyor onu yaz japon aikido falan diye komiklik yapacağına

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.