Şimdi Ara

1.2tsi DSG Ocativa Elegance-Jetta Comfortline

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıl sonunda aracımı değiştireceğim.Mevcut aracım 2010 model Fiat Bravo ama çocuk olduğu için geniş bir araca geçmeyi planlıyorum.

1.2tsi DSG şanzumanlı bir araç alacağım.

Yıl sonunda geçmeyi düşünüyorum çünkü :

Skoda Octavia : 1.2tsi 110bg Euro VI motor gelecek.

Jetta: 1.2tsi 105bg mevcut Golf ve Octaiva motoru gelecek,DOT ekranlı Bluetooht'lu multimedya sistemi gelecek.

Şimdi bu koşulları göz önüne alırsak siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

Araca min 5 sene binmeyi planlıyorum.

Octavia'yı test etme şansım oldu ve oldukça beğendim.

Yorum ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

• Jetta hepsini tokatlar.
  • Octavianin yalitimi ve suspansiyonu haric jettadan pek bir eksigi yok, deneyin sizin icin sorun olmazsa cok daha dolu bir arac almis olursunuz.
  • Eski kasa jetta olsa octavia derdim ama yeni kasayla beraber tercihim jetta olurdu. Yalnız 1.4 almanızı tavsiye ederim. 1.2 o arabayı çekmez. 1.4 2.elde daha kuvvetli satarken de rahat edersiniz. Hem yakıt olarak da 1.4 daha az yakar.
  • Jetta platformu eski hala sadece makyaj yedi.
  • Hyundai i30 1.6 Dizel 136 Hp 7DCT Elite & Kia Cee'd 1.6 Dizel 136 Hp 7DCT Premium

Edit:Bu modellerin bagajlari cok buyuk olmasada yeterlidir ama yetmiyorsa yine ayni modellerin SW modelleri tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 8 Mayıs 2015; 13:16:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Jetta platformu eski hala sadece makyaj yedi.
    Yağ yakan tsi motora ve cortlayan dsg şanzumana 5 sene katlanmak = parayla rezil olmak.

Honda civic lpg alın, kafanız rahat olur. Daha uygun fiyata daha donanımlı, daha ekonomik daha kaliteli bir araç almış olursunuz. Yerli üretim olması da cabası.
  • @commandx e katılıyorum honda al 5 yıl garantili sorunsuz bin. Ayrıca otomatik ve manuel şanzıman farkı 2.000₺
  • 1,2 tsı motor benımde dıkkatımı çekıyor
    jetta hoşuma gidiyor
    geçenlerde forumla bır arkadaş almıştş jetta yı kısa bır degerlendırmesını okumuştum.
  • Gecenlerde octavia 1.2 tsi ambition donanım olan araca bindim (arka koltuktaydım) diz mesafesi çok iyi keza genişlikte öyle.Bagaj desek 500 küsür litre devasa zaten.Antalya şehir içi trafiğininde yakıtı 7.5 litre civarıydı,ayrıca araç kabini sessizdi.Hoşuma gitmeyen tek yanı şaft tüneli çok yüksek, arka koltuk ortada oturan için sıkıntı yaratacaktır.Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Gecenlerde octavia 1.2 tsi ambition donanım olan araca bindim (arka koltuktaydım) diz mesafesi çok iyi keza genişlikte öyle.Bagaj desek 500 küsür litre devasa zaten.Antalya şehir içi trafiğininde yakıtı 7.5 litre civarıydı,ayrıca araç kabini sessizdi.Hoşuma gitmeyen tek yanı şaft tüneli çok yüksek, arka koltuk ortada oturan için sıkıntı yaratacaktır.Saygılar.
    vw alturda golfle octavia arasında gidip geldim adamla tam el sıkışacaktım golf konusunda dur dedim(içimden)karşısında bulunan honda parka bakayım dedim civic alıp cıktım.fabrika lpgli simit tanklı otomatik bir civic olası dsg tsi risklerinden sizi korur.tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dudeykewl

Eski kasa jetta olsa octavia derdim ama yeni kasayla beraber tercihim jetta olurdu. Yalnız 1.4 almanızı tavsiye ederim. 1.2 o arabayı çekmez. 1.4 2.elde daha kuvvetli satarken de rahat edersiniz. Hem yakıt olarak da 1.4 daha az yakar.

Herkese cevapları için teşekkür ediyorum.

Sizin yazdıklarınıza gelince 1.2tsi daha az yakıyor.Kullandığım için de çekmiyor gibi bir durumu da yok kesinlikle.Beni fazlasıyla tatmin etti.

Zaten sakin kullanımı olan biri olarak da otobanda dahi 120 km civarı hızlarda aracımı kullanıyorum.Artık Bravo'yu aldığım zamanlardaki kadar da gaza yüklenerek araç kullanmıyorum.O yüzden 1.2tsi hem vergisel hem de performans olarak beni fazlasıyla tatmin etti diyebilirim.

