Şimdi Ara

1.4 otomatik i20 şanzımanı nasıl? Alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam G4FA motor kodu bakabilirsiniz ama ben değil diye biliyorum.

Bu araçta benzinli LPG'siz binilmez yakıtı üzer tam otomatikler çok yakar hocam.

Böyle bir soruna ise rast gelmedim gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. isterseniz iridyum buji isterseniz orjinal buji kullanın. ben orjinal buji kullanırım.
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    Evet hantal bir araç ama neden uzun yolda iyi değil. Daha doğrusu neye göre iyi değil.

Bu B sınıfı bir araba beklenti nedir. Kıyas neye göredir. Ben uzun yol yaptım evet aurise göre iyi değil ama sonuçta sınıf farkı var bu gayet normal.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    gitmiyor uzun yolda , bassan bağırıyor sadece diyor.
    208, clio hb ve ve fiesta da aynı segmentte ama uzun yolda fena değil. corolla, jetta gibi zaten olmasını beklemiyoruz.
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    corsa clio fiesta 3ünüde kullandım. Benim aracım da i20.

Bassan bağırıyordan kastettiği kaç basınca bağırıyor. dediğim gibi 120de 3000 devir çeviriyor. fiesta 120de 2000 devir mi çeviriyor ya da clio hiç sanmıyorum ?

1.4 motor altımızdaki. abartılmış gibi geldi bana. gitmiyor uzun yolda ne anlama geliyor henüz anlamadım açması gerek arkadaşınızın.
  • Uzun yol hatta sehir ici otobanda bile kotu, tam bi sehir ici ise git gel araci, fakat biraz fazla yakiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzıman çok sağlam. Şehir içi kullanım çok keyifli. Ama otoban çevre yolu veya uzun yol bağır bağır gitmiyor :) şehir içi ise git gel kışın 12.5 lt yakıyordu bende. Ama daha yeni araçtı ondan da olabilir. Tüp taktım o zaman mükemmel olmuştu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2010-11 aurislere ne diyonuz beyler

• quote:

Orijinalden alıntı: ScriptKidie

2012 i20 1.4 sense 72000 de tam otomatik tüplü kullanıyorum. yaklaşık 6 aydır.

Şanzıman yağını değiştir ömür boyu bin. Araç içi c segmenti kadar konforludur geniştir. iç trimler dandiktir.

Sorun, arıza vs gibi sıkıntı kronik sorunları yoktur. Motoru atiktir ama şanzıman dolayısıyla hantallık verir. Çok macera aramamak lazım bu araçla.

120 de araç 3.000 devir civarında seyreder. ama 150 160 çok rahat düz yolda görebiliyor.

Sorularınız varsa başka cevaplayabilirim.
    Hangi c segmenti kadar konforlu ve geniş mesela?

Yeni i20 bile kendi sınıfında en geniş araç değil iken önceki kasa i20 nasıl c segmenti kadar geniş oluyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Aslında konforlu kelimesi biraz geniş olmuş. Ucu açık. Konforu geniş rahat manasında demiştim.

Peki kendi segmentinde en geniş araç hangisi siz onu söyleyin sonra konuşalım.

Söyledikten sonraki cevabımı da hazır olarak yazayım ben. Muhtemelen jazz diyeceksiniz ki her ne derseniz diyiniz fark etmez.

Velevki jazz dediniz. Bu i20 aracını c segmenti kadar geniş yapmaz mı ? Tek araç mı o kadar geniş olabiliyor. Bütün C'ler kadar geniş olur demiyorum elbette. Sıfında C sınıfı gibi genişlik sunabiliyor. Zira tam anlamıyla o genişliği hissettirmekten fazlasını yapsa C segmenti adayı olurdu zaten.

Aşağıda linkini attığım konuda da i20 ler için geniş olduğu söyleniyor mesela. Dikkat edelim sadece i20 yazmıyorum hiçbir mesajımda :)https://forum.donanimhaber.com/ic-hacmi-en-genis-b-segmenti-arac-hangisi--105378238-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 27 Ağustos 2019; 19:44:37 >

• No_FeaR2266 N kullanıcısına yanıt
    Çok severim 2010-2012 benzin tüp aurislerini. i20 satarsam meblağ bulamazsam yüksek model araca bu aracı alırım.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Jazz esasen b mpv sınıfında, Ford B max, Nissan note gibi

B hb sınıfında polo ve ibiza şu an en geniş araçlar, jazzı dahil edecek olursak evet en genişi o, ama dediğim gibi jazz mpv sınıfında

Mevcut İ20 ilk çıktığı vakitler segmentinin en geniş aracıydı, polo ibiza falan eski kasaydı o ara, ama eski i20'nin zaten genişlik iddiası olamaz günümüzde

Kendi döneminde b segmentine göre geniş bi araba olabilir, ama c sınıfı gibi geniş demek başka sınıfına göre geniş demek başka

• 4 gün kiralamada kullandım kesinlikle tavsiye ederim lpg takılacaksa
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Ya tabiki orada denen aslında hatalı bir cümle olabilir. C Sınıfı araç kadar geniş olması çok zor. O genişlikten kasıt özellikle ferahlık ve geniş gibi göstermesi. Ama yalan da yok aracıma binen bazı C segment sahibi arkadaşlar araçları sanırım birinin auristi. Yav benim araç kadar geniş maşallah demişti.

Böyle 1 2 cümle gelince c kadar geniş algısı oluştu. Zira polo dediniz ama polo'ya da bindim ben belki teorik olarak geniştir evet ama içine binince o i20 bana daha geniş geliyor. Şuan arkadaşımın eski kasa jazz duruyor evin önünde emanet durumunda o araç zaten tek odalı ev gibi geliyor boyutuna göre bana.

Benim düşüncem şuan günümüzde bir