Şimdi Ara

1.6 TDI 5LT Yağ aldı normalmidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
14.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • leon 2019 model bakımı özel serviste kendim yaptırdım luqi moly yağ kullandım ve 5lt yağ aldıgını söylediler ancak ınternette yağı 4.6 litre deniyor ? kesın bılen var mı acaba bu konuyu fazla gelmesin yağ

ve benden bakım yapanlara tavsiye yakıt filtresini mutlaka değiştirin bilindik yerlerden yakıt almama rağmen filtre kararmış ve parçalar vardı üzerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 2 Mayıs 2021; 0:12:0 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.6 TDI Motorlar İçin Yağ Miktarı

Dizel motorlu Volkswagen Grubu araçlarda sıklıkla kullanılan 1.6 TDI motorlar, belirli bir yağ kapasitesine sahiptir. Aracınızın yağ değişim süresi geldiğinde, önerilen miktarda yağ eklemek çok önemlidir.

Genel olarak, 1.6 TDI motorlar aşağıdaki araç modellerinde bulunur:

• Jetta
    • Skoda Superb
    • Passat
    • Seat Leon
    • Skoda Octavia
    • Golf

Bu araçların 1.6 TDI motorları için önerilen yağ miktarı 5 litredir. Yağ değişiminde bu miktarın kullanılması, motorun düzgün çalışması ve uzun ömürlü olması için gereklidir.

Az yağ eklenmesi, motorun aşırı ısınmasına ve hasar görmesine neden olabilirken, fazla yağ eklenmesi de performansı düşürebilir ve motor contalarına zarar verebilir.

Aracınızın yağ değişim süresi ve önerilen yağ miktarı hakkında daha fazla bilgi için araç kullanım kılavuzunuza başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5 litre yağ alır almasına da max çizgisini geçmemesine dikkat edin. Max çizgisini geçmişse fazla yağı çektirmelisiniz.

Servis kataloğundaki değer min ve maxın ortasına denk gelir. min ile max arası tam emin olmamakla birlikte 1.7 litre gibi bir değerdi sanırım 1.5 dCi için.

• fractal design kullanıcısına yanıt

tesekkur ederım calıstırmadan once bı kontrol ederm tekrar

• 4.6 LT karter alıyor bir miktarda yağ filtresi çekiyor gayet normal seviyeyi kontrol edin yinede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4,7 litre olarak kullanıyoruz

• 1.6 tdi ile 2.0 tdi arasında yağ dolum miktarı arasında çok az fark var.

Benim motorum 2.0 tdi. Filtre değişimiyle beraber yağ dolumu 4.7 litre olarak söylenmiş. Fakat ilk bakımı yaptırdığımda geçen yaz usta direk 5 litre koydu. Yani elimdeki 5 litreliği tamamen koydu

Aracın 1 gün sonra yağ seviyesine baktığımda;

"Lütfen yağ seviyesini azaltın" uyarısı veriyodu araç. Fazla yağda biliyorsunuzki contalar ve motor için, yağ pompası için oldukça zararlıdır . Gittim ertesi gün yağın birazını boşalttım ve sonrasında "Yağ seviyesi sorunsuz" belirteciyle beraber max çizgisinde gösteriyordu işlem tamamdı

Kısacası lütfen katalogta veya internette yağ dolum kapasitesi neyse onu kullanın. Aynı grubun aynı motorlarını kullanıyoruz. 0.3 litre gibi ufak bir miktar bile aracımda uyarı verdirtti yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 27 Nisan 2021; 21:38:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

1.6 tdi ile 2.0 tdi arasında yağ dolum miktarı arasında çok az fark var.

Benim motorum 2.0 tdi. Filtre değişimiyle beraber yağ dolumu 4.7 litre olarak söylenmiş. Fakat ilk bakımı yaptırdığımda geçen yaz usta direk 5 litre koydu. Yani elimdeki 5 litreliği tamamen koydu

Aracın 1 gün sonra yağ seviyesine baktığımda;

"Lütfen yağ seviyesini azaltın" uyarısı veriyodu araç. Fazla yağda biliyorsunuzki contalar ve motor için, yağ pompası için oldukça zararlıdır . Gittim ertesi gün yağın birazını boşalttım ve sonrasında "Yağ seviyesi sorunsuz" belirteciyle beraber max çizgisinde gösteriyordu işlem tamamdı

Kısacası lütfen katalogta veya internette yağ dolum kapasitesi neyse onu kullanın. Aynı grubun aynı motorlarını kullanıyoruz. 0.3 litre gibi ufak bir miktar bile aracımda uyarı verdirtti yani

Benim aracımda 2.0 TDI 7 litre alıyor, neden böyle bir fark acaba merak ettim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Lt Gaz Kaç Kg
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

yarın sabah kontrol edeceğim yağ seviyesini tekrardan

• 1.4 TSI 4.7 alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Benim aracımda 2.0 TDI 7 litre alıyor, neden böyle bir fark acaba merak ettim.

