Şimdi Ara

1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
22.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi insan arabasının yaktıgı benzin konusunda neden yalan söylerki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Code140

Punto ile 110 120 km hızlarda 4lt yaktınız öyle mi

Ne tarafa gülüyoruz

Alıntıları Göster
    Bak bu tarafa da gülebilirsin, sana kolaylık olsun.

İstanbul Malkara arasını, aynı araç ve benzer ortalama hızda 3,9 ile gittim, aynı yolu biraz daha yüksek hızda 4,4 ile döndüm.

Yakıt değerleri yolun eğimi, kullanış şekli, hava şartları gibi etkenler ile değişir. Bu araç da bu kadar da tutumlu, kasası hafif, motor verimli.

Şimdi bu durumda bunda gülecek ne var?

• ekranda 5.3lt. ama depodan hesaplarsaniz gerçek tüketim 6 civarı olur hocam siz ekrana aldanmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 82km ort. Normal değer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saracse kullanıcısına yanıt
    Ortalama hız 80 olunca bütün yolun sabit 80 km hızla gidildiğini mi sanıyorsun. Tatvandan Diyarbakır'a girene kadar yolun büyük kısmında 70 km geçemiyorsun yollar kötü. Arabada yaramaz bir çocuk var. Maksimum aralıksız 1 saat gidebiliyorsun. Şehir içlerine giriyorsun trafikte takılıyorsun ışıklara yakalanıyorsun eds denk geliyor 80i geçemiyorsun. Onun dışında urfadan konyaya kadar otobanda sabit 120 diger sehirler arası boş yollarda ortalama 110la gidince ortalama 82 oluyor. 115 olmuyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple Developer -- 24 Haziran 2020; 16:4:15 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hocam iki kere yol bilgisayarı hesabıyla kendi aldığım yakıtla manuel hesap yaptım. Birebir tutuyor

• 1.0 nedir be üstad motosiklet gibi :)

bari 1.2 1.4 olsun ne kadar vergi farkı var ki? ne kadar düşük hacim o kadar stress demek motor için.
  • 5.3 altı pintidir, üstü yarış arabasıdır gibi bir yargıya varmanıza anlam veremedim.

Burada ortalamalarla konuşmak gerek. 1.0 motoru kullanan değişik araçlar var. Her aracın ağırlığı farklı ve yakıtı da buna göre artıp azalabilir. Herkes aynı hava koşullarında kullanmıyor. Kimi yokuş aşağı son gaz gider, kullanım alışkanlıklarını da bilemeyiz.

1.0 motoru yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. Şunu anladım ki son derece esnek bir motor. İstersen 8 yakar, istersen 5 yakar. Senin talebine cevap veren son derece verimli bir motor. Vergi avantajını da düşününce yine olsa yine 1.0 alırım.

1.0 tsi motoru küçümseyen atmosferikseverlere cevap vermeyi de bıraktım. Beygir/tork muhabbetine bile girmiyorum onlarla.
  • 20 Ağustos 2019'daki yazımdan:

Bu geyik hiç bitmeyecek.

Tatil bitti😔
    Burada 1.0 ecotsi manuel 95 beygir seat Ibiza aracimla yaptığım ölçümü paylaşıyorum. Kendi hesabım, yol bilgisayarı verileri değildir. Kurus değil litre hesabı vereceğim, çünkü farklı fiyatlarda aldim sürekli.

Çıkış Samsun:
    iki yetişkin bir çocuk, arka koltuk altlarına kadar dolu yük, klima sürekli açık. Zaten tüm yolu böyle yaptım. Normal sürüş prensibime aykırı olarak 120-140 aralığında yolculuk yaptım. Kayseri'ye ulastigimda şehir içine girme gafletinde bulundum. Berbat bir trafik vardı. İki saatim heba oldu. Sonuç 5.5 litre 100 kilometrede.

Kayseri'den çıkış, Mersin'e gidiş. Şehir merkezinde 4 gün konaklama, şehir içinde gezinti, her gün mavigasyona uyup plaj plaj gezme. ( Bilenler için her gün kız kalesi Susanoğlu rotasını sürdüm) sonuç 4.9 litre

Samsun çıkış 20984, Mersin cikis 22168. 62 litre 1184 km
    Samsun ile Mersin'den cikisim arasında 5.2 ortalama yapmışım.

Mersin'den çıktım, Mersin Antalya arası dağ yollarını geçtim, Alanya'da konakladım. Hedef Ürgüp. Dağları geçerken Seydişehir'de Belpettur'da (OPET) benzin aldim. 530 km gittim. 5.6 litre yakmisim. Bu yol hep dağlarda geçti.
    Konya'da aldığım yakıtla Kapadokya bölgesini de hallettim. Dönüş için Yozgat'ta yakıt aldım. Bu arada konya-yozgat arası 608 km ve 5.25 litre yakıt tüketimi yakalamisim.
    Yozgat'tan çıkıp Samsun'a ulaştım, param bitti depoyu dolduramiyorum😔
    Yorum: araç beni hiç uzmedi, yolu boş buldukca bastım, yokuslarda eğer hizimi alıp girmediysem 4. vitese düştüm ama 100 ve üzeri girdiğim hiçbir yokuşta 5'ten düşmedim.
    Yolumun çoğu dağlarda geçti diyebilirim. Hele Mersin- Alanya yolu tamamen dağ yamaclarinda geçiyor. 10 dereceye kadar sıcaklık farkları oluştu gün içinde.
    Eğer kendi sürüş karakterimi gosterseydim 0.3-0.4 daha az yaktirirdim fakat gel gör ki yollar yildirdi.

