360 bin liraya Chevrolet spark ?
Selamlar herkese,
Kendi içimde kararsız kaldığım bir konuyu foruma danışayım istedim. Mevcutta 2006 model Chevrolet kalos 1.2 kullanıyorum ve aracımı satıyorum.
Yerine, üzerine fazla birşey eklemeden model yenilemek istiyorum ve 360-375 bandında 2012 veya 2013 son gelen versiyondan spark 1.2 alabiliyorum.
Ön-yan-perde hava yastıkları, abs-esp gibi donanımları olan, güvenlik konusunda kafamın rahat edeceği bir araç, yakıtı da oldukça az.
Siz ne dersiniz bu duruma ?
2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım
Merhabalar herkese,
Geçen hafta sonu 98 model 202 bindeki corsa aracımı takasa verip, üzerine 60 bin TL vererek 2006 model 180 binde Chevrolet Kalos hb 1.2 s paket araç aldım, LPG'li.
Bu değişimi yaparken ana hedefim olabildiğince model gençleştirmek, nispeten daha güvenli ve daha modern bir araca geçmek idi. Donanım peşinde olmadım, zira aldığım araç 98 corsadan daha dolu değil :)
Tasarım işi görecelidir fakat dış tasarımı bana göre başarılı, zaten İtalyan Giugiaro tasarımı, ön kapı altlarına stickerını yapıştırmayı ihmal etmemişler İç tasarımı oldukça basit ve kullanıcı dostu fakat estetik namıma birşey yok diyebiliriz. Komple sert plastikten oluşan bir iç mekanı var. Pandizot-bagaj kısmından gelen zırıltı hariç pek bir trim sesi mevcut değil. Yalın tasarımından kaynaklandığını düşünüyorum bunun.
Donanım olarak en boş paket olan S donanımı için tam takır kuru bakır diyebiliriz, devir saati bile yok bir de bunun üstü SE var, ama 1.2 motor ile iki pakette de ABS sunulmuyor sanıyorum, sadece 1.4 motorda var.
S paket içeriğinde, şoför hava yastığı, elektrikli ön camlar, klima ve aynalı güneşlikler donanım olarak sayılabilir, başka da dişe dokunur birşey yok. Klima kontrollerini altında saklı 2 bardaklık var, basına açılıyor, mekanizmasının hala çalışması güzel. Çakmak ve küllük de o yıllardaki hemen her araçta olduğu gibi mevcut. Benim araçta bir de sonradan takılma dokunmatik ekran var, USB-bluetooth bağlantıları mevcut, geri görüş kamerası da var ama pek de gerek yok zaten aracın boyutları sebebi ile.
Farların yanlarındaki 3 şerit, park lambalarını açınca gündüz farı gibi yanıyor, hoş bir hava katıyor. Amerikan park olarak da düşünülmüş olabilir ABD pazarı için.
4 silindirli 8V 1.2 litre motor 72 beygir 104 nm tork sunuyor. Kağıt üzerindeki verilere göre daha canlı bir hissiyatı var ve şehir içinde gayet yeterli. Şanzıman oranları da kısa tutularak aracı daha atik yapmaya çalışmışlar. Rölantide çok sessiz ve titreşimsiz bir makine, devri yükselttikçe sesi gürleşmeye başlıyor, enteresan bir tınısı var. Yakıtı henüz ölçmedim, depo ölçümü yapıp eklerim.
Corsadan sonra oldukça ferah hissettirdi, ki boyutlarına göre içi geniş, ferah bir araç. Tavan mesafesi başarılı, yüksek bir araç. Oturma pozisyonu da yüksek. Corsadan sonra crossover hissiyatı bile verdi diyebilirim, corsa epey alçaktı bunun yanında.
Bu yüksekliği, çevre yollarında, açık alanlarda vs rüzgardan daha çok etkilenmesine neden oluyor, net bir şekilde hissettiriyor bunu, hem alttan hem yandan daha fazla rüzgara maruz kalıyor. Yüksek hızlarda da direksiyon bir tık yumuşak kalıyor, sertleşmesi bana göre yeterli seviyede değil. Onun haricinde bu hafiflik şehir içinde avantaj sağlıyor tabi. Vites geçişleri olsun, direksiyonu olsun çok yumuşak, kullanımı basit bir araç. Fakat bana pedallar biraz dik geldi, uzunca bir mesafe gidince hissediyorsunuz.
Sonuç olarak, corsadan sonra istediğim modernlik-rafinelik seviyesini elde ettim, araç tam olarak istediğimi verdi. Sürüş kalitesi, sessizlik, konfor ve performans gibi konularda ileri atılmış bir adım oldu makul bir tutar karşılığında.
