Şimdi Ara

1 2 cümle kurmada yardımcı olabilecek varsa baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • esay yazısı yazıoyurm 1 2 şeyi ögrenmek için ama bazen hatalar ve türkçe düşünmeden dolayı yanlışlar oluyor mesela the cars is driven by people sometimes it may be dangerous on the way yazmak istedigim cümle insanlar tarafından kullanılan arabalar bazen yolda tehlikeli olabiliyor ve the roads may not has sufficient ın some country bundada bazı şehirlerde yeterli/verimli yollar olmayabiliyor son cümlede some drivers may make accident because of negligence bu cümlemde dikkatsizlik yüzünden bazı sürücüler kaza yaapbılıyor bunun gibi cümleler kuruyorum bunların haatalarını düzeltebielcek arkadaslar varsa sevinirim 1 2 şey ögretmiş olursunuz tşkrler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akara18 -- 30 Ağustos 2014; 23:06:09 >

• The cars which driven by people sometimes might be dangerous on the way.

Some drivers might cause an accident because of negligence

[emin değilim gece gece yanlış 👎 da olabilir;)]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle insanlar tarafından kullanılan ne demek? Veya yolda tehlikeli olması ne demek? Essay'i uzatmak için mi böyle kelimeler kullanıyorsun? :) Tabii ki insanlar kullanacak, başka kim kullanabilir? İnsansız araçlar daha satışa sunulmadı sonuçta. Ayrıca araba yolda kullanılır zaten. Bunları söylemene gerek yok yani. Yine de öyle kurarsak:

1) The cars driven by people sometimes may be dangerous on the road.

Sometimes çok gereksiz ama illa koymak istersen koyabilirsin.

2) Some countries doesn't have sufficient roads.

Some countries doesn't have roads of good quality.

Low quality roads are present in some countries.

High quality roads are difficult to find in some countries.

Roads in some countries are not on par with the others.

Some countries doesn't offer roads of high quality.

You must be lucky (have to search hard) to find adequate roads in some countries.

Some countries are poor in terms of the quality of the roads.

Hepsinin anlamı yakın. Seç beğen al.

3) Some drivers have an accident because of inattention.

Some drivers have an accident due to the lack of attention.

Some drivers have an accident because they drive their cars recklessly.

A significant part of accidents happen because people doesn't pay enough attention.

A significant part of accidents happen because of people who doesn't pay enough attention.

Accidents take place because some people doesn't value traffic rules.

Falan filan. Daha yüzlerce farklı şekilde yazılabilir bu cümleler. Bu arada biz türkçede "insanlar dikkat etmediği için kazalar olabiliyor" şeklinde kullanıyoruz ama sen oradaki "olabiliyor" kelimesini "may" ile vermeye çalışırsan tam olarak uymaz. May genelde olasılık vermek için kullanılır. Bu bakımdan present simple kullanman daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 31 Ağustos 2014; 1:51:03 >

• 2 cümle yan yana getirip yazamıyorum sen doldurmuşsun sagol valla essay yazarken geriliyorum bir çok kelime aklıma dahi gelmiyor ne yazıcagımı anlamıyorum baya zorluk cekiyorum yani :D
  • bidaha pasisvede her zmn yapanı eklemyicem hep alışkanlık olmuş bende :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.