Şimdi Ara

1.2 tsı dsg Leon yakıt tüketimi uzun yol (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: greenflash

140 ile gitmek yerine güvenli bir limitte yol alsanız daha iyi olur. Hem sizin hem de diğerlerinin güvenliği için.
    Anlıyorum hocam ama ozaman yol bitmek bilmiyor ve daha çok yorucu oluyor yolculuk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 2013 corolla 1.6 multidrive s ile ankaradan düzce'ye geldik. 4 yetişkin, klima hep açıktı. Hızımda hız Sabitleyici açık 130-150 arası gittim. Ortalama hız 105 civarıydı sanırım. Evden çıkarken sıfırladım, Düzce'de gideceğimiz yere geldiğimizde 7.1 litre gösterdi. Lpg hesabıyla 8.5-9 litre yakmış olması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmg02

Bugün 2013 corolla 1.6 multidrive s ile ankaradan düzce'ye geldik. 4 yetişkin, klima hep açıktı. Hızımda hız Sabitleyici açık 130-150 arası gittim. Ortalama hız 105 civarıydı sanırım. Evden çıkarken sıfırladım, Düzce'de gideceğimiz yere geldiğimizde 7.1 litre gösterdi. Lpg hesabıyla 8.5-9 litre yakmış olması lazım.
    Aslında geniş bagaj ve biraz daha büyük bir araç isteğim var ve otomatik Lpg li Corolla düşünüyorum ama tsi motorun sürüş keyfini vermez diye vazgeçiyorum

• fensinn kullanıcısına yanıt
    Performans olarak corolla daha iyi tabiki ama turbo motora alıştıysanız dediğiniz gibi memnun olmayabilirsiniz. Bu arada arabanın tüketimi gayet normal. Aynı şartlarda 1. 6 dizeller en az 6 litre yakar

• 1.8 otomatik 2001 model aracımla 3 kişi + klima ve yarı dolu bagaj ile benzer bir sürüş sergiledim geçen ay. Ortalama hızım 106 km/h. Ortalama yakıt da 7.5 - 7.6 litre civarı bir şeydi (benzin).
    Küçük hacimli turbo beslemeli motorlar yüksek hızlarda, düşük hızlardaki verimliliği sergileyemiyor maalesef. Yani arada 16-17 sene var ama fark en fazla 1 litre.

Ama siz şehir içinde ve 90-100 gibi sabit hızlarda ekonominin alasını yaparsınız orası ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 11 Ağustos 2018; 20:19:13 >
  • "Ama ortalama hız 103 km, demek ki 110 km civarı hızlarla gitmişsiniz yauu" cılar daha gelmemiş

• mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Sizce hep 140la gitti mi? Ben inanmadım şahsen, bu tür şeyler genelde biraz abartılır. Bir yerde iniş aşağı az bir gazla 170yapılır ama ara ara 170lere çıktım gibi lanse edilir mesela.

140la gitseniz, ara ara 170yapsanız sizce sizin tsi araç kaç yakar? Herkese sormam, dürüstlüğünüze güvenerek soruyorum. Benim aracım mesela o hızlarda zorlanır çok yakar. 120üzeri~civarı gidince bile 8.0 8.2yakıyor. Daha hızlı hiç gitmedim ama 120derken gerçek 120, yalandan değil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Sizce hep 140la gitti mi? Ben inanmadım şahsen, bu tür şeyler genelde biraz abartılır. Bir yerde iniş aşağı az bir gazla 170yapılır ama ara ara 170lere çıktım gibi lanse edilir mesela.

140la gitseniz, ara ara 170yapsanız sizce sizin tsi araç kaç yakar? Herkese sormam, dürüstlüğünüze güvenerek soruyorum. Benim aracım mesela o hızlarda zorlanır çok yakar. 120üzeri~civarı gidince bile 8.0 8.2yakıyor. Daha hızlı hiç gitmedim ama 120derken gerçek 120, yalandan değil :)
    Haydaaaa niye yalan söyleyim kardeşim buraya arabam az yakıyor ya da çok yakıyor diye koymadım sadece merak eden arkadaşlar için bilgi amaçlı paylaştım.Konya yolunu bilen bilir orda 160- 170 ile gittim sadece ilçe merkezlerine girince hızımı düşürdüm buna rağmen Akşehir’de radara yakalandım.

