Şimdi Ara

1.4 Benzinli Motor Kmde Kaç Kuruş Yakmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WarSaw

quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Senin bana cehalet demeye ne hakkın var?

yıllarca kuruş değil litre hesabı yapılması gerektiğini buralarda yazdık durduk ama görüyoruzki hala bilgisizlik yüzünden litreyi değil kuruşu kullanan insanlar var. genel yazdım cehalet demek bilgisizlik demek bu konuda bilgisiz olduğunuz belli o anlamda söyledim. literayy cahildir falan diye sizin isminizide zikretmedim. hala kuruş üzerinden hesaplama yapılmasına cehalet diyorum ve bu söylediğiminde arkasındayım. bu kelime sizi rahatsız ettiyse kaldırabilirim o mesajı sorun değil.

Alıntıları Göster
    İnsanların düşüncelerine saygı duyamıyormusun evet bazı insanlar litre hesabı yapar bazıları kuruş hesabı yapar ama senin kalkıp cehalet işte yazman çok ayıp rica ediyorum kaldırın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Hocam yerinde olsam ciddi ciddi lpg düşünürüm. O değer çok fazla.. benim i20 benzinli 6 litre yakıyor ki zar zor dayanıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

Hocam yerinde olsam ciddi ciddi lpg düşünürüm. O değer çok fazla.. benim i20 benzinli 6 litre yakıyor ki zar zor dayanıyorum...
    Daha az yakması imkansız bence hocam benzinde örneğin 50 liralık benzinle en az kaç km yol yapmalıyım?

• Aracınız 10,2 litre yakmış biraz fazla gibi, tabi agresif kullanıyorsanız normal denilebilir. Ben fiesta 1.25 ile çok sakin kullanırsam 7,5 litre görüyorum. Eğer sakin kullanıyorum diyorsanız oksijen sensorunuz bozuktur. %30-35 fazla yakmaya sebep olur. Araç kaç model?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 18 Eylül 2018; 22:21:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yaşadığınız yere göre değişir bu soru. Örneğin ben çorlu dayım ve burda her yer dümdüz trafik yok denecek kadar az ve max 40 kuruş yakıyorum. Fakat siz orta halli trafikli bir yerde iseniz 1.4 motorla bence en az 100 km yapmalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakuza283

Aracınız 10,2 litre yakmış biraz fazla gibi, tabi agresif kullanıyorsanız normal denilebilir. Ben fiesta 1.25 ile çok sakin kullanırsam 7,5 litre görüyorum. Eğer sakin kullanıyorum diyorsanız oksijen sensorunuz bozuktur. %30-35 fazla yakmaya sebep olur. Araç kaç model?
    Araç 2000 model genelde işe arabayla gidiyorum işyeri 4 km anca sürekli ikinci vites gidiyorum ondan dolayı çok yakıyor olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

Yaşadığınız yere göre değişir bu soru. Örneğin ben çorlu dayım ve burda her yer dümdüz trafik yok denecek kadar az ve max 40 kuruş yakıyorum. Fakat siz orta halli trafikli bir yerde iseniz 1.4 motorla bence en az 100 km yapmalısınız.
    Ne kadarlık yakıtla 100 km yapmalıyım?

• quote:

Araç 2000 model genelde işe arabayla gidiyorum işyeri 4 km anca sürekli ikinci vites gidiyorum ondan dolayı çok yakıyor olabilir mi?

Alıntıları Göster
    Bu kullanma şekline göre 9-10lt ler gayet normal. Bu kullanma alışkanlığı yazın neysede, kışın motor için baya sıkıntılı olur. Tam ısınmaya başlarken motor stop ediliyor, bu arada aşınma en üst seviyede oluyor motor soğuk olduğu için.

İmkan var ise toplu taşıma bu mesafeler için. Hatta yürünür bile.

• quote:

2. Vitesle gayet normal tuketim bende 4 km gidiyorum fakat 4-5 e attığım oluyor, soğuk havalarda biraz daha da artacaktır. Uzun yolda kaç litre yaktığını ölçün 90 la 5.5-6 yakıyorsa sorun yoktur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

2. Vitesle gayet normal tuketim bende 4 km gidiyorum fakat 4-5 e attığım oluyor, soğuk havalarda biraz daha da artacaktır. Uzun yolda kaç litre yaktığını ölçün 90 la 5.5-6 yakıyorsa sorun yoktur

Alıntıları Göster
    Düşük vites kullandığım için mi biraz fazla yakıyor?

