Şimdi Ara

1.3 CDTI Motor yağ artışı - mazot kokusu - aşırı yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 60 bin km de 2012 chevrolet aveo 1.3 cdti ecotec

Geçen haftadan beri yağ seviyesinde 3 cm artış vardı mazot kokusu da var.
    Yakıt tüketimi hat safhada yalnız yol bilgisayarı olmadığı için obd cihazı ile baktım ordan okuduğum değer çok iyi tüketim iyi gösteriyor sorun depodaki yakıtın bir şekilde çabuk bitmesi son koyduğum yakıt 50 liralık örneğin, 200 km yapacakken 140 gitti çok fazla.

Emin olmak için 2 gün önce yağ değiştirdim hem de çok kaliteli bir yağ ile.
    Tekrar 3 cm yukarı çıktı 1 günde. 3.8 litre yağ alan bir motor.

Aracın çekişinde bir problem gozlemlemedim çok nadir klima açıkken yaptığı standart kesik sarsıntı yapıyor olabilir emin değilim.

Bu problem önemli eğer mazotsa yağa karışan başka seçenek yok zaten motor için hayati durum.

Pompadan bahseden
    Enjektör işeme den bahseden
    Dizel partikül filtresinden bahseden var

Son 1-2 haftada oldu bu olay ondan önce yakıt katkısı koymuştum ilk defa. Bir tek farklı olayım bu.

Yardiminizi bekliyorum.

Pendikteyim

1.3 CDTI Motor yağ artışı - mazot kokusu - aşırı yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chotanaq -- 22 Mayıs 2017; 0:18:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.3 multijet kolay kolay yağ çoğaltmaz. çoğaltırsa mazot pompasından külbürtör içine veriyordur. Enjektör diplerinden külbürtör içine mazot vereni görmedim desem yeridir.

Ayrıca aracın motorunu bu şekilde çalıştırmayın. acil olarak onarımına baktırın. Eğer gerçekten yağa mazot kaçırıyorsa yatak sardırırsınız.
  • 1.3 multijet kolay kolay yağ çoğaltmaz. çoğaltırsa mazot pompasından külbürtör içine veriyordur. Enjektör diplerinden külbürtör içine mazot vereni görmedim desem yeridir.

Ayrıca aracın motorunu bu şekilde çalıştırmayın. acil olarak onarımına baktırın. Eğer gerçekten yağa mazot kaçırıyorsa yatak sardırırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

1.3 multijet kolay kolay yağ çoğaltmaz. çoğaltırsa mazot pompasından külbürtör içine veriyordur. Enjektör diplerinden külbürtör içine mazot vereni görmedim desem yeridir.

Biraz uyku uyumak için soruyorum;

Acaba ne kadar sürede yatak sarar ben de partikül filtresi rahatlasin diye yüksek devirde kullanıyordum.

Araba rahat gittiğine göre henüz bir aşınmadan söz etmek mümkün mü?

Toplamda 700 km gittim sanırım 2 haftada ve bir kez yağ değiştim. Geçen ay da nanobor atmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chotanaq -- 22 Mayıs 2017; 0:42:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chotanaq

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

1.3 multijet kolay kolay yağ çoğaltmaz. çoğaltırsa mazot pompasından külbürtör içine veriyordur. Enjektör diplerinden külbürtör içine mazot vereni görmedim desem yeridir.

Biraz uyku uyumak için soruyorum;

Acaba ne kadar sürede yatak sarar ben de partikül filtresi rahatlasin diye yüksek devirde kullanıyordum.

Araba rahat gittiğine göre henüz bir aşınmadan söz etmek mümkün mü?

Toplamda 700 km gittim sanırım 2 haftada ve bir kez yağ değiştim. Geçen ay da nanobor atmıştım.

ne desem boş.
    3 cm kadar çoğalmış diyorsunuz. 3 cm demek 1.3 multijetin yağ çubuğuna göre için en az 1 lt demek. 3.5 litre yağa 1 litre mazot karışımı zarar verir mi illaha verir bir yerlerden ama olmamışta olabilir. sesini dinlemek lazım. klavyeden birşey diyemem. bazı aşıntılar ilk anda kendini belli etmez bir müddet kullandıktan sonra toleranslar bitince ortaya çıkar.

• Konu hakkındaki son durumu paylaşıyorum. Her ne kadar pompa veya enjektörlerden sıkıntı olduğunu düşünmek istesemde yağı bu kadar çabuk mazotla dolduran şeyin dizel partikül filtresi olduğu ortaya çıktı.

Bunu 3 farklı usta ve pompaciya enjektörcu den tahmin olarak duydum.

Bugün dizel partikül filtresini iptal ettirmiş bulunuyorum.

Deneyim edip yazarım

850 TL bununla birlikte %15 beygir artışı yaptırdım.

• Motor filtre ile birlikte 3.2 lt yağ alır. Ben 3 lt koyuyorum.

• Chotanaq kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aynı arıza benim aracımda da mevcut. DPF iptalinden sonra herhangi bir problem yaşadınız mı yoksa kesin çözüm oldu mu? cevap verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler@Chotanaq

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dpf iptali çözüm oldu ama iyi bir yerde yaptırın.

• Chotanaq kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aynı sorun 1.4 crdi hyundai aracımda var. Gezmedik usta kalmadı aynı sizde olduğu gibi pompa ve dpf den şüpheleniyorlar ama net değiller. Dpf yi temizletmek sorunu çözer mi acaba yoksa komple iptal ettirmek mantıklı mı bilemedim acıkçası.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.