Alıntıları Göster
    Kaç model aracınız ?
    Motor kodunuz ney bide ?

Eski nesilse 7 litre olabilir, yeni nesiller daha kompakt oldukları için 1.6 larla hemen hemen aynı yağı alıyor 2.0 lar. Benim motor Euro 6.

Ben 2.0 da 5-5.2 gibi litrelerden fazla yağ alan bi motora denk gelmedim (4 silindirli olmak kaydıyla)

Bi ihtimal mercedesin 2.0 ları sağlam alıyodur. Arkadaşımda 1.6 2012 model c var 6.1 litre yağ alıyormuş motorun neresine giriyorsa artık alt tarafı 1.6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 28 Nisan 2021; 2:59:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

yarın sabah kontrol edeceğim yağ seviyesini tekrardan

Hem kontrol edin hemde dikkat edin. Dediğim gibi motor yağının fazlasıda zarar.

Araç kesinlikle düz zeminde olsun

Motoru önce çalıştırmadan bi yağına bakın, araç düz zemine park edili değilse mecbur çalıştırcaksınız gün içinde bakacaksınızz hararet 90 a gelicek yağ sıcaklığıda bi 80-85 olsa kâfi. Yani "işletim sıcaklığında" bakın.

Girersiniz bi sokağa park edersiniz kenara kapatın kontağıda. Yaklaşık 2-3 dakika bekleyin (o sırada telefon kurcalayın sigara falan için oruç tutmuyorsanız )

Alın yağ çubuğunu bakın. Maks çizgisini geçmişse azcık boşalttırın. Maks çizgisini geçmemiş ise sıkıntı yok devam

Ama dediğim gibi katalogta yazan neyse onu koymaya dikkat edin. 0.3-0.4 gibi ufak litreler sıkıntı çıkarmaz 1 seferlik mühim olan bunu devam ettirmemek sürekli 5 litre koymamak. Arabayı çok sıkıştıran, agresif kullanan bi tarzınız varsa boşalttırabilirsiniz. Yok hep sakin kullanırım diyosanız bu seferlik devam edin. Nasıl kolayınıza geliyorsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 28 Nisan 2021; 2:57:55 >

• Aracima Subat ayinda yetkili serviste bakim yaptirdim.

Bikac gun sonra aklima geldi bi bakayim yagina suyuna dedim.

Adamlar masraftan kacmamis yagi ful + ful doldurmus

Servis uzakti gitmedim kendim cektim fazlaligi.

Sanayide bakim yaptiracagimda yagi kendim alirdim. Ve fazlasini evde bosaltirim.
    Ford Tdci 3.8 Lt yag aliyor ama butun ustalar 4 lt yi bosaltir komple. Ve bisii olmaz aggbii derler

Benim icin 3.8 lt konmasi onemli, kutuyu acar evde 0.2 lt sini alirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cnyttt

1.4 TSI 4.7 alıyor

EA 211 1.4 TSI 4 litre alır.

EA 111 1.4 3.8 lt

Ben bu olaydan sonra ertesi gün tekrar gittim o özel servise onlara yağ seviyesini gösterdim durumu anlattım

sorun yok biz hep 5lt olarak koyuyoruz bu araçlara bunların lımıtı bu kadar dediler ve yoğun sadece wv özel servisi olarak calısıyorlar. Daha önce biz yetkili serviste çalışırken 4.6 az geliyordu biz servis mudurune soyluyorduk ama olsun dıyıp gecıstırıyordu yani eksik yağ konuyordu dıye de cevap verdi bir sorun olursa ben burdaym ıcın rahat olsun dedı, tabı bu sanayi agzı bılındık ama yınede öyle dediği için fazla üstüne düşmedim araç herhangi bir uyarıda vermedi işin garibi bu yağ fazla veya yağ az geldi diye yol bilgisayarında aracı bayada kullandım

• quote:

Ben bu olaydan sonra ertesi gün tekrar gittim o özel servise onlara yağ seviyesini gösterdim durumu anlattım

sorun yok biz hep 5lt olarak koyuyoruz bu araçlara bunların lımıtı bu kadar dediler ve yoğun sadece wv özel servisi olarak calısıyorlar. Daha önce biz yetkili serviste çalışırken 4.6 az geliyordu biz servis mudurune soyluyorduk ama olsun dıyıp gecıstırıyordu yani eksik yağ konuyordu dıye de cevap verdi bir sorun olursa ben burdaym ıcın rahat olsun dedı, tabı bu sanayi agzı bılındık ama yınede öyle dediği için fazla üstüne düşmedim araç herhangi bir uyarıda vermedi işin garibi bu yağ fazla veya yağ az geldi diye yol bilgisayarında aracı bayada kullandım

Siz aracın yağ seviyesini multimedya sisteminden veya yol bilgisayarından mı görüyorsunuz ?

