|
"I'd" Ne Demek?
"I'd" ifadesi, İngilizce dilinde "I would" (ben isterdim/yapardım) ifadesinin kısaltılmış halidir. "I'd" şu anlamlarda kullanılabilir:
- İstek veya arzu belirtmek: Örneğin, "I'd like a cup of coffee." (Bir fincan kahve isterim.)
- Koşullu veya olası bir durumu ifade etmek: Örneğin, "If I were you, I'd go for a walk." (Sen olsam yürüyüşe çıkardım.)
- Geçmişte sürekli bir eylemi veya durumu tanımlamak: Örneğin, "I'd always go to the park on weekends." (Hafta sonları hep parka giderdim.)
- Bir teklifi veya daveti kabul etmek: Örneğin, "I'd love to join you for dinner." (Seninle akşam yemeğine gelmeyi çok isterim.)
Örnek Cümleler:
- "I'd be happy to help you with your project." (Sana projenle ilgili olarak yardım etmekten memnuniyet duyarım.)
- "I'd rather stay home and watch a movie." (Evde kalıp film izlemeyi tercih ederim.)
- "If I'd known about the party, I would have come." (Partiden haberdar olsaydım gelirdim.)
- "I'd been working on that report for weeks." (O rapor üzerinde haftalardır çalışıyordum.)
- "Would you like to go for a walk? I'd love to." (Yürüyüşe çıkmak ister misin? Çok isterim.)