Şimdi Ara

D-4D ne demek???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaw sitesine baktım açıklamasının linki çalışmıyodu başka yerdende bulamadım...

bu D-4D ne demek oluyo ???
    biri şunu anlatırsa çooook sevinirim....ilgilenenlere teşekkürler....

• Yapay Zekanın Yanıtı

D-4D Nedir?

D-4D, dizel motorlarda kullanılan bir yakıt enjeksiyon sistemidir. "D", "Doğrudan" anlamına gelir ve yakıtın silindirlere doğrudan enjekte edildiğini ifade eder. "4D", yakıtın dört zamanlı bir döngüde enjekte edildiğini gösterir.

Hangi Arabalarda D-4D Kullanılır?

D-4D yakıt enjeksiyon sistemi, çeşitli Avrupa ve Japon otomobil üreticileri tarafından dizel motorlu araçlarda kullanılmaktadır. En yaygın kullanımlarından biri Honda Civic 4D'dir.

D-4D'nin Avantajları

D-4D yakıt enjeksiyon sisteminin aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi avantajı vardır:

• Daha iyi yakıt verimliliği
    • Daha düşük emisyonlar
    • Geliştirilmiş performans

Doğrudan enjeksiyon, yakıtın daha verimli bir şekilde yanmasını sağlayarak yakıt verimliliğini artırır. Ayrıca, yakıtın silindirlere daha kademeli olarak püskürtülmesi, emisyonları azaltmaya yardımcı olur. Son olarak, D-4D sistemi, daha hassas yakıt kontrolüne izin verir ve bu da gelişmiş performansa yol açabilir.

Diğer D-4D Örnekleri

D-4D yakıt enjeksiyon sistemi, Honda Civic 4D'ye ek olarak aşağıdaki araçlarda da kullanılmaktadır:

• Toyota Corolla 1.4D-4D
    • Ford Focus 1.6 TDCi D-4D
    • Mazda 3 2.0D-4D
    • Volkswagen Golf 1.9 TDI D-4D
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben gittiğimde sordum 4 nokta enjeksyonlu dizel motormuş
  • hmmm ii bişey heralde
    sağol kızılejder
  • bende D-4D yi ( Dizel-four/drive ) olarak biliyorum yani öyle duydum
  • hocam isimin açılımından çok ben ne iş yapar diye merak ediyodum....4 nokta enjeksiyonlu dizel motor dedi kızılejder...
    bunun motora getirisi götürüsü ne ben onu merak ediyodum ama olsun en azından bunu öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkna -- 24 Eylül 2006; 4:25:18 >
  • dizel motorlarda hava silindirin içinde benzinli motorlara nazaran kat be kat daha fazla sıkıştırılır.Bu kadar sıkışan havada haliyle birhayli ısınır.Isınan bu havaya mazot enjekte edilince mazot yanar ve ateşleme olayı sağlanır.(benzinli araçlarda silindire hava yakıt karışımı alınır ve bu karışım buji ile ateşlenir.Dizel motorlarda buji bulunmaz)İşte D-4D olayında ısınan havaya mazot 1 yerine 4 noktadan enjekte ediliyor.Böylece motorun daha dengeli çalışması ve yakıttan maksimum performans alınması sağlanıyor.Kısacası iyi bir şey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: s37426
    İşte D-4D olayında ısınan havaya mazot 1 yerine 4 noktadan enjekte ediliyor.

Bu biraz hatalı bir açıklama olmuş...

Dizel motorların tamamı denebilecek bir kısmında 4 tane enjektör bulunur zaten...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H.K ne demek ?
    12 yıl önce açıldı
    YA ÇOK KOMİK DEĞİL Mİ :D
    11 yıl önce açıldı
    D&R'den Ne Alıyorsunuz ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dizel4keredizel
  • Dahane duruyorsun 4 tane alsana Dana olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

dizel4keredizel

ne adamsın be abi süpersin yaw

• Ben açıklayım arkadaşlar.
    D: Direk enjeksiyonu temsil eder
    4: 4 silindiri temsil eder
    D: Dizeli temsil eder.
    Tani d-4d direk enjeksiyonlu 4 silindirli dizel motor demekir.

Benim kullandığım araba da d-4d değil d4 yani
    direk enjeksiyonlu 4 silindirli benzinli motor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.