Eğer ordan göremiyorsanız sorun olup olmadığını anlayamazsınız. Bilgisayara bağlanıp hangi belki yağ pompası, yağ basıncı vs okunabilir bu durumda ordan anlaşılır.

Bende yağ çubuğu yok hocam. Yağ seviyem için karterde sensör var bu okuyup bana bilgi veriyor ve bunuda multimedya sisteminden söylüyor. Yağ çubuğu konamıyor benim aracıma yani elle kontrol edemiyorum. Yağ çubuğu yerinde sadece bi tane tapa gibi kapak var

Yağ seviyesi minimumsa
    Yağ kalmamışsa
    Yağ fazlaysa
    Yağ sorunsuzsa

Bana bu 4 bildirime karşılık uyarı veriyor. Ben sadece yağ fazla olduğunda uyarı aldım. sadece sizinki gibi 5 litreyi dümdüz koyduk ve yağ seviyesini azaltın uyarısı verdi

Hocam bir dahaki yağ değişimine YAĞI KENDİNİZ ALIP GÖTÜRÜYORSANIZ SERVİSE, evde yağı açın 0.3 lük veya 0.2 lik kısmını bi pet şişeye aktarın kapağını kapatıp verin servise olsun bitsin

Yağı ordan temin ediyorsanız o zaman yapcak bişey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 30 Nisan 2021; 23:54:44 >

arac marka modelı nedır acaba

• quote:

arac marka modelı nedır acaba

A4 2015

• 2.0litre Mercedes 274.920

Servis prosedürü işçilik saati olarak vakum ile çekilmesini öneriyor. Bu koşulda 7 litre.
    Ben Kartel tapasindan boşaltirim, 7.6litre

Ülkemizde 1.6 litre bazı Mercedes Motorlarında da durum aynı.

Sadece kapasite değil, nasıl bakım yapıldığı ile de alakalı.

Ayrıca Kitapçıkta yazan değerler yağ çubuğunun tam ortasında bırakır. Fabrikadan da bu şekilde çıkar.

Ancak yağ çubuğu 750ml ile 1L arasında min ile Max arasında fark vardır.

Yani örnek ben yağ bosalttip Max seviyesine kadar doldurmak istediğimde kartel boşaltma ile
    Mercedes kitapçık değeri 7, kartel'de 7.6 Max seviyesi 8L alıyor
    VW TSI 1.4 3.5 litre Max seviyesi 3.8 gibi.
    Peugeot 1.6hdi 3.75 - Max 4L
    Honda 1.6 idtec n16 4.7L - Max 4.9L

Kısacası kartelin hacmi, bakım aralığı ve bakım yapıldığı yöntem fark ediyor.

Bence fabrikanin yaptığı gibi min ile Max tam orta seviyesi idealdir. Bunu tecrübelerime dayanarak yazıyorum. PCV valfi ve EGR dpf gibi egzoz sistemi sağlığı açısından.

Bunların arasında tek servisi vakum ile çekilen Mercedes, ben bunu yağın fazla kullanılmasına bağlıyorum. Mühendislik ya da biraz metalürji den anlayanlar bilirler, eski kullanılmış yağ ile yeni yağın karışmasını istemeyiz, ancak Mercedes 7litre yağ koyarak motor içinde eski yağ kalma oranını azaltıyor, servis bakım süresini hızlandırıp kolaylaştırıyor. Tasvip ettiğim bir durum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 1 Mayıs 2021; 19:20:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DPF 'li dizellerde yağ çubuğundaki en üst çentik boş kalmalı.

DPF rejenerasyon yaptıkça motor yağına karışan çok az miktardaki mazot sebebiyle yağ seviyesi maks çizgisine gelirse km'ye bakılmadan yağ özelliğini kaybedeceğinden değişmesi gerektiğini gösterir.

Bunu bilen usta yok gibi bişey. Maksimum çizgiye kadar dolduruyorlar.

Yağ bakımı geldiğinde yağ seviyenizi kontrol edince maksimum çizgisini geçmeye başladığını göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 1 Mayıs 2021; 21:50:7 >
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Yağ filtresi değişirse 4.6 değişmezse 4.3 litre koymanız gerekiyor, 400ml fazla koymuşlar. Boşuna motor iç basıncını arttırmanın hiçbir anlamı yok, 400ml boşalttırın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.