Ayrıca Skoda'ya yıl sonunda 110bg'lik yeni motorların da geleceğini düşürseniz turbo beslemeli motorlarda çekiş problemi de olmayacaktır.

Sadece jetta'nın eski platformu kullanması nedeniyle daha ağır ve yakıt sarfiyatının da yüksek olacağını zaten tahmin ediyorusunuzdur.

Bu arada Jetta 2017 yılında kasa değiştirerek MQB platformu üzerinde üretilmeye başlanacak.

Skoda da 2018 yılında sanırım kasa değiştirecek.

Yıl sonuna kadar düşünmeye devam....

Octavia'yı test ettim ama 1.6tdi modeliydi.Aracı oldukça beğendim diyebilirim.Ama Jetta'nın da 2.el piyasası kafamı oldukça çeliyor.

Şuan için düşünsek Jetta comfortline 67800 + Xenon far alsam Bana indirimyle 70-71 arasına gelir.

Octavia için ise Elgance 68400 + suroof + 17 inch jant için 70.500 gibi bir fiyata geliyor.

• Bebeğiniz hayırlı olsun .
    Kesinlikle golf ! Bagaj küçükse octavia ! sonra jetta. eğer 5 yıl kullanacağım diyorsanız.

Golf > Octavia > corolla ( lpg kombinasyonlu ) > jetta. Son olarak araç almak için kötü bir zaman. Seçim sonrası da ne olacağı belli değil. Dalgalanmalı ekonomiyi çoğumuz gibi ben de sevmiyorum. Jetta corolladan bir adım önde bir araç ama mevcut 1.2 motoru ile jetta alınmaz kanaatindeyim.
  • Kesinlikle octavia
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3B913FB4A

Kesinlikle octavia
    octavia al. tabiki jetta kadar olmasada octaviada da 2. eldede sıkıntı yaşamazsın meraklanma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetemrah

octavia al. tabiki jetta kadar olmasada octaviada da 2. eldede sıkıntı yaşamazsın meraklanma.

Alıntıları Göster
    Hocam kesinlikle Octavia. Motoru Jetta'nınkinden 1 jenerasyon bile değil 2-3 jenerasyon yeni bir motor. Jetta'da 1.2 TSI 105 HP 8V motor var. Üstüne 16V'lığı kullanıldı bitti, şimdi Euro6 110 HP 1.2 TSI'lar geldi. OCtavia bunla geliyor Jetta hala yıllar öncesi çok yakan eski motorla. Üstelik platformu da eski platform. Çok yakması hem platforma bağlı hem de eski motora sahip olmasına. Octavia alın, Golf, A3 vs. ile aynı platforma sahip, yepyeni güncel bir motorla, tamamen dolu donanımla alıp 5 yıl rahat rahat binin.

• Cesc_ kullanıcısına yanıt
    Zaten yıl sonunu beklememin ve kafamın karışmasının nedeni de şu anki 1.2 tsi 16v 105hp motorların Jetta'ya konulacak olması.Jetta'nın 2.elinin daha iyi olması.Yoksa Octavia'yı zaten tercih edecektim.

110 hp'lik motorlar gelsin de bir test edersem ona göre kesin kararımı vericem inşallah.
  • jacques1791 kullanıcısına yanıt
    DSG 3. nesilde eski kronik sorunlarının tamamını çözdü diye biliyorum.3 yıldır kullananlar oldukça memnun ve 0 sorun yaşıyorlar.Zaten MQB platformunun da asıl amaçlarından birisi bu kornik problemleri çözmekti.Aracınız hayırlı olsun ama özellikle Honda'nın plastik aksamı bana kalitesiz geliyor.Kapı plastikleri sert ve ucuz oluyor ve bildiğim japon arabları yok ve lasitk sesini biraz daha fazla içeri alıyorlar.Honda'yı bu yüzden düşünmüyorum ama Toyota özellikle hibrit motoru Crolla ve diğer modellerinde getirirse cazibesi oldukça artacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

Zaten yıl sonunu beklememin ve kafamın karışmasının nedeni de şu anki 1.2 tsi 16v 105hp motorların Jetta'ya konulacak olması.Jetta'nın 2.elinin daha iyi olması.Yoksa Octavia'yı zaten tercih edecektim.

110 hp'lik motorlar gelsin de bir test edersem ona göre kesin kararımı vericem inşallah.

yıl sonuna kadar yeni motor getirirlerse (bu arada kaynak var mı yeni motorlar ile ilgili)
    su ankı fiyat ustune bi 10bin daha koyarlar
    doğuş bu :)
  • Arabayı almadan satmayı düşünmek maalesef bizlere Özgü bir durum olsa gerek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.