|
1.3 multijet euro5 motor çalıştırırken boğulma tekleme (2. sayfa)
-
-
Enjektörleri söktürmeyi istemediğim için en sona onu bıraktım ama çözüldüyse geçmiş olsun, ben de en son onu deneyeceğim çok teşekkür ederim. -
Arkadaşlar merhabalar ...Konuyu hortlata hortlata zombiye dönüştüreceğiz anlaşılan. Aracım 2014 model 1.3 Multijet Doblo...Sabah çalıştığında ilk bir dakika içerisinde rolantide düzenli bir dalgalanma değilde hafif bir sarsarak düzenli rolanti seyrine ulaşıyor. Bu sırada arkadan hafif bir beyaz dumanda atıyor. Bunun dışında sonrasında herhangi bir problem yok. Tamirciye gittim ve enjektör kodlarını değiştirelim sorun çözülmezse enjektörleri söküp pompacıya vereceğiz dedi. Bu işlem sonrası sabah ilk çalıştırdığımızda bu kadar sarsıntı olmazsada yinede bana farklı geldi...şimdi sizden bu aşamadan sonra yardımlarınızı tecrübelerinizi bekliyorum. Hangi aşamada enjektörleri söktürüp kontrol ettirmeliyim ya da bu sorun %100 enjektörler den midir yoksa başka bir şeyden şüphelenmelimiyim? Bu arada birde würth marka enjektör temizleyici sipariş ettim gelince onu koyup deneyeceğim birde...Şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok çok teşekkür ederim...
-
2015'te sıfır aldığım 1.6 D4 dobloda, akrabadaki 2014 1.6 D3 dobloda aynı sorun var. Senelerdir öyle rölanti dalgalanması var devamlı. Servise gösterdim ustaya gösterdim bi çözüm çare bulamadılar. O şekilde biniyorum hala bi sorun sıkıntı olmadı şükür.
-
Bugün sanayide bir yağcıya konu ile ilgili danıştığımda kaputu açmamı istedi yağ çubuğunu çekip baktı sonra da "abi yağı olması gerekenden fazla koymuşlar beyaz dumanı bu sebeple de atar şimdilik böyle bin sorun olmaz." Dedi. Sanayiye düşmek söz meclisten dışarı kerhaneye düşmek gibi ...Herkes birşey diyor...Bende öyle bırakacağım anlaşılan artacaksa iyice artar zaten yoksa durduk yere arabayla oynatmış olacağım gibi...
-
1.3 Multijet Motor Soğuk İken Tekleme Sorunu Nedir? 1.3 Multijet motorlar, dayanıklılık ve yakıt verimliliği ile bilinen dizel motorlardır. Ancak soğuk hava koşullarında, özellikle ilk çalıştırma anında tekleme sorunu yaşanabilir. Bu durum, motorun düzgün çalışmaması ve ani güç kayıplarıyla kendini gösterir. Soğuk motorun ilk hareketinde yaşanan bu tekleme problemi, genellikle yakıt sisteminden, motorun elektronik sensörlerinden ya da yakıt enjeksiyon sürecinden kaynaklanır.
kaynak ; https://arabalarca.com.tr/1-3-multijet-motor-soguk-iken-tekleme-sorunu/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X