focus 1.0 ecoboost 125 bg activex 8 aydır kullanıyorum.. + sessiz, konforlu, yakışıklı, bastı mı gidiyor, yokuş yukarı vs fark etmiyor, tırmanıyor 6 litre ile, 100 ile gidersen 4 litre 5 farklı modu var.. sport modda iyice canavar oluyor ama gerek yok, normal mod yetiyor bakımları 15binde bir, 7 bin lira civarı mtv tek taksit 2400 mü neydi yalıtım başarılı 4 yıl garantili - ecoboost motor geçmişte sıkıntılıydı.. trigeri zincire geçtiler ama yağ pompası ve kayışı hala yağ içinde çalışıyor, bakım yetkili serviste olmalı motor kaputu amörtisör kollu olabilirdi çok da bir şey aklıma gelmedi haa otomatiği hybrid olan model daha pahalı bende manuel var sadece param yetmediğinden değil, arabayı boşa atmayı özlemişim. 18 sene otomatik kullandım.. dur kalk trafik yoğun bir şehirdeyim.. manuel zor gelse de uzun kullanıcı için otomatik daha dertli ve korkulası.. 80bin kmde bir araç alsam otomatik istemem, bende onu düşündüm.. dik yokuşta dur kalk çok oluyor.. ankara.. manuel daha sorunsuz.. bazı yerlerde de 2 dakikalık trafik ışıkları var.. otomatikte aracı p'ye mi alayım, aha dur şimdi ışık yanar, bir sürü tasa.. manuel kolay, at boşa bekle.. ayrıca 5-6 saat yola gittin diyelim, sol diz hiç çalışmaz otomatikte.. dizin ağrır.. debriyaj basar gibi oynatırsın bacakları.. vs vs.. züğürt tesellisi işte benimki de:)) ama yine de manuel.. 160 da çek vitesi 6'ya, yatır koltuğu, kıs gözleri.. oh oh.. tadı bi başka.. |
Bildirim