Şimdi Ara

1.000 ve 1.500 arası Projektör Bakıyorum Yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu fiyata 4 tane ürün begendim tavsiyeleriniz varmıdır merak ettim..

http://www.bimeks.com.tr/urun/119936/lg-hw300g-led-projektor.aspx
    http://www.bimeks.com.tr/urun/125663/sony-vpl-dx120-projektor--hdmi.aspx
    http://www.bimeks.com.tr/urun/124831/lg-pb60g-3d-led-projektor.aspx
    http://www.bimeks.com.tr/urun/124509/lg-pa70g-3d-led-projektor.aspx

Birde LG PB60G 3D LED Projektör İLE LG Pa700G 3D LED Arasında parlaklık ve büyüklük farkı dışında bariz kendini belli eden.Üst modelim diyen bir fark varmıdır ?

Yardım ederseniz sevinirim bu işi detayını iyi bilmilyorum ama led yeni teknoloji biraz kusurları varmış sanırım.O yüzden araya sony serptim :D

• Yok mu yardım edecek olan ?
  • Okul da vb. yerde sunum yapmak istiyor,
    uzun mesafeden iyi parlaklık veren cihaz düşünüyorsanız,
    piyasa da 1024*768 native pixel cihazlar mevcut.
    Bu cihazlar 1280*720 HD-Ready e tam uyumlu olmasa da
    HD-Ready 720p de çalışır.
    Yalnız ya bilgisayar da VGA mavi port kanalındaan RGB bağlantısı ile ya da yine aynı girişden
    3 kablolu Komponent bağlantı ile HD görüntü alabilirsiniz.
    Çoğunda Komponent girişleri yoktur çevirici aparat da kullansanız hepsinde çalışacağının garantisi de olmaz.

Bunları söyledim Çünkü uzun zamandır hala 1000-1500 hatta 1750-2000 TL ye kadar
    native 1280*720 pixel sayısına sahip
    HDMI portu olan projeksiyonlar ülkemiz de bulunmamak ta idi ta ki, Lamba yerine LED aydınlatma kullanılan
    LED projeksiyonlar gelene kadar.
    İlk girenlerden LG HS 201 1080P desteklemesine rağmen çözünürlük
    800*600 pixel idi.hd ve full hd yi sıkıştırabiliyordu.

Yani kısacası
    HDMI arabirimli projeksiyonlar ucuz değildi hala değil 2000- TL üstü.
    Bugün
    LED projeksiyonlar
    750-1500 arası alınabilir HDMI arabirimine sahip tek seçenektir.
    Verdiğin modeller en çok rağbet gören modeller.
    Kendimde satın almayı düşünüyorum 2. el bulabilirsem.

-3 metreyi geçmeyecekse
    300-500 ansi lümen işini görür.
    -Mesafe uzadıkça parlaklık düşer, karanlık ortamda kullanacaksan
    bu da seni çok etkilemez.

Hem loş ortam da hem de 3-4-5 m mesafe den kullanacaksanız perdeniz de yoksa silik bir görüntü alırsınız.

Bence ansi lümen konusunda bir sıkıntınız olmaz yalnız
    bazı modeller de köşeler de netlik problemi oluştuğunu söyleyenler var ki HW300G de kısmen de olsa PB60G de gördüm.

En ucuz olanı HW301G idi oda 1000 TL ye kadar çıktı.
    PB60G yi görünce hayran olabilirsin HW301G nin yarısı neredeyse 1 DVD kutusu kadar.
    70G ise XBOX ı andıran biraz büyük bir cihaz.

Hangisini alırsan al memnun kalırsın benim gibi teknolojik kusurlara takıntılı değilsen (baklava dizilim ,pico dlp).

1-HDMI şartsa LED den başka alternatifin yok bir Epson TW-480 var ama artık eskidi TW-450 gibi.
    2-Mesafe önemli
    3-500-700 ansi lümen arasın da ki parlaklık farkını ancak iyi perde de hissedersin.uzak mesafede çok anlamazsın yalnız yakından (2m) çok farkeder.
    4-PS3 VB cihazlar için HDMI şart telefonlar için bile lazım.
    5-PB60G de otomatik keystone özelliği var muhtemelen 70G de de vardır.
    6-Tecrübelerime göre söylüyorum 300-400 TL ye kadar olan tüm perdelerden randıman alamazsın.(Bu cihazlara göre)
    7-Şampanya, DH sarısından açık duvar rengi en iyi seçimtir.
    8-LG den yana kullan ses konusunda avantajı çok.
    Bu kadar.
    Kart Finans'a 12 taksit yapan yer bulursan bize de haber ver.
    Ek PB60G 3D mod da 1024*768 @120 hzde çalışmakta kılavuzunun yalancısıyım.
    70G nin ebatı büyük lensi de büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 20 Ocak 2013; 21:26:02 >

• Çok tatmin edici olmuş teşekkür ederim zaman ayırdığınız için...