Son yorum: Motor gayet iyi gidiyor arkadaşlar, benim bu araçla yapacağım en zorlu parkur bu zaten. Bundan iyisi şahsım adına Şam'da kayısı.

• benzinli bir araca göre ideal bir litre 5,3 daha da azı mümkün olmaz.
  • Tatvan 1720 mt rakıma sahip.
    Buca ise 38 mt rakımda.

Yani aslında az falan yakmamış aracınız. Eğer Buca dan Tatvan a gitseydiniz emin olun 6 lt üzeri bir değer oluşurdu.

Sizin güzergahta dCi motorlu Clio 4 ile aynı hızlarda ve klima açık 3.3 lt yakıyor. 2 yetişkin 1 çocuk ve hatırı sayılır bir bagaj yükü ile..

• quote:

Orijinalden alıntı: sadistica

benzinli bir araca göre ideal bir litre 5,3 daha da azı mümkün olmaz.
    benzinli suzuki swift 1.2 2019 Otomatik Vites ortalama 4,8 litre (Ankara -Sivas)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 24 Haziran 2020; 16:48:8 >
  • benzinli araç az yakmaz, lpg taktırın uyumluysa :)
    dizel candır.

iki aracım var.
    2012 peugeot 508 thp 1.6 156HP benzinli var.
    7LT civarı yakıyor. ortalama 45kuruş civarı. yani 100TL ye 240km yol yapıyor.

2004 clio2 dci 1.5 65HP dizel.
    4LT civarı yakıyor. ortalama 20kuruş civarı. yani 100TL ye 500km yol yapıyor.

hafta içi işe clio ile gidip geliyorum.
    hafta sonu 508 ile geziyorum.

yani bir at var bir eşek.
  • Bence yakıt konusuna pek takılmayın.
    Sonuçta size hizmet etmek için var bu araçlar.
    İster 5 yaksın ister 5,5.
  • Hocam o green skoru yakıştı mı sana

1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında

• 1.0-1.2-1.4 tsi motorlar uzun yolda dizel den farksız. Boşuna tartışmaya gerek yok.
    Dizele dünya para vermek, istemeyenler için şahane bir alternatif. Torku da dizeli aratmıyor.

Bence ülke olarak tsi ve benzeri motorlara geçiş yapılmalı.

Hala 1.6 atmosferik motorlara 150-180bin para verip tüp takan, ama 136 beygir ağğğbii diyen kekolarla dolu ortalık.

1.6 dizel kullanıyorum, turbo benzin bulsam hiç acımam geçerim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt
    O güzergahta 3 kere 0 rakıma iniyorsun, 2 kere 2binli rakıma çıkıyorsun.

Nurdağı ve toroslar geçidi.

Aslında öyle 1700mt den 0 rakıma inmiyorsun. Konyaya kadar yol oldukça inişli çıkışlı.
    Ayrıca konyadan sonra tekrar afyon uşak geçidi var o da hatrı sayılır rampalara sahip

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence benzinli bir araç için az yakmış.
    Senelerdir 20 tane araba alıp sattım dizelinden ,atmosferiğine ,turbo benzinlisinden ,LPG ye kadar ama bir türlü forumda verilen 3.5 - 4.5 gibi değerleri göremedim.

Bu şahıslar kendi kendilerini tatmin etmek için Konya ovası gibi düzlükte, sıcak havada 80 km sabitle gidip bu verileri alıyorlarsa normal ama inişli,çıkışlı,virajlı yer yer hızlanıp yer yer yavaşladığınız GERÇEKÇİ bir uzun yolda bu değerler imkansız.

Mükemmel şartlarda ölçüp benim arabam 3.2 yakıyor diye paylaşanların gözümde palavracı soytarıdan farkı yok. Bende dümdüz yolda hız sabitlemeye 2 litre görüyorum ama benim arabam 2 litre yakıyor dersem soytarılık oluyor işte bu.

• Aşağı yukarı 23 senedir araç kullaniyorum. Milyon km olmamıştır ama yakındır ortalama hızın ne olduğunu biliyorum.
    Yağmur dolu şehirlerarası seyahat yasağının kalktığı gün. Ortalama hizim 112 civarı. Araçta 5 kişi ve bagaj full

1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında

• birebir tutuyorsa şanslısınız, genelde alman grubunda 1 litreye yakın sapma olur özellikle opellerde.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.