86 likta var, 110 da. En alt versiyon 86 lik. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1.2 tsi 8v-16v farkı (2. sayfa)
-
-
Hocam yanlis olmasin ama sanirim vw bluemotion diyor skoda greentech diyor ayni motora. Bir sonra ki teknolojileride ACT olmustu yanlis hatirlamiyorsam. Tabi isin uzmanlari daha iyi bilgi verecektir.
Bildigim kadari ile eski 1.2 tsi lar zincirli, bizde ki model ise kayisli model. Hatta devirdaim su pompasi triger kayisinin oldugu yerde degil. Motorun sol tarafinda sofor bolgesi konumunda, akuye yakin yerde. Triger kayisi ile alakasi yok yani calismasinin. Belki burdan fikir verebilir.
Aralik ayinda 8 sene olacak. Rutin bakimlar harici sadece volanda titreme vardi o degisti. Performansindan filan cok memnunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Act olanlar 1.2 degil 1.4 tsi ler 150 bg lik.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Act denilen olay silindir kapatma. Bir sonraki yada bir önceki değil.
1.2 Ler silindir kapatacak kadar güç uretemedigi ve zaten hacmi küçük 3 silindirli olduğu icin bu teknolojiyi barındırmiyor.
1.4 Ler ise modele göre yeterli güç uretebildigi için 3 silindire düşüyor.
Örnek veriyorum bir kodiak da 3 silindire düşme durumu nadirken, bir poloda sık sık oluyor.
Yani motorun güç üretebilme kapasitesi ile ilgili. 140 yada 150 beygir güç uretse bile kasa agirsa teknoloji çok da işe yaramıyor.
1.2 tsi 8v bir litre fazla yakar
-
Yanlis ifade ettim kendimi. Ben vw nin gelistirdigi teknolojiden bahsetmek istemistim.
4 silindirli 1.2 lerden sonra, 3 silindirli 1.0 motorlara gecis yaptilar.
1.4 lerde ise sonradan , silindir kapatma teknolojisi gelistirip yakit tasarrufu saglamalari amaclandi demek istemistim.
Benim bildiğim 8v olanlarda zincir var ve uzama problemi vardı. Yağ yakma da ilk serilerde daha sık rastlanan bir problemdi. Havadan nem kapılan ülkemiz şartlarında 16v tercih etmekte fayda var. Bu açıdan ben de gerekirse Octavia alınabilir diyorum. Aynı yıl jetta 8v iken octavia 16v olarak satılıyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X