Şimdi Ara

Tam Sentetik mi Yarı Sentetik mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
24.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum kış yaklaşıyor yağ değişiminde tam sentetik mi yarı sentetik mi yağ kullanmalıyız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tam Sentetik mi Yarı Sentetik mi?

Motorlu aracın bakımında motor yağının seçimi önemli bir husustur. Piyasada bulunan iki ana motor yağı türü tam sentetik ve yarı sentetik yağlardır. Her ikisinin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır.

Tam Sentetik Motor Yağı Nedir?

Tam sentetik motor yağı, yapay olarak üretilen moleküllerden oluşur. Doğal petrol bazlı yağlardan farklı olarak, tam sentetik yağlar daha yüksek viskozite indeksine, daha iyi akışkanlığa ve daha geniş sıcaklık aralıklarında dayanıklılığa sahiptir.

Yarı Sentetik Motor Yağı Nedir?

Yarı sentetik motor yağı, hem doğal hem de sentetik yağların bir karışımıdır. Genellikle, doğal baz yağın %75'i ile sentetik yağın %25'ini içerirler. Yarı sentetik yağlar, tam sentetik yağlara göre daha az pahalıdır, ancak saf sentetik yağlardan daha iyi performans sunarlar.

Tam Sentetik ve Yarı Sentetik Yağ Farkı

• Viskozite: Tam sentetik yağlar, daha yüksek viskozite indeksine sahiptir, yani daha geniş bir sıcaklık aralığında akışkanlıklarını korurlar.
    • Performans: Tam sentetik yağlar, yarı sentetik yağlardan daha yüksek performans gösterirler, sürtünmeyi ve aşınmayı azaltırlar.
    • Yaşam Süresi: Tam sentetik yağlar, yarı sentetik yağlardan daha uzun kullanım ömrüne sahiptir.
    • Maliyet: Tam sentetik yağlar, yarı sentetik yağlardan daha pahalıdır.

Araban İçin Hangi Yağı Seçmelisin?

Hangi motor yağının senin için uygun olduğu, aracının yılına, modeline ve sürüş alışkanlıklarına bağlıdır. Genel olarak, daha yeni araçlar için tam sentetik yağlar önerilirken, daha eski araçlar için yarı sentetik yağlar daha uygun olabilir.

Aracının üreticisi, kullanım kılavuzunda önerilen motor yağı türünü belirtmiş olmalıdır. Bu önerilere uymak, motorunun uzun ömürlü ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Full Sentetik kullanmak gerektiğini biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

Full Sentetik kullanmak gerektiğini biliyorum.

Km yede bağlı ama demi

• Tam sentetik ve yarı sentetik motor yağı arasındaki fark nedir?

Tüm motor yağları baz petrol ve ek maddelerden üretilir. Tam sentetik motor yağları %100 geleneksel olmayan, yüksek performanslı sıvılar içerir. Yarı sentetik motor yağlarıysa ("harman" adıyla da bilinir) bu yüksek performanslı sıvılardan daha az bir oranda bulundurarak, geleneksel madeni yağla kombine edilir. Mobil 1™ tam sentetik bir motor yağıdır.

Mobil 1 'den alıntıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

Tam sentetik ve yarı sentetik motor yağı arasındaki fark nedir?

Tüm motor yağları baz petrol ve ek maddelerden üretilir. Tam sentetik motor yağları %100 geleneksel olmayan, yüksek performanslı sıvılar içerir. Yarı sentetik motor yağlarıysa ("harman" adıyla da bilinir) bu yüksek performanslı sıvılardan daha az bir oranda bulundurarak, geleneksel madeni yağla kombine edilir. Mobil 1™ tam sentetik bir motor yağıdır.

Mobil 1 'den alıntıdır.

Mobil tercih etmem

• ben bilgiyi paylaştım alıntı yaptığım kaynağı verdim.

istediğinizi alın ama mobil 1 yabana atılacak marka değil. şimdi castrol aldım ama birdahakine mobil veya motul almayı düşünüyorum.
  • Aracınıza bağlı. Eğer aracınız Toros, Brodway, Doğan, Şahin gibi eski teknoloji karbüratörlü veya tek nokta enjeksiyonlu bir araçsa, yağın yarı sentetik bir yağ olması, çok da önemli değildir. Ama yeni teknoloji bir araçsa mutlaka tam sentetik bir yağ kullanmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 29 Eylül 2017; 12:10:21 >
  • bu mantıkla oba

• Organik yağ, ısıya az dayanır. Sentetik yağ ısıya çok dayanır.

Organik yağ az km götürür. Sentetik yağ çok km götürür.

Nedeni nasılı teknik detayı forumda 50 sefer yazıldı, yukarıdaki açıklama kesmiyorsa arayıp bulmanı tavsiye ederim.
  • Tam sentetik daha iyidir. Motor bloğunuz da alüminyumsa tam sentetik yağ kullanmanız çok daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 29 Eylül 2017; 17:38:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.