kitapçıkda bile yazmıyor kaç lt aldıgı... sadece seviye cubuguna bakarak yorum yapılıyor yağ şeffaf henuz hıc anlasılmıyor cubukta seviye |
1.6 TDI 5LT Yağ aldı normalmidir ? (2. sayfa)
-
-
Servis kataloğunda yazar. Size doğru bilgi de verilmiş. 5lt almaz. Filtre değişirse 4.6L değişmezse 4.3L alır fazlası zarar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Filtreyle birlikte 4.6lt
-
O zaman çubuga bakıp duruma göre en kısa surede alttan yagı bosalttırayım bıraz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 2 Mayıs 2021; 0:12:58 > -
Bence çok zarar etmez 300 ml yinede motor konusunda titiz olmak lazım
O rejenerasyondan dolayı motor yağının bozulma olayını yağ üreticileri zaten kendileri engelliyor. Bu konuya bakmanızı tavsiye ederim.quote:
Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53DPF 'li dizellerde yağ çubuğundaki en üst çentik boş kalmalı.
DPF rejenerasyon yaptıkça motor yağına karışan çok az miktardaki mazot sebebiyle yağ seviyesi maks çizgisine gelirse km'ye bakılmadan yağ özelliğini kaybedeceğinden değişmesi gerektiğini gösterir.
Bunu bilen usta yok gibi bişey. Maksimum çizgiye kadar dolduruyorlar.
Yağ bakımı geldiğinde yağ seviyenizi kontrol edince maksimum çizgisini geçmeye başladığını göreceksiniz.
https://forum.donanimhaber.com/dizel-partikul-filtreli-araclarda-gorulen-yaglama-problemi--127906714
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 2 Mayıs 2021; 1:7:41 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yağ çubuğunu temizleyip seviyeyi kontrol ederseniz ve çubuktaki yansımaya bakarsanız yağın tam olarak nerede olduğunu görebilirsiniz.
-
-
Antalya'da vw özel servisi emin oto'da 5 lt koydular. En son bakıma yetkili serviste girdi, orada kaç lt bakmadım ama herhangi bir sorun yaşamadım.
-
Bu yetkili servisler sanırım yağı varil ile aldığı için kar etmek maksadıyla 4.6 olarak koyuyorlar yani araç çalışıyor arızada açmıyor hemde yağdan fiyat avantajı saglıyorlar
aracıma tam olarak 5lt konuldu yeni luqio moly ve yağ seviyesi çubugun maks seviyesinde duruyor tam olarak demekki 4.6 konulsa yağ seviyesi cubugun ortalarına gelicekti
-
Fabrikadan da iki çizginin tam ortasında gelir, kar etmek istese firmalar neden 5L satmasın, Sonuçta Litre olarak satılıyor.
h
Hatta Max seviyesinde olması Kartel havalandırması için daha az yer bırakır PCV ve EGR gibi valflere yağ buharı daha kolay nüfuz eder.
Yukarıda yazdım. Ideali Tam ortasında tutmaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 3 Mayıs 2021; 10:18:13 >
Tecrübe ile sabit... Hll...quote:
Orijinalden alıntı: KingOfAnarchyFabrikadan da iki çizginin tam ortasında gelir, kar etmek istese firmalar neden 5L satmasın, Sonuçta Litre olarak satılıyor.
h
Hatta Max seviyesinde olması Kartel havalandırması için daha az yer bırakır PCV ve EGR gibi valflere yağ buharı daha kolay nüfuz eder.
Yukarıda yazdım. Ideali Tam ortasında tutmaktır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X