Benim kafamdaki LG 60 .
    Evde film izlemek için kullancam ama seyahatlerede gidiceğimden küçük birşey istiyorum.Evde sistem mevcut o yüzden ses çok onemli değil.Fan sesinide bastırabilirim.
    Baklava dizilimi pixel çok fark ediyormu bilmliyorum ama çarşaf gibi netlik bozulması var dediler o yüzden biraz geri planda durdum diyebilirim.

LG 70 ile 60 arasındaki parlaklık farkı onemli değil, karanlık ortamda izliceğim için.Başka fark varmı bilmliyorum bu yüzden LG 60 düşünüyorum.Muhtemelen alıcamda ama sıkıntım şu : aldığım zaman 4 metreden goruntu yansıtcam en fazla kaç m2 alana yansıtır.Genelde 2 metreden yansıtınca netlik alırsın diyorlar ama ben 4 metreden yansıtıcağım için görüntü bozulurmu bilemedim.Bozulmaması için ne yaparım onu da bilmliyorum.

Boya konusuna gelince ben Düz beyaz yapcaktım sizin dediğiniz boyayı tam bilemedim:S.Düz beyaz mantıklı değil mi?

Birde bu LG 60 ı kaç saat açık tutabilirim bi sınırı varmı ?

Bu konulardada yardımcı olursanız sevinirim..

• Birde sony hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilzade-Altug -- 21 Ocak 2013; 0:49:24 >
  • Genellikle Tr de evler sampanya vb ton da renklere boyanir.
    Hali hazir da boyle bir yeriniz varsa hic perde satin almaya degmez demek istedim.
    Beyaz elbet daha iyi olur.
    En azindan parlakligi toplamada yardimci olur.

Sony vb cihazlar bu kulvarin disinda.
    Karar vermeniz lazim

Uzak mesafeden yeterli parlaklik verir.
    Yalniz
    Lamba omru
    720p olmama
    Orjinal aspect ratio su 4:3
    Hdmi portu yok.
    Lambasi seyahat aninsa kirilmaya daha musait (hemen hemen hepsi)

Tek artisi ansi lumen isik gucu ve manuel netlemede daha iyi olabilir.

Maalesef ledlerin eksi yonlerinden
    Biri parlaklik
    Digeri de esit olmayan netlik focus problemi.

Bence ISIK gucu ve parlaklik hesaba katmazsaniz LED daha iyi olur.
    Ozelliklerine ve fiyatina gore
    Lamba omru 30 bin saat olan
    Cihaz satin aliyorsunuz.
    Son olarak
    Bp60 g nin cok kucuk ve beraberinde lensi de ufak oldugunu
    Bu yuzden 70 g yi de yerinde inceleyip gormenizi tavsiye ederim lensi pb60g den iyi olabilir.
    Ayrica ayarlardan keskinligi arttirip cok daha iyi sonuclar almaniz mumkun.

2000 tl lere cikabilirseniz

1800 ansi lumen
    1280*800
    20 bin saat lamba omru
    Laptop kadar olan
    Casio Hybrid laser projeksiyonlarina

veya
    Optoma GT750
    bakmanizi oneririm.
    Her birinde bir kac avantaj ve dezavantaj var.simdiden hayirli olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 23 Ocak 2013; 0:37:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PEki çok teşekkür ederim ilginize inanın bir tek siz yardımcı oldunuz..Ben yerinde deneyip alıcam.Burdan resimlerini atarım..Yorumlarımı yazarım iyi geceler =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade-Altug

PEki çok teşekkür ederim ilginize inanın bir tek siz yardımcı oldunuz..Ben yerinde deneyip alıcam.Burdan resimlerini atarım..Yorumlarımı yazarım iyi geceler =)

En güzeli yerinde denemeniz.
    Teşhir de olan (electroworld de vardı torium)
    bir yerde rica edin 1 -2 mlik alanda fokus yapıp deneyin.
  • günde kaç saat kullanacaksın bilmiyorum ama LED cihaz tatmin etmeyebilir

viewsonic pro6200 öneriyorum
  • Günde 4 saat felan kullanırım muhtemelen..Bu da iyimiş ama ben seyehat amaçlı ufak birşey istiyorum..Bu baya büyük..
  • quote:

Günde 4 saat felan kullanırım muhtemelen..Bu da iyimiş ama ben seyehat amaçlı ufak birşey istiyorum..Bu baya büyük..

pa70g'den çok da büyük bir cihaz değil, ledler ultra portable diye geçerken bu tarz cihazlar portable diye geçiyor... ayrıca 5000 saat lamba ömrü var... günde 4 saatten 1460 saat yılda kullanacaksınız bu cihazı en az 2,5 yıl kullanabilirsiniz... 2,5 yıl sonra aynı cihazı kullanıyor olmanız neredeyse mümkün değil...