Araç hakkında sorusu olan varsa yardımcı olurum, iyi forumlar.
Merhabalar,
98 model, 202 bindeki aracım satılıktır. Ön 3 parça değişen, tavan hariç boyalıdır. İç kozmetiği mükemmeldir, dışı da yaşına göre gayet iyidir.
Şasi, podye, direkler işlemsiz.
Foruma özel son fiyatım 258 bin olur. Aciliyeti vardır.
1998 Corsa 1.4 swing aldım / sattım :)
İyi geceler herkese,
Baktım ana sayfada sıfır araçlar, elektrikli, otonom araç haberleri vs var, ben de ülke gerçeklerine daha uygun bi araçla devam edeyim dedim, bu araçlara da bakan oluyor elbet
Araç alacağım diyip, noterde devir almam 36 saat sürdü. Düşünülen her bir fazla saatte, güzel araçlar kaçıyor.
Aracımız 98 model 196 binde 1.4 8valf 60 HP motorlu bir Corsa swing, LPG'li, yeşil renk 265 bine aldım.
Resim temsili, renk bu, araç 4 kapı, tamponlar gövde rengi.
Eksperimizi yaptık, motor yaşına göre iyi kondisyonda. Şasi, podye ve direklerde oynama, kusur yok, pas çürük yok denebilir. Sadece tavanda bir noktada var benim gördüğüm, taban sacı, şasi temiz.
İç kozmetiği baya baya iyi, konsolda yıpranma yok denebilir, klima menfezleri sağlam ve fonksiyonları aktif, kapı döşemeleri sımsıkı, sarkma yok. Korna direksiyon üzerinde üst köşelerde olduğu için basa basa aşınmış ve delinmiş köşeler, kronik her araçta var neredeyse.
O dönemki Opel kalitesi ve araca iyi bakılması sayesinde araç diri kalmış. Dış kozmetiği renk yüzünden biraz alacalı, tavan orjinal demek için güneş yanıkları ile baş başa bırakmışlar, ellememişler. Siyah plastik kısımlarında solma var hafif, ufak tefek gamzeler, çizikler vs yaşına göre iyi denebilir totalde.
Donanım namına, sürücü hava yastığı, tam otomatik sıkışma sensörlü ön iki cam, klima, hidrolik direksiyon, arka sis farı var, başka da bişey yok.
Sürüşü beklediğimden daha iyi çıktı, medeni bir araç, vites geçişleri güzel, kullanımı yormuyor. ABS yok. Süspansiyonlar yumuşak, konfor iyi, virajlarda yatıyor temkinli olunmalı. Zaten kimse de bu araçlarla viraj kasmamalı
Cumartesi günü sanayiye gideceğim,
2 lastik alınacak.
Debriyaj yukarda kavrıyor çok, ona bakılacak.
Klima var fakat gaz kaçağı var onarılıp gaz basılacak.
Direksiyon körüğü yırtılmış, değiştirilecek.
Arabayı kurcalarken güneşlik ayağını kırdım, o alınacak
Direksiyon deri kaplanacak.
Şu an için yapılacaklar bunlar, daha farklı masraflar çıkarırsa ekleyeceğim ve tutarları yazacağım.
Araçla ilgili sorusu olan olur ise yanıt vermeye çalışırım, iyi forumlar.
09.03.2024 güncelleme,
Corsa ile 7 ay, 6 bin kilometrelik mecaramız sona erdi, bugün satışını verdim aracın. Bu süre zarfında tek bir sorun bile yaşamadım, gayet tatlı ve yaşına göre medeni bir araçtı, keyifle kullandım.
Araçla ilgili sorusu olan, bilgi almak isteyene yardımcı olurum, iyi forumlar.
Hondanın manidar reklamı :)
Bugün denk geldim bu reklama.
Şu son civiclerde yaşanan göçük mevzusuna top çarpmıştır, dış etkendir demeleri, sürekli yakınılan kısa bakım aralıkları, çabuk çizilen ince boyası gibi konulardan sonra bu reklam biraz tuhaf olmuş bence, kimse tesadüf demesin, bence bilerek yapılmış, reklamın iyisi kötüsü olmaz
Hafriyat kamyonu ile doblo kazası
|
|
Makyajlı Fiat Egea/Tipo
|
|
|
İlgi Alanları: Otomobiller, Havacılık, Lojistik
2006 CHEVROLET KALOS 1.2 S 2017 EGEA SEDAN 1.6 MJ DCT URBAN |
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16.088
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 428.599 (Bu ay: 8.038)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 45.747 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası