Şimdi Ara

1+1 Ev için Klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Istanbulda 1+1 evde oturuyorum, yaklaşık 20 mekrekarelik bir salon var. Salonda bilgisayar ve buzdolabı var. Yatak odası da yaklaşık 12 metrekare. Tavan 2.60 m, evin duvarları geniş olmadığı için normal klima biraz garip durabilir. Arçelik Frame serisi almayı düşünüyorum. Klimayı salona taktırıp, gece uyurken salonda klimayı çalıştırıp yatak odasının kapısını açacağım. Gündüz sıcağında 20 metrekare, gece sıcağında 35 metrekarelik bir alanı soğutacak.

Size 14500 btu'luk Arçelik frame serisi yeterli olur ?

• yardımcı olarak birisi var mı? Frame serisi inverter olarak görünmüyor, bunun yerine inverter klima alsam elektrik faturasında çok fark olur mu?
  • Bbu buyuklukteki bi eve camlariniz asiri buyuk degilse en fazla 9000 btu takin. 14000 cok fazla gelir tuketiminiz asiri olur.

fakat arcelikler biraz fazla ses yapar. ozelllikle gece sesten rahatsiz olmuyorsaniz sadece soğutma icin kullanicaksaniz arcelik alin.

arcelik inverterlerin ses durumunu bilmiyorum. onu da kullananlara bi sorun.
  • sessiz olsun ve ısınma icin de kullanayim derseniz butceyi biraz daha genisletip japonlara yonelin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: husNUKE

Merhaba, Istanbulda 1+1 evde oturuyorum, yaklaşık 20 mekrekarelik bir salon var. Salonda bilgisayar ve buzdolabı var. Yatak odası da yaklaşık 12 metrekare. Tavan 2.60 m, evin duvarları geniş olmadığı için normal klima biraz garip durabilir. Arçelik Frame serisi almayı düşünüyorum. Klimayı salona taktırıp, gece uyurken salonda klimayı çalıştırıp yatak odasının kapısını açacağım. Gündüz sıcağında 20 metrekare, gece sıcağında 35 metrekarelik bir alanı soğutacak.

Size 14500 btu'luk Arçelik frame serisi yeterli olur ?

14.500 Btu luk bir cihaz 1+1 yerlerde yeterli olur tabi çok ters yerde değilse oda.1+1 yerlerde toplam metraja bakmayın salon + mutfağın metrajı neyse o metraja göre cihaz seçin diğer yatak odasınada zaten soğuk hava gider en azından nemi kırar.

• Klimayı sadece soğutma için kullanacağım, ses konusunda hassasim, frame serisi 31 db yazmışlar ama siz sesli demişsiniz. Frame serisinin sesi hakkında bir bilginiz var mı?

Evimin 2 cephesi açık, ön taraf doğuya, diğer taraf güneye bakıyor. Yani çok aşırı sıcak bir evim yok ve yalıtımının iyi olduğunu söylüyorlar. BTU yüksek olmasına gerek yok ama evde geniş bir duvar yok. Normal klima biraz kaba durabilir diye frame tarzında birşey almak istiyorum. Japon malı frame gibi olan klima var mı?
  • Vestel'in inveter quadro plus serisi var, tavsiye eder misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Klima hafta içi akşamları ve haftasonu çalışacak. Inverter almak mantıklı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: husNUKE

Klima hafta içi akşamları ve haftasonu çalışacak. Inverter almak mantıklı mı?

Bakın inverter denilince sadece elektrik tasarrufu için alınıyor gibi bir intiba yaratılıyor.Inverter sadece tasarruf değil artı konfordur.Cihaz kapasitesini kıstığı için belli süre zarfından sonra atıyorum 12.000 Btu/h lık bir cihaz 5.000 Btu/h gibi çalışacak ve bunun soğuğuda kimseye zarar vermez.Normal bir klimayı çalıştırıp biraz düşük dereceyede ayarladıysanız sabah kalktığınızda üşütmüş olarak uyanırsınız.Ama inverter da dediğim gibi kendini kıstığı arada 1 derece fark kaldığı halde size aynı soğukluğu değil çok daha düşük soğukluk / sıcaklık verir ki buda konfor açısından 0.1 derecelerde bile sabit tutabilir.Artı olarak cihaz devrini düşürdükten sonra çok düşük ses seviyesiyle çalışmaya başlar fan devrinden dolayı buda ayrı bir artıdır.Şöyle ki bir araba alırsınız boş tur özellikleri birde full alırsınız cam tavan vs gibi ek özellikleri vardır aynı bunun gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: iklimsacı

kışın ısıtma daha iyi yapar

Inverter cihazların mı ısıtması standartlara göre daha iyi dediniz ben mi yanlış anladım ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eina

quote:

Inverter cihazların mı ısıtması standartlara göre daha iyi dediniz ben mi yanlış anladım ?

evet doğrudur. yanlış anlamadınız.

standart klimalar dış hava -5 dereceye kadar inverteliler ise -15 dereceye kadar ısıtırlar. yanlış anlaşılmasın kapasite düşürelerektir. 24000 klima dış hava en soğuk olduğunda 10.000 12000 btuya kadar düşer

