Şimdi Ara

1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
136
Cevap
0
Favori
22.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu motorların canı-ciğeri turbo zaten, turbo olmasa gitmez.
  • ortalama hız 80-82 olsa 1.4tsi passat'ta 5.5 filan yakar diye düşünüyorum. bu hafta 700km yol yaptım ortalama hızım 117km/s , 6.3lt yaktı.

önceki iki aracım da 1.0 tsi idi, ikisini de sııfr aldım, hiçbir zaman bu değerleri göremedim en az 5.9 görmüştüm 1.0 tsi ibiza ile. 1.6 tdi polo ile 5.1 filan oluyor ortalamam aynı yolda. bu değerler için hiç gaza basmadan 1500 devirlerde gitmek lazım sanırım.
  • saracse kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğin arkadaş kısmen haklı. Ben de her yıl 2000 km kadar uzun yol yapıyorum. Araba dizel olunca genelde yolda radar yoksa 140 üzeri onun harici radar olabilecek yerlerde de genelde 118 sabit giderim. Şehir içi dur kalk trafik ve mola yerlerindeki beklemelerde turbo için bir süre rölantide beklediğim için benim de ortalama hızım 80-90 arası oluyor. Hiç durmadan gitsem dediğin gibi 100 ve üzerinde olurdu.
  • Doğrudur ben olumsuz birşey demiyorum. Sanırım benim tarzım böyle. Kontağı açınca varacağım yerde kapatıyorum. Kastamonu dan gelirken bir sürü belde ve şehirden geçiyoruz. Otoyol anca gerede den sonra. Izmit istanbul arası zaten malumunuz. Istanbul alanya arasi zaten sakaryadan sonra parali yol yok. Antalya alanya arası ışıktan bol bir şey yok. Dediklerinizi bende yaşıyorum. Demek istediğim sadece o şekilde gitsem. Sıkıntıdan patlarım
    Buda ortalama hızın daha az olduğu bir yolculuk
    1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında

• Aynı aracın bende 1.6 dizeli var 4.7 - 5.5 lt. arası gidiyorum yolun durumuna göre.
    1.0 tsi uzun yolda hızı sabitleyince dizeller gibi yakıyor.

• 1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında
    İst çıkışlı Isparta yalvac varışlı kutahyayi geçtikten sonra Akşehir dağına tırmandım tirmanmadan 4.1 di ortalamam inince 4.4 oldu Isparta icinde 150 km civarında yaptım ışık yandı benzin aldım. Bu arada aracım yeni Peugeot 2008 1.2 manuel 130 hp benzinli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctamircisivolkan -- 24 Haziran 2020; 22:33:48 >
  • Bitlis Adilcevaz dan İstanbula 2.0 avensisle 85 ortalama hızda 5.5 litre yakmıştım zamanında. Konusu burada.

https://forum.donanimhaber.com/toyota-avensis-2001-2-0-d4-uzun-yol-tecrubelerim-bitlis-istanbul-eklendi--97374893
  • Bu TSI lar hep uzun yol yapıyor, maşallah!
  • 1.0 TSI Octavia manuelin şehirler arası,şehir içi ve uzun dönem tüketimleri ile ilgili bir kaç foto gönderiyorum.
    Yakıt tüketimi ile ilgilenenlere bilgi amaçlı.Ancak biz sanki bu tüketim işine biraz fazla takmışız.Öyle sayfalarca tartışılacak bir konu değil.
    -Atmosferik benzinlilerden hem daha iyi gidiyor hem daha az yakıyor.
    -Dizeller kadar (Multijet ve Hyundai-Kia dizelleri hariç)az yakmıyor.Ama onlara yakın tüketimi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrn -- 26 Haziran 2020; 18:18:38 >

• Hocam naptınız sizz.Ben çok agresif kullanıyorum ona rağmen 1,5-2 litre arası yakıyor hatta bir arkadaşım var 2 senedir benzin almıyor akü gibi kendi kendine üretiyormuş yakıtı aracı sakin kullandığı için
  • TSI sehir icinde yakar abicim deneyimle sabittir.
  • Arkadaşlar, arabamvar mobil uygulamasında, yakıt takiplerinizi istasyon bazlı yapabiliyorsunuz. Günlük aylık yakıt tüketimlerinizi hesaplayıp, nasıl yaktığını analiz edebiliyorsunuz. Bir deneyin derim
  • Benim araç benzin üretiyor beyler lütfen yardım edin ortalık her yer benzin oldu taktik verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Fieastanın 68 lik dizellerinde intercooler yoktu yeni motor gelmişse bilmiyorum da eski intercooler olmayan dizelse uzun süre 160 la gidersen o turbo 5 dakikaya şişer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 26 Haziran 2020; 15:55:46 >
  • Bu forma üye olduğum da 10 sene vardır sanırım TSI çılar vardı hala daha var bı bitmediniz ya 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctamircisivolkan -- 26 Haziran 2020; 16:58:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    160-170km sabit hız, klima açık, 3 kişi + full bagaj=100km 4.9

Maşallah dostum üretilen mazotu ne yaptınız hayır kurumuna mı bağışladınız? Arabanın son hızı zaten 175
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Fieastanın 68 lik dizellerinde intercooler yoktu yeni motor gelmişse bilmiyorum da eski intercooler olmayan dizelse uzun süre 160 la gidersen o turbo 5 dakikaya şişer.

Alıntıları Göster
    Fiesta son kasa hariç dizelleri 6 ileri üretilmedi, 68'lik motorun şanzımanına 1 adet dişli mi eklemiş arkadaş?

Bahsettiği 1.5 85'lik makinadır
  • şimdi suratınıza 12lt-100km tüketim verisi atarım yatar kalkar dua edersiniz
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Dostum zaten bildiğim kadarıyla dedim. Kaldı ki 1.3 cdti opelde astra H da yıllarca 6 ileri satıldı sonra astra J de 5 ileri ile devam etti. Motor aynı motor. Yani bir dişli çıkar ekle muhabbeti markaların yaptığı bir şey.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.