leon 2019 model bakımı özel serviste kendim yaptırdım luqi moly yağ kullandım ve 5lt yağ aldıgını söylediler ancak ınternette yağı 4.6 litre deniyor ? kesın bılen var mı acaba bu konuyu fazla gelmesin yağ ve benden bakım yapanlara tavsiye yakıt filtresini mutlaka değiştirin bilindik yerlerden yakıt almama rağmen filtre kararmış ve parçalar vardı üzerinde < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 2 Mayıs 2021; 0:12:0 > |
1.6 TDI Motorlar İçin Yağ Miktarı
Dizel motorlu Volkswagen Grubu araçlarda sıklıkla kullanılan 1.6 TDI motorlar, belirli bir yağ kapasitesine sahiptir. Aracınızın yağ değişim süresi geldiğinde, önerilen miktarda yağ eklemek çok önemlidir.
Genel olarak, 1.6 TDI motorlar aşağıdaki araç modellerinde bulunur:
- Jetta
- Skoda Superb
- Passat
- Seat Leon
- Skoda Octavia
- Golf
Bu araçların 1.6 TDI motorları için önerilen yağ miktarı 5 litredir. Yağ değişiminde bu miktarın kullanılması, motorun düzgün çalışması ve uzun ömürlü olması için gereklidir.
Az yağ eklenmesi, motorun aşırı ısınmasına ve hasar görmesine neden olabilirken, fazla yağ eklenmesi de performansı düşürebilir ve motor contalarına zarar verebilir.
Aracınızın yağ değişim süresi ve önerilen yağ miktarı hakkında daha fazla bilgi için araç kullanım kılavuzunuza başvurmanız önerilir.