Herkese iyi forumlar. 2016 yılında 0 km olarak aldığımız 1.2 tsi110hp euro 6 golf aracımızdan gerek yakıt gerek performans olarak memnun olmamız üzerine bir yakınımıza jetta araştırmaya başladık. Bütçe olarak max 400 bin TL’ye 2011-2012 model jetta bulunuyor. Biraz araştırma doğrultusunda jettadaki 1.2 tsi motorun golftekinden bazı farklılıkları olduğunu öğrendim. Bu konuda bilgisi olanlara bir kaç sorun olacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1.2 tsi 8v-16v farkı
-
-
Hocam Golfu neden satıyorsunuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende 16v arkadasimda ise 8v olani vardi.
Aramizda 1.5lt/100km ye yakin fark oluyordu.
Performans olarak hemen hemen ayni gibiydiler..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8v motor ilk nesil 1.2 TSİ. Önemsenmeyecek zincir sesi, 1-2 kronik sorunu vardı 16v olunca güncellendi sorun sıkıntı kalmadı. Ayrıca jetta hem eski platform hem bluemotion olmadığı için yakıtı bir tık daha yüksek.
Jetta eski platform bir araç, ta golf 5 lerdeki platformu kullanıyor
Yok hocam satmıyoruz. Biz motorundan yakıtından memnun olduğumuz için bir yakınımıza da 1.2 tsi jetta bakıyoruz ilk mesajdada belirttiğim üzere. Ama bizdeki 2016 bluemotion özellikli tanıdığa baktığımız ise 2011-2012 model olduğu için bm özelliği yok. Bir de valflar farklıymış. Bunun yakıta, motor ömrüne ne gibi etkisi olur onu araştırıyoruz.
400 bin tlye kadar 2012 mode 1.2 tsi comfortline bulduk bir kaç tane. Üstüne çıkarsa bütçe olarak zorlanacak ama almışken de kronik sorunu olan bir motor almanın mantığı yok. Sizce 2015 model bm özellikli motor için 40-50 bin tl fark verilir mi? 2015 ve sonrası golfle aynı motor herhalde. Sadece 5 bg fark var anladığım kadarıyla. Bizdeki 110hp olarak geçiyor
Octavialara da bakin hocam. 2014 model var bizde. 16v greentech 1.2 tsi.
Sahsi gorusum tabi zevk meselesi, octi varken jetta, superb varken passat almam. Bagaj benim icin cok onemli.
2016 110 1.2 TSI motoru 70.000 kmdir kullanıyorum çok çok başarılı bir motor. Tüketim çok iyi, performans yeterli. Araç Octavia bu arada.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam öncelikle değerli görüşünüz için teşekkürler. Başlıkta da belirttiğim gibi 2016 model 1.2 tsi golfü 81 bin kmdir biz de kullanıyoruz ve memnunuz. Ancak burda merak ettiğimiz 2011-2015 arası jettalardaki 1.2 tsi yani ilk nesil 1.2 tsi motorun nasıl olduğu. İyi forumlar
Hocam octavialardaki 1.2 tsi bluemotion mu peki?
110 ps olanlar yeni nesil 105 likler eski.110 ps olanlar az yakiyot seatta skodada böyle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dediğiniz golf için geçerli hocam. Jettalarda makyajsız kasa da makyajlı kasa da 105 hp.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gü -- 10 Temmuz 2022; 21:29:25 >
Seatta gecerli skodada da
Anladım hocam. Bir kaç gündür araştırma yapıyorum kafam iyice karıştı.2015 öncesi bm olmayan 1.2 tsi jettalarda triger zinciri varmış mesela yenilere ise kayış koymuşlar. Bütçemize göre 2011-2015 bulabiliyoruz. Onlarda da turbo arızası, triger zinciri uzaması tarzı problemler yazılmış kullanıcıları tarafından. Kimisi de 2011 ilk part araçlarda bu tarz problemler vardı sonrasında düzeltildi yazıyor. Yani 1.2 tsi motor yapıyorsun aynı model yılında aynı markanın arabalarına farklı özellikte motor koyuyorsun. Makyajsızının direksiyonunun farklı olması, eski tip ekran olması çok önemli değil de motor kısmı büyük tereddüt. Makyajsız 1.2 tsi sahibi olup da 100-150 bin km kullanan bir forumdaş bulsam bütün soruları yanıtlar aslında ama ne forumda ne inceleme videolarında denk gelemedim
Konuya bir arkadaşı çağırdım.gelirse inşallah
Başka biride önermiş, bozulmasina bu kadar takıyorsaniz Octavia bakın. Golf 7 motoru var onda.