O Konya yolu kadar sıkıcı bi yol yok ya... Bitmiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Uzun yol menzili bu hızlarda iyiymiş epey.

• Real veri

1.2 tsı dsg Leon yakıt tüketimi uzun yol

• quote:

Yine commandx

Senin 4 ileri otomatigin fotosunu atsana o eksik Kalmasin

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Ortalama hızı 103 yapabilmek için ya 110-120 gibi hızlarda çok uzun süre gitmek gerek. Ya da kısa mesafelerde 140-150 falan.
    Şimdi tekrar baktım konu sahibinin ss'sine. 834 km diyor ve bu mesafe az değil. Sürekli 140 ile gidilse ortalama daha yüksek çıkardı gibi geldi bana da. Ama işin içinde şehir içi de varmış. Bu işleri değiştiriyor.

Arabasını kamera ile donatıp youtube canlı yayını ile tüketim paylaşacak TSI'cı yiğitler lazım
  • quote:

Öncelikle düşünceniz için çok teşekkür ediyorum TSI önyargınızı bir kenara bırakırsak; olaylara mantıklı yaklaşan bir insan olduğunuzu bilerek, fotoğraf ile cevap vereceğim bende;)

Daha önce bir arkadaşımın merakı üzerine, düz bir yolda çekmiştim bu fotoğrafı.

Bilmeyenler için söyleyeyim aracım 1.4 TSI bmt jetta...

Kendi aracım adına konuşmam gerekirse; düz yol için 140 sabit ve arada kısa süreli çıkılacak 170 km hızlarda kesinlikle 7 lt nin üzerine çıkmaz emin olabilirsiniz Keşke yakın olsaydık beraber denerdik

Aslında elimde geçen hafta tamamladığım Adana-Kemer arasındaki toplam yolculuğuma ait fotoğraflar da var ama birazcıkda olsa şehiriçi ve dur-kalk olayım çok olduğu için haliyle ortalama hızım düşük biraz. 80-90'la gitmişsincilerle uğraşmamak için paylaşmadım.

• nacker kullanıcısına yanıt
    Şehir içi falan var ama 170hızlar da var sözde. Tüketim ortalama hıza göre normal, 140vs hıza göre başarılı. Tsi konusu olunca ister istemez güvensizlik oluyor.

• mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Tsi olunca ister istemez ön yargı oluyor. O zaman tork asıl marifetini uzun yol tüketiminde gösteriyor diyebiliriz, değerler gayet başarılı geldi bana. Dizel birçok araçta bile o hızlarda 6nın altına inemedim ben. Benzinli için 7litre başarıdır.

• Güzel tüketim

Fan açma olayına gelirsek uzun yolda fan açmayabilir araç.çünkü soğutma oranı çok daha iyi. Ancak motor küçüj olunca ihtiyaç daha fazla oluyor tabi ki ..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tsi olunca ister istemez ön yargı oluyor. O zaman tork asıl marifetini uzun yol tüketiminde gösteriyor diyebiliriz, değerler gayet başarılı geldi bana. Dizel birçok araçta bile o hızlarda 6nın altına inemedim ben. Benzinli için 7litre başarıdır.
    Şehiriçi tüketimlerde bazı arkadaşlar 'fazlaca dikkatli' kullanımları içeren bilgiler paylaşıyor, o konuda hak veriyorum. Performansını da göz önünde bulundurarak söylüyorum, TSI'nın şehiriçi tüketimide az değil ama makul ölçülerde diyebilirim. Şehirdışı tüketimi benzinli bir araca göre gerçekten iyidir. Uzun yolda genel olarak 120~130 civarı hızlarla giderim ve hiç 6 lt üzeri ort tüketimi görmedim. Bu konuda 6. vites çok iş görüyor tabi...

• Ortalama 4.5 yapan bir arkadaş vardı Civic Fc5 ile, ben de 4.9 yapmışım Adana Hatay arası. Dağa tırmanış ve tır kamyon tipi araçlardan kaçıp uzaklaşmak için 150 gibi hızlara çıkmasam 4 litre ortalama olurmuş 200 km de. Kasınca oluyor demek ki, ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 12 Ağustos 2018; 2:22:55 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.