Aracım 2014 Model Citroen Nemo 1.4 Hdi, 153 Bin Km'de. Bu sabah Antalyadan Beyşehir e yola çıktık ailecek. Rampalarda sorun yoktu inişe geçtiğimiz bi sırada ' Yağ Basıncı düşük Motoru durdurun' uyarısı yazdı. Müsait bı yere çekip yağını suyunu kontrol ettim, tamdı ikisi de herhangi görünen bı sorun yoktu. Yarım saat kadar dinlendirip fazla zorlamadan Beyşehir'e kadar geldim. Yağ ve filtreleri kaliteli olarak zamanında değiştiriyorum. Basina böyle bı sorun gelen oldu mu? Nedir ne olabilir sizce? Bilmediğim bi yerde rasgele ustaya gitmek istemiyorum zaten bugün de pazar. Yavaş yavaş donecem artık şansa. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1.4 HDI, 'Yağ Basıncı Düşük' Uyarısı?
-
-
yağ çok ısındıysa incelir yağ pompası basamamış olabilir. size tek tavsiye bu ışığı/uyarı gördüğünüz anda motoru durdurun. motor yersiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yağ seviyesi tam olsa bile yağ basıncı düşebilir yağ pompası arızalanmış olabilir size tavsiyem çekici ile servise götürün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Müşiri değiştirin ilk önce.
genelde o motorda sensörden yapıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.
Normalde aracıma çok titizimdir. Lakin bugün mecbur kaldım aile vardı, pazar ve tanımadığım biyer olunca.
Bıda lamba yanmayinca şansa sürdüm artık 100 km yol yaptım herhangi bi ses bı anormallik yok.
Biraz araştırınca farkettim ki benim kartel alttan baya yamulmuş ama önceden olma bişey, yeni değil.
2 neden var bence ya kartelden oluyor ya da netten kaliteli diye aldığım yağ ve filtreler sahte çıktı.
Karter epey yamuksa dik inişte pompa yağ çekememiş olabilir. Eğer pompa bozuk olsaydı devamlı verirdi uyarıyı. Müşür bozuk olsa keza yine aynı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benim nemo da bir keresinde rampadayken aynı uyarıyı verdi. 2010 sx plus 285bin kmde. daha da yapmadı sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 26 Ağustos 2024; 0:12:12 > -
Citroen bu. Oto boka arıza yazar.
Park lambası patlamış, ondan bile şüphelenmedim değil
benim arac filtre kapagindan yag kacirdi enjektor arizasi verdi arac. koltuk altindaki kablolar oynayinca emniyet kemeri uyarisi yaniyor
-
Arkadaşlar konunun üzerinden baya geçti.
Aracı 2 bin km kullandım herhangi bi uyarı vermedi bidaha.
Bi usta baktı öyle görünen bişey yok dedi.
Yağ pompası olsa bı kadar kullanamazdim muhtemelen.
Netten aldığım yağın sahteliginden şüpheleniyorum.
Seneler evvel internetten satın aldığım Mobil 5-30 yağı LPG’ li araca koydum.
Kısa bir süre sonra yağ ikaz lambası göz kırpmaya başladı, umursamadım.
Bu halde 1.500 km yol gittim. Hatta yolda Bim kamyonu bizi durdurdu ve şofer arabanın yanına gelip motoru dinledi ve “Siz beni sollarken farkettim motor sesindeki garipliği, bir an önce servise götürün” dedi, umursamadım.
Nihayetinde şehirdışında ıssız ve çorak bir yolda kaldık ailecek.
En yakın oto ustasına çekiciyle götürdüm, usta “Aşırı sıcakta incelen yağ karterden çıkamamış ve yatak sarmış” dedi.
Motor rektefe oldu birkaç ay sonra aracı sattım…
Sırayla,
yağ müşürü, yağ pompası, triger zincirini kontrol etmek lazım bence. Zincir uzamış olabilir, pompa ömrünü tamamlamış olabilir, dişli sıyırmış olabilir.
Hocam triger kayışlı, lakin zincirli bile olsa yağ basinciyla trigerin ne alakası olabilir anlayamadım?
1.3 mjet euro3 aracımda düşük devirde yağ lambası yanıyordu hocam. Triger zincirler uzadığı için demişti usta değişim yapılınca sorun kalmamıştı.
Yağın aşırı inceldigi için pompanın tam kapasitede yağ basamamasi'
Mantıklı geliyor.
hocam filtreleri kaliteli olarak alıyorum demişsiniz, hangi marka almıştınız? almadan önce ilgili ürünün kataloğundan sorgulama yaptınız mı aracınız için doğru filtre olup olmadığını?
yağı hangi satıcıdan aldınız?
-
Hocam Filtre Marketim den Mann filtre alıyorum.
Aynı sitenin aracıma önerdiği filtreyi alıyorum. Yerine tam uyuyor ama başka çeşitleri var mı doğru mu bilmiyorum açıkçası.
Yağı da Tozlu Madeni Yağdan aldım. Motul 5w30 C3.
Aslında arastimama rağmen aracıma uyan şartnameyi bulamadım.
Ben de C3 5w30 yağlardan kullanıyorum.
Ford marka aracımı yola düşen büyük bir kaya parçasına vurdum, karter, motor ve şanzıman kulakları değişti, , düşük yağ basıncı uyarısı vermeye başladı.
Çözüm için motoru rahatlatacak şekilde karter değişimi veya düzeltme yaptırmak gerek, sizin de yazdığınız gibi yamulan karterin içindeki motorun tam randımanlı çalışmaması bu soruna sebep oluyor.
Karteri yan sanayi taktırmıştım ama orijinale benzemesi için biraz alttan yanlardan şekil verilmesi gerekti.
Bu sorunu önemseyin, geçmiş olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 6 Ekim 2024; 19:9:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- atmosferik motora turbo takılır mı
- elle pasta cila elle nasıl yapılır
- src sınavı zor mu
- fiat otomatik şanzıman yorumları
- motor yağında benzin kokusu
- seat ateca 2024 fiyat listesi
- superb fiyat
- peugeot 408 ıcı
- dacia bigster 2025
- yeni sportage 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X