Tam da dediğiniz gibi inverter cihazlar soğuk zamanlarda 10.000 Btu/h a kadar kısıyor.Buda şuna sebebiyet verir.Ortalama insan vücudu 36.5 derecedir.
    Inverter cihazlar kendini kıstıktan sonra sizin vücut ısınızdan çok daha düşük çıkış sıcaklıklarına geliyor.Bu yüzdende çoğu insanlarda soğuk üfler gibi bir his uyandırıyor ki buda inverter kullanan ların en büyük şikayeti.Bu olunca da kullanıcı sürekli derece artırıyor ve bu seferde çok soğuk zamanlarda iç ortam ile dış ortam arası fark yükseldiği için cihaz defrosttan çıkamıyor.Standart cihazlar aradaki fark 1 derece bile olsa anı sıcaklığı verdiğinden dolayı ısıtma konforu olarak inverter dan daha iyi oluyor.Inverter lar sadece - dereceye düşer gibi terim anlamıyla değil konfor şartlarıyla düşünmek lazım birazda.Bu yüzdendir ki standart cihazların ısıtması herzaman inverter cihazların ısıtmasına göre çok daha tatminkar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet doğrudur. yanlış anlamadınız.

standart klimalar dış hava -5 dereceye kadar inverteliler ise -15 dereceye kadar ısıtırlar. yanlış anlaşılmasın kapasite düşürelerektir. 24000 klima dış hava en soğuk olduğunda 10.000 12000 btuya kadar düşer

Tam da dediğiniz gibi inverter cihazlar soğuk zamanlarda 10.000 Btu/h a kadar kısıyor.Buda şuna sebebiyet verir.Ortalama insan vücudu 36.5 derecedir.
    Inverter cihazlar kendini kıstıktan sonra sizin vücut ısınızdan çok daha düşük çıkış sıcaklıklarına geliyor.Bu yüzdende çoğu insanlarda soğuk üfler gibi bir his uyandırıyor ki buda inverter kullanan ların en büyük şikayeti.Bu olunca da kullanıcı sürekli derece artırıyor ve bu seferde çok soğuk zamanlarda iç ortam ile dış ortam arası fark yükseldiği için cihaz defrosttan çıkamıyor.Standart cihazlar aradaki fark 1 derece bile olsa anı sıcaklığı verdiğinden dolayı ısıtma konforu olarak inverter dan daha iyi oluyor.Inverter lar sadece - dereceye düşer gibi terim anlamıyla değil konfor şartlarıyla düşünmek lazım birazda.Bu yüzdendir ki standart cihazların ısıtması herzaman inverter cihazların ısıtmasına göre çok daha tatminkar.

neyse siz klimacılığı bilmiyorsunuz. yanlış mantık yürütüyorsunuz. katalog değerlerine bakın ondan sonra buraya yazın

kolay gelsin

İşte bu teknik düz mantıktır.teknik verilere bakarsanız eğer çoğu arçelik klimaların bile Mitsubishi den daha az yaktığını görürsünüz.Ama sadece görünürdeki değerlerdir.Doğrudur ben bilmiyorum siz çok iyi biliyorsunuz hayırlı işler.

• Cevaplarınız için teşekkurler, ben 1500 tl civarında bir klima düşünüyordum, evim doğu cephe ve açık olan diğer cephe kuzeye bakıyor. Bir önceki mesajımda yanlışlık güney yazmısım. 9000 btu yeterli olur mu?

Bu ürünleri tavsiye eder misiniz?

• samsung uygun fiyatlı inverter klimalar var, samsung klimalar hakkında bir bilginiz var mı? Tavsiye eder misiniz?
  • Merhabalar,

Sanırım bende Husnuke arkadışımız durumundayım..Klima bakıyorum.Benim dairemde giriş uzun bir koridorum var ve asma kartonpiyer tavan (kartonpiyer tavan arası yükseklik 21cm) Tek yönlü kaset klima baktık araştırdım.Arçelik Lg de bir model var sistem klimalar grubunda..
    iç ünite fiyatı Kaset tipi tek yönlü 1200 TL civarı +dış ünite olarakda "Multi F " serisi seçmek durumundasınız onun fiyatıda 2200 TL civarı Toplam maliyet 3400 TL +montaj olarak çıkıyor. Sistemin Sogutma kapasitesi 12000 BTU.(dış ünite 18000 BTU) ...
    Fiyat analizi yaptığınızda sadece estetik tavanda hoş dursun diye 2000 TL de verilmez ki..

Bu araştırmaların sonunda... duvarda sepet gibi duvar tipi yerine Arçelik Frame serisimi alsam diyorum...Bir yandan da düşünüyorum..Dünyada Frame serisi üretim eğilimi neden yok...performans sorunu mu var acaba..

Ama aklım da hala kaset tipi tek yönlü klimada...Bu kaset tipi TEK YÖNLÜ (iç ünite yükseklik önemli) sistemin inverter olmayanı olsa hemen alacağım..fiyat avantajı için..

Yorumlarınızı bekliyorum..

Bende Husnuke dostum gibi sadece yaz dönemlerinde akşamları birkaç saat kullanım sürem olacak...

Saygılarımla,

• Klima almak ne zor işmiş. Bilgisayar alırken zorlanıyorduk, hangi işlemci hangi anakart falan diye, klimada daha çok parametre var. İlk olarak inverterlı mı normal mi alacağıma karar veremiyorum. Evim doğuya bakıyor, diğer cephesi kuzeye, yani çok güneş almıyor. İstanbulda oturuyorum. Klima hafta içi akşamları ve hafta sonu kullanılacak. Inverterlı almak mantıklı mı?

Ayrıca ısıtma için kesinlikle kullanmayacağım, bu nedenle soğutmada sorun çıkartmayan ısıtması iyi olmayan markalar önerebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husNUKE -- 19 Haziran 2011; 9:01:14 >
  • Memleketten tanıdık bir klimacı ile görüştüm, alacağım markaları ve btu değerine karar verdim. 12.000-13.000 btu arası, inverterli Alarko, Daikin ya da Mitsubishi alacağım. Bu markaların en uygun fiyatlı olduğu yerler neresi? İstanbul pendikte oturuyorum.
  • Frame den uzak dur hocam...
  • Bugun sipariş verdim, alarko carrier inverter 12.000 btu aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.