Şimdi Ara

1.1 milyon TL nasil bir yatirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iyi aksamlar arkadaslar, ben yurtdisinda yasiyorum ama türkiyede bankada 3-4 yildir pek ihtiyacim olmadigi suanki degeri 350 bin euro yani yaklasik 1.1 milyon tl yapiyor ve euro hesabinda faizde duruyor.

Nasil bir yatirima yonelmemi tavsiye edersiniz.
    Ben islek biryerde dukkan alip kiraya verme dusuncesindeyim. Ama sizler ne tavsiye edersiniz.
    Hani dedim hem dukkanin degeri artar hem kira alirim. Kafam yinede karisik.

Tsk ederim herkese
    Hakan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dortmund -- 13 Haziran 2015; 10:00:59 >

• Ne kadar faiz oranınız?
  • expertadvisor kullanıcısına yanıt
    Valla 32 gunluk yapiypruz hep 2.30 lardsydi hep düstü suan 1.60 cok az.
  • Maşallah hocam eğer dükkan filan alacaksanız bir bilene danışın çünkü Türkiyeye yabancısınız. Ha bi de Yunanistanda kriz dolayısıyla ev fiyatları çok düşmüş yatırım için yazlık filan tavsiye ediyorlar.
  • Tskler cevabiniz icin . ben bursaliyim ve bursa taraflarini iyi biliyorum o yuzden oralarda bakiniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dortmund -- 13 Haziran 2015; 10:00:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dortmund

Tskler cevabiniz icin . ben bursaliyim ve bursa taraflarini iyi biliyorum o yuzden oralarda bakiniyorum

Dükkan her zaman ve her açıdan çok rahat ve kazançlı yatırımdır
    Basit bir hesap önereyim
    İçinde kiracı varsa
    Kira çarpı 200 yaparsanız gerçekçi bir fiyat en azından civar olarak bulursunuz
    Emlakta elbette o kadar çok parametre var ki ama dış ülkeden en azından bunu yapın

Kısacası 1 milyon 200 binlik dükkan alıyorsanız kiracısı 6000 ödüyor olsun

Boşsa emlakçılar abi 7000 e kiracı hazır filan derler onlar hep yalan olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 13 Haziran 2015; 12:17:25 >
  • Evet mantikli ama sormak istedigim bisey daha var.
    Misal satan adam 1.300 diyo pazarlikla yaklasik ne kadar indirebiliriz . Tabiiki kesin bisey soylemek mumkun degil ama kabaca ortalama nasil olabilir. Ödemede hemen olucagi icin belki biraz pazarlik olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dortmund -- 13 Haziran 2015; 13:48:12 >
  • Pazarlık payı genelde yüzde 3 rahat indirilir denir fakat satan kisiye cok bagli bir durum
  • quote:

Evet mantikli ama sormak istedigim bisey daha var.
    Misal satan adam 1.300 diyo pazarlikla yaklasik ne kadar indirebiliriz . Tabiiki kesin bisey soylemek mumkun degil ama kabaca ortalama nasil olabilir. Ödemede hemen olucagi icin belki biraz pazarlik olabilir mi

Aman usta emlakçının, ayakçının gazına gelip maceraya atılma, bir sürü para biriktirmişsin yazık etme sakın, bu adamların büyük kısmı üçkağıtçı (yanlış anlama bu işlerin içinde olan biri olarak söylüyorum). Eğer bir dükkan alacaksan kesinlikle bir tanıdığından referanslı olsun.
  • Evet anliyorum. Alacagim dukkan icin satan kisi belli bir fiyat istiyor tabiiki o dukkanin cevresindeki ona emsal dukkanlari arastirsam fiyatlarin asagi yukari nedir diye faydasi olur mu. Hani alacagim dukkaninda pahali yada piyasaya yakin fiyat bicildigini anliyabilirim degilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dortmund -- 14 Haziran 2015; 14:44:33 >
  • quote:

Evet anliyorum. Alacagim dukkan icin satan kisi belli bir fiyat istiyor tabiiki o dukkanin cevresindeki ona emsal dukkanlari arastirsam fiyatlarin asagi yukari nedir diye faydasi olur mu. Hani alacagim dukkaninda pahali yada piyasaya yakin fiyat bicildigini anliyabilirim degilmi?

Evet öyle yapmak mantıklı,ayrıca çevresindeki dükkanların hareketliliğinden de iş yapan bir dükkan olup olmadığını anlayabilirsin.
    Ayrıca kaparo, vb... ücret vermeden önce alacağın kişi ile tapu dairesine git gayrimenkul üzerinden herhangi bir kısıtlayıcı şerh (haciz gibi) olup olmadığını kontrol ettir. Bazen öyle anlar oluyor ki taşınmazı almak için tapuya gidiyorsun birde bakmışsın üzerinde bir sürü haciz var, sonra temizlemek için alıcı satıcı haftalarca uğraşıyorlar.

• Allah allah ne isler var ya
  • Dortmund D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle önerim ne dükkan ne daire.
    Bankada duran paranızdan muhtemelen sabit bir gelir beklemiyorsunuzdur.
    Dolayısı ile önceliğiniz Bursa bölgesinde arazi üzerine olsun. Özellikle Bursa'nın batısı bu yönde bir hayli hareketlidir.
    Özel mesajla dönerseniz daha net yardımcı olurum.

Teşekkür ederim
    Çağatay
  • Mesajiniz icin tsk ederim.
    Karacabey taraflarini önerenler vardi sanirim
  • quote:

Iyi aksamlar arkadaslar, ben yurtdisinda yasiyorum ama türkiyede bankada 3-4 yildir pek ihtiyacim olmadigi suanki degeri 350 bin euro yani yaklasik 1.1 milyon tl yapiyor ve euro hesabinda faizde duruyor.

Nasil bir yatirima yonelmemi tavsiye edersiniz.
    Ben islek biryerde dukkan alip kiraya verme dusuncesindeyim. Ama sizler ne tavsiye edersiniz.
    Hani dedim hem dukkanin degeri artar hem kira alirim. Kafam yinede karisik.

Tsk ederim herkese
    Hakan

Hatay'da üniversite kampüslerine öğrenciye kiralık 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan bir apart yaptırabilirsiniz.

Burada bu işten şu anda para basılıyor.

Şöyle diyeyim. Apartı yaptırdınız 1 sezonda parası çıkıyor. Ondan sonra full kâr.
  • Evt dediginiz gibi guzel ve kārli bir is olabilir ama hem hatayi hic bilmem hem bilmedigim bir is alani ayrica ugrasacak basinda ilgilenicek birisi lazim bu is icin diye dusunuyorum
    Ama cevabiniza tsk ederim
  • Vay bea paraya bak 500 lira bulmak için 1 haftadır kendimi yırtıyorum Allah yedirmesini nasip etsin abim,
  • Tsk ederim sagolasin. Amin hepimize insallah allah nasip etsin
  • quote:

Tsk ederim sagolasin. Amin hepimize insallah allah nasip etsin
    Riski en düşük yatırım gayrimenkuldur
    Yaklaşık 250bin den 4 ev alsanız içine eşya koyup kiraya verseniz veya residance alabilirsiniz.
    Kira getirisi 1000-1500 arası olur tahmini ve en az 4bin-6bin getiriniz olur aylık
    ayrıca evler de zamanla değerlenir
  • 4 ev yerine yani 4 kiraci yerine 1 saglam dukkan alip tek kiraciyla ugrasmak daha iyi olmazmi acaba. Sadece soruyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.