Evet, vites yükselttikçe yakıt tüketimi düşer. Motor titreme yapmayacak şekilde düşük devir yüksek vites gidersen tüketimi azaltabilirsin. Yol bilgisayarı yok sanırım araçta olsa anlık tüketimi oradan takip ederdin.
  • Benim Astra ile 150 TL lik benzine 270 km falan gidiyor şehirici

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Evet, vites yükselttikçe yakıt tüketimi düşer. Motor titreme yapmayacak şekilde düşük devir yüksek vites gidersen tüketimi azaltabilirsin. Yol bilgisayarı yok sanırım araçta olsa anlık tüketimi oradan takip ederdin.
    Örneğin üçüncü vites 2500 devir ideal mi?

• 1.4 TURBO BENZİNLİ ARAÇLA ANKARA İÇİ 5.9 İLE 6.1 ARASI YAKIYOR, YADA GÜNCEL BENZİN HESABIYLA 300TL YE YAKLAŞIK 660-670 KM ARASI GİDİYOR.. ANCAK ANKARADA TRAFİK YOK, ŞEHİR İÇİ BİLE TAM ŞEHİR İÇİ DEĞİL..
  • LPG taktırmadan önce, 3000 km civarı, 6.1 lt/100 km karma tüketim ile 1.4 vw polo 2011 model kullanıldı. Genel olarak şehir içi akıcı trafik idi. Sadece şehir içi ve kısa mesafe bile olsa 9 litreyi geçmemeli. Şehir dışı kullanımda 5 litrelere kadar düşürülebilmeli. Bu değerler yakalanamıyorsa ya araçta sıkıntı vardır ya da şoförde. 1.4 motor bu, bugatti veyron değil sonuçta.
  • arkadaslar kısa mesafelı suruslerde bor ile calısan arac olsa bıle cok yakar. bunu aklınıza yerlestırın.

motorun ve dıger parcaların ısınması 4 km gıdıltıkten sonra gerceklesıyor. bu sebeple aracın cok yakması normal.

onun harıcınde atmosferık arac kullananların lpg taktırmamasını anlamıyorum.
    2000 devir civarında kullan, aracın şehir içi fabrika verisi zaten 8.8 litre. Gündelik kullanımda 1-1,5 litre zaten fazla yakıyor her araç. sen 10,2 litre yakıyorsun çok normal bir tüketim senin aracına göre, bakma sen yeni nesil turbo motorlu araçların tüketim değerlerini yazanlara.

Benzinde 71,4 kuruş yakıyorsun
    LPG'de 47,7 kuruş, benzinle beraber 50 kuruş yakar düz hesap.

Fiesta 1.25 2014 model araçla 7,5-8 litre 52-56 kuruş, genelde 4 km'lik mesafe kullanım, fazlası vardır eksiği yoktur, malesef yakıt fiyatlarından dolayı böyle uçuk rakamlarla karşılaşıyoruz.
  • quote:

2000 devir civarında kullan, aracın şehir içi fabrika verisi zaten 8.8 litre. Gündelik kullanımda 1-1,5 litre zaten fazla yakıyor her araç. sen 10,2 litre yakıyorsun çok normal bir tüketim senin aracına göre, bakma sen yeni nesil turbo motorlu araçların tüketim değerlerini yazanlara.

Benzinde 71,4 kuruş yakıyorsun
    LPG'de 47,7 kuruş, benzinle beraber 50 kuruş yakar düz hesap.

Fiesta 1.25 2014 model araçla 7,5-8 litre 52-56 kuruş, genelde 4 km'lik mesafe kullanım, fazlası vardır eksiği yoktur, malesef yakıt fiyatlarından dolayı böyle uçuk rakamlarla karşılaşıyoruz.
    Peki bu yakıt tüketimini artıran en önemli etken nedir hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: antrepocu

arkadaslar kısa mesafelı suruslerde bor ile calısan arac olsa bıle cok yakar. bunu aklınıza yerlestırın.

motorun ve dıger parcaların ısınması 4 km gıdıltıkten sonra gerceklesıyor. bu sebeple aracın cok yakması normal.

onun harıcınde atmosferık arac kullananların lpg taktırmamasını anlamıyorum.
    Lpg aracın motoruna büyük zarar vermiyor mu hocam?

• quote:

Lpg aracın motoruna büyük zarar vermiyor mu hocam?

Alıntıları Göster
    Verir ama onu görmeye omrunuz vefa eder mi onu bilemem :)

Saka bir yana taktirin geçin derim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.