led cihazda

pled-w500
    ml500
    pa70g

den fiyatı uygun olanı da alabilirsiniz ama pro6200 ü görmenizi tavsite ederim, gördüğünüzde görüntü kalitesi sizi şaşırtabilir...
  • Sitelerde bulamadım.İStanbulda nerde bulabilirim teşhirini bilginiz var mı? Birde video vs bulamadım:S
  • Lambalarda belli bir zaman sonra görüntü bozuluyormuşş.Ledde boyle bir sorun olmaz diyorlar ?
  • Led lambalarda ömürler 20.000- 30.000 saat aralığındadır. Günde ortalama 8 ssat kullanımla 10 yıl ömrü olur. Led lambalılarda ömürden daha ziyade taşınabilir olma özelliği ön plana çıkıyor. Koyun çantanıza gittiğiniz her yere yanınızda götürün. Pazarlamacılar, sunuma giden firmalar için idealler. Ev sineması içinde piksellenme yada gök kuşağı efekti yaratmayan modeller varsa onlar tercih edilmelidir. Hareketli sahnelerde bu daha belirgin hale gelir. Tv alacaksanız plazma, ev için projeksiyon alacaksanız her zaman LCD yada LCOS tercih edilmesi konusunda genel bir kanaat vardır.
  • merhaba arkadaşlar hemen hemen tüm yazılanları okudum ve tecrübeli arkadaşlara şunu sormak istiyorum amacım uzun mesafede film izletmek, ps3 de özellikle pes oynatmak kaliteli görüntü önemli ama 3 boyutlu olmasına gerek yok oynatacağım ortamda loş ışık olacak karanlık olmayacak bu durumda bana ne tavsiye edersiniz. fiyatında fazla olmaması lazım 1500 tl yi geçmemesi ve kolay menüsünün olması tercihimdir. Topiclerde öneriln modeller bunlar hangisini önerirsiniz bana Acer K330,LG PA70G, Optoma GT750XL, Viewsonic W500
    teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sc_kwon

merhaba arkadaşlar hemen hemen tüm yazılanları okudum ve tecrübeli arkadaşlara şunu sormak istiyorum amacım uzun mesafede film izletmek, ps3 de özellikle pes oynatmak kaliteli görüntü önemli ama 3 boyutlu olmasına gerek yok oynatacağım ortamda loş ışık olacak karanlık olmayacak bu durumda bana ne tavsiye edersiniz. fiyatında fazla olmaması lazım 1500 tl yi geçmemesi ve kolay menüsünün olması tercihimdir. Topiclerde öneriln modeller bunlar hangisini önerirsiniz bana Acer K330,LG PA70G, Optoma GT750XL, Viewsonic W500
    teşekkür ederim

Uzun mesafe=Büyük ekran+Loş Ortam
    Led Projeksiyonlardan verim alamazsın.Ayrıca çok büyük ekran olursa parlaklık başarımı için perde ile desteklemeniz gerekir.
    HDMI lı Optoma GT750XL den başka pek alınır cihaz yok zaten ondan sonra ki cihazlar 2 katına çıkıyor.

Sen yine @projeksiyon uzmanın fikrini de al.
    Buda ilgimi çekti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 25 Ocak 2013; 20:49:30 >

• Ben oynuyorum, verimde alıyorum, odam karanlık falanda değil ayrıca.. Fakat loştan karanlığa geçice çok daha muhteşem oluyor tabiki.
  • quote:

Sitelerde bulamadım.İStanbulda nerde bulabilirim teşhirini bilginiz var mı? Birde video vs bulamadım:S

W500
    Ml500
    Pa70g
    Tw6100
    Tw6000
    Pro8200
    Pro6200
    Vp3d1
    P1303pw
    Hd600x-lv
    3d-xl
    Gt750xl

Cihazlarini Besiktasta Boyutdijital.com un sunum odasinda inceleyebilirsiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

Ben oynuyorum, verimde alıyorum, odam karanlık falanda değil ayrıca.. Fakat loştan karanlığa geçice çok daha muhteşem oluyor tabiki.

Nedir sizin kullandığınız projeksiyon ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozluk3d

quote:

Sitelerde bulamadım.İStanbulda nerde bulabilirim teşhirini bilginiz var mı? Birde video vs bulamadım:S

W500
    Ml500
    Pa70g
    Tw6100
    Tw6000
    Pro8200
    Pro6200
    Vp3d1
    P1303pw
    Hd600x-lv
    3d-xl
    Gt750xl

Cihazlarini Besiktasta Boyutdijital.com un sunum odasinda inceleyebilirsiniz...

Teşekkür ederimmm..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.