Şimdi Ara

1.4 HDI, 'Yağ Basıncı Düşük' Uyarısı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam yan sanayi karterin şeklini de mi orijinale benzetememisler   ilginç.

Yan sanayide ince olanı gördüm ama şekli farklı olanı görmemiştim.

Fırsat bulunca yağ ve filtreyi değiştirecem.

Sonra karter ve yağ pompası var sırada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Yanyana koyunca bariz şekilde ben bu işi yapamam diyordu, ama önemsememiştim ne olacak bir kapak dedi ustam ama en hayatı parçalardan biri kesinlikle, Size de geçmiş olsun

hocam bu bakım shell motor flush kullanıp sonrasında total ineo htc 5w30 yağı kullanın. filtre olarak baktığımda mann hu716/2x gözüküyor. muhtemelen sizin aldığınız da budur.

shellin katkısının nasıl kullanıldığı üzerinde yazıyor. motor tam sıcakken motor yağına koyup 10 dakika rölanti sonrası yağı boşaltıp bakımı yapın. yağ iyice süzülsün sonrasında tam olarak 3.75 litre yağ koyacaksınız. fazlasını sakın koymayın. bazı ustalar 4 litreyi dayıyor aman dikkat edin. sonrasında aracı bir izleyin bakalım bir daha alacak mısınız herhangi bir hata.

son olarak hangi yağın kullanılması gerektiği kitapçığınızda yazmıyor, bu yüzden psa grubunun fabrikasyon dolum yağı yapan totalin yağ seçicisinden buldum bu yağı. direkt citroen merkez'e sormak dışında elimizdeki en sağlam seçenek bu.

• facepunchS F kullanıcısına yanıt

Yardımıniz için çok teşekkür ederim.

Hocam yağı aldım artık onu kullancam bu değişimde.

Orijinal olsun diye Lukoil benzinlikten, Lukoil Genesis 5w30 C3 aldım.

Tavsiyelerinize uyacam.

• Yataklar aşınmış olabilir veya yağ pompası

rica ederim hocam.

birkaç yağ seçiciden kontrol ettim, ortak kesişim noktaları psa b71 2290 onayı olmasıydı. sanırım aracınızın onayı bu olsa gerek. bir sonraki yağı seçerken önerdiğim yağı ya da psa b71 2290 onaylı herhangi bir 5w30 yağı kullanıp bir de öyle deneyin derim.

ya da isterseniz citroen merkeze bu aracın kitapçığında hangi şartnamede yağ kullanılması gerektiği yazmıyor, servis kitapçığından bakıp söyleyebilir misiniz diye mail atarsanız yardımcı olabilirler belki.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.