Zaten 8v modele gücünüz yetiyorsa ekstra yakıt tüketimine hazır olmalısınız. Sırf bu bile octavia alınır.
86 hp olarak gözüküyor hocam octavialardaki 1.2 tsi. Ben mi yanlış bakıyorum acaba?
İlginiz için çok teşekkür ederim hocam. İyi forumlar.
Merhaba, 1.2 TSI’ı 5 farklı kasada kullanmış biri olarak şunları söylemek isterim; 2013 1.2 TSI Toledom 8v olandı 32 binde alıp 65 binde sattım sattığım kişi başkasına satmasına rağmen takibindeyim hala herhangi bir problemini görmedim. Ancak en çok memnun olduğum motordu zira leonda da aynı motoru kullandım yakıt ekonomisi açısından euro6 ya denk olmasada performansı alt devirler için bariz daha iyiydi euro4 ün. Bununla birlikte euro6 daki trigerin kayış olması ve motorun konumu sebebiyle sunduğu çalişma sesi daha alt seviyelerde hatta öyleki bazen stop etti sanıp marşa basma isteği uyandırıyor insanda… kağıt üzerinde 0.5-1lt arası şehir içi tüketim farkları gözüksede performans beklentisi olan atak bir kullanıcı için (öyle değilse bence 1.2 TSI alınmamalı bir çok atmosferik motor var yeni araçlarda 0-100 ü iki gün olan) eski tip motor hareketi daha çok yaklaştırıyor sağ ayağınızın ucuna, diğeri (euro6 110 beygirlik olan) hem standartlara daha uygun hem daha az yakıyor hem daha sessiz ve hem daha az sorun çıkartacakmış gibi dursada, bence masadan kalkarken; bi kravatını düzeltip öyle geciyor harekete… uzun lafın kısası yeni olması hasebiyle Kağıt üzerinde her türlü yendigi iddia edilen euro 6 110 luk 1.2tsı ın tork ve beygir grafigi incelendiğinde aslında beygir ve torkunu daha iyi yaydığı tek emme ve tek egzoz subabı olamsı sebebiylede gaza bastığınızda torku anında hissettiren ve bunuda tabiki yakıta yansıtan euro 4 zincirli 1.2 tsı 105 in benim gönlümdeki yeri daha yukarıdadır…
Şu ana kada yazdıklarım tamamen kendi gözlemlerime dayalı farklar… altta yazacaklarım ise fabrika verisi ve ıspata dayalı sayısal veriler; kafana takılan bişey olursa gene yazarım
Euro 4 Euro 6
Bg: 105 110
Co: 119g/km 114g/km
Tork: 175nm/t 175nm/t
0-100: 10.2sn 9.9sn
SS: Yok Var
MaxTork: 1700-4000d/d 1400-4100d/d
MaxBg: 5.500d/d 4.600 d/d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salthus -- 11 Temmuz 2022; 10:18:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- dacia spring elektrikli yorumlar
- randevusuz araç muayene olur mu
- uzaktan noter satışı nasıl yapılır
- kaput koruma filmi zararları
- focus mu megane mı
- chery euro ncap
- renault logan
- yeni skoda kodiaq 2024
- kia sorento 2024 fiyat
- bmw 420i gran coupe fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X