Şimdi Ara

1.1 milyon Lira'ya kadar araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şu an nazar değmesin saat gibi çalışan 50 bin km'de, pejo 208, 1.5 dizel manuel aracım var. Arabamdan birçok anlamda çok memnunum, yakıt tüketimi, kolay park, şehir içi süspansiyon tepkisi vs çok iyi. Fakat arabanın sürücü alanı limitli, koltuğu inanılmaz rahatsız ve belimi ağrıtıyor. Bu sebeplerden ötürü koltuğu rahat, mümkünse otomatik, baş mesafesi iyi bir araç bakıyorum (boyum 190cm). Yaklaşık 6 aydır araba bakıyorum fakat işin içinden çıkamadım o yüzden buraya yazmak istedim.

Kafamda çok fazla seçenek var, hepsini sağlayacak bir araba bulamayacağım ama beklentilerimi aşağıya listeliyorum;

-Rahat bir koltuk ve iyi bir baş mesafesi

-Mümkünse artık otomatik olması tercihimdir çünkü bel ağrımın bir sebebi de rahatsız oturma pozisyonunda sürekli debriyaj yapmam. Ayrıca 1 milyon üzerinde arabalarda manuellerin 2. eli sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum.

-Istanbul'da yaşadığım için 4.5metreden uzun bir arabaya pek gönüllü değilim ama biraz daha üstüne de sarkabilirim.

-Geri görüş kamerası standart olan bir paket seçmek istiyorum (benim pimpirikliliğim belki ama aracın elektrik tesisatına fabrika dışında müdahaleyi pek sağlıklı bulmuyorum ustalara güvenmediğim için)

-İdame edilebilir bir araç olsun istiyorum. Parça veya usta sıkıntısı olmamalı, motor serisi 1.6 multijet, 1.5 hdi, 1.5 tsi gibi yaygın bir model olsun istiyorum.

-Performans beklentim pek yok, 0-100 12sn'yi geçmesin yeter.

-Android auto desteği

-Cok duragan olmayan 2. el (örnek olarak opel almaktan çekinmem ama mitsubishi, mazda gibi araçlardan çekiniyorum)

Benim incelediğim modeller şu şekilde;

1. Fiat Egea-cross 1.6 Multijet-DCT aslında beklentilerimi karşılıyor fakat bana Egea'ların fiyatı inanılmaz şiş geliyor. O yüzden ilanlara sadece bakakalıyorum.

2. Egea Cross'un bir tık üst fiyatlarına bulunabilen Jeep Renegade, 1.6 Multijet-DCT'ler de bana mantıklı geliyor ama Jeep her ne kadar Fiat grubu ile ortak olsada markanın Jeep olmasından ötürü olur olmadık her parçaya sanki fahiş fiyat ödeyecekmişim gibi geliyor. Yorumlarınıza açığım bu araç için.

3. Onun dışında geçtiğimiz hafta vavacars'ta 1180TL'ye Yaris-Cross vardı, 1.5 atmosferik, 2022. oldukça basit ve fonksiyonel bir araba. Kanım ısınmadı desem yalan olur, ama hiç içine oturmadım, denemek istiyorum.

4. C3 aircross, 1.5 HDI'da oldukça mantıklı geliyor. Tork konvertörlü şanzıman, bilindik, az yakan, yaygın motor. Olumsuz pek yanı yok gibi, baş mesafesi de iyi. Epey kanım ısındı aslında. Sizin olumlu/olumsuz yorumlarınızı alabilirim bu araç için de.

5. Opel crossland'larda da 1.5 HDI motor mevcut fakat her ne kadar dış tasarıma çok önem vermesem de crossland çok çirkin geliyor. O yüzden bu aracı listemden çıkardım.

6. seçenek ise sene sonuna kadar bekleyip bütçeyi 1.2-1.3 milyon bandına çekip bayilerden kriterlerime mümkün olduğunca uyan, 0 bir araç alımına girmek.

7. 100 bin km üzerinde bir dizel 1.6HDI ya da 1.5 HDI Opel Grandland almak. Grandland bana çok rahat geldi. Şanzımanı da tork konvertörlü, tam otomatik. Sorun yaratacak bir kombinasyon değil. Ama bütçem düşük kilometrelilere yetmiyor. Ben ise bu zamana kadar hiç yüksek km'li araç almadım ve çekinmiyorum desem yalan olur.

Genel olarak bende durum bu şekilde, umarım mesajım yeterince açıklayıcı olmuştur. Tavsiyelerinizi, yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -FoundeR- -- 25 Haziran 2024; 22:3:50 >

• Sizin beklentilerinize göre en iyi araba piyasada en çok olan ve en yeni olan arabadır.
    Jeep Renegade için de parantez açayım.Babam kullanıyor ve yetkili servis fiyatları daha önce kullandığı Mercedes yetkili servislerinden daha yukarıda
    Şahsen ben bu paraya W204 FL yada Mini F56 facelift tercih ederdim.Biraz daha üzerine ekleyebiliyorsam belki bir Tonale yine Ds3 Crossback bu fiyatların en tercih edilebilir araçlarıdır kanımca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grandland, 3008 ya da 4008 2. El. Ama baldır uzatma olsun koltukta,

Sizin ilacınız agr koltuk ve baldır uzatma, mutlaka yüksek araç alacaksınız, sizden 5 cm kısayım ama bel ağrısı genelde koltukların kısa olmasından ve oturma pozisyonundan oluyor, baldır desteği inanılmaz rahatlatıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 25 Haziran 2024; 22:22:47 >
  • 3K1X kullanıcısına yanıt

Renegade'in bakım masrafları ne civarlarda acaba, Mercedes'ten pahalı olmasına şaşırdım. W204 ile ilgili olarak da, bence bu arabanın temizini bulmak zor olur, benim zaten hiç premium marka tecrübem de yok, bu piyasada beni çiğ çiğ yer çakal satıcılar. Ayrıca arıza durumunda da parça stoğu, maliyeti, usta işçiliği bana sağlam kaçabilir :) Ama Tonale bu arada benimde radarımda olan bi araç. Bütçemi aşıyor gerçi ama tasarımı çok güzel, motoru ve şanzımanı da bilindik, piyasada bol olan tiplerden, belki birkaç ay daha diş sıkılıp 2. el Tonale'de düşünülebilir. Teşekkürler yorumunuz için.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Hocam Granland'larda galiba dediğiniz AGR koltuk var çünkü bindiğim Grandland'da elektrikli baldır desteği ve baldır uzatma vardı, oturma pozisyonu da yüksek olduğu için çok rahat etmiştim. Kesinlikle ciddi düşündüğüm bir araç. Bir tek düşük km, 1.5 dizelin temizleri 1200-1300TL arası gidiyor, bütçemi biraz aşıyor, belki bi kaç ay daha sabredip sene sonuna doğru bunu almak daha mantıklı olabilir.

• -FoundeR- kullanıcısına yanıt

Hocam Mercedes rutin servisi 6500 TL’ye yaptığı dönem Jeep yetkili servisi 8000 TL istemişti.Belki ekstra durumlarda daha uygun vs. olabilir ama aklımda kalan bu.Öyle Fiat grubu diye Fiat’a falan götüremiyorsunuz aracı kabul etmiyorlar.

Onun haricinde ben Kıbrıs’ta yaşıyorum.Bir çok premium araç geçti elimden aslında inanın öyle hatrı sayılır farklar yok yürütme maliyeti açısından sadece bizim Türkler adı var diye biraz geçirmeyi seviyor yoksa kullandığınız filtre, yağ vs. aynı fiyat tabi bazı ekstra parçalarda fiyat farkı var ama Mercedes’in sorunsuz bir marka olduğunu unutmamak lazım.Bir kere değiştirdiğiniz parçayı eğer orijinal parça ise bir daha değiştirmezsiniz ve sorun çıksa dahi VW,Audi,Bmw gibi çözülemeyen sorunları da yok.Toplamda 3 farklı versiyonuna bindim.Belki 150 bin km den fazla yol yapmışımdır 3 araçla ve sarf malzeme hariç herhangi bir şey değiştirdiğimi hatırlamıyorum.

W204 FL tercih ederim dememin ve önermemin sebebi genel olarak kronik sorunu olmayan, şanzımanı neredeyse ölümsüz, motor bloğu sağlam ve gereksiz arıza yapmayan bir araba olması.Sadece 1.8 cgi c180 lerde kronik dişli sorunu var ama parça güncellendi zaten %90 değişmiştir.

Yani evet bir tarafta 10-12 yaşında bir araba var diğer tarafta sıfır veya 1-2 yaşında bir araç var bu şekilde bakınca biraz kulağa garip geliyor ama W205 gibi F30 gibi sizi uğraştıracak bir araba olmadığını ve bakımlısını bulursanız yıllarca(Tabi baktığınız sürece)kafanız rahat bir şekilde binebileceğinizi düşünüyorum.Yakınınızda büyük bir galeride vs varsa gidip bir test sürüşü yapın ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Edit:Şayet niyetlenirsenizde Mengenler, Vavacars vs. gibi kurumsal firmalara bakın derim.Amg bakmayın.Elegance veya Fascination paket araçlar hem daha uygun hemde donanım olarak zaten aynı veya daha dolularını da bulabilirsiniz.Servis geçmişi olsun önemli.Soracağınız ne olursa ulaşabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 26 Haziran 2024; 0:32:40 >

• -FoundeR- kullanıcısına yanıt

1.2 alabilirsiniz, forumu sallamayın, 60 70 binde triger değiştirip servis bakımlı kullanın yeterli,

• Ben de bu fiyat aralığında belki biraz daha üzerinde araç arıyorum.

Ben genel olarak Hyundai Bayon'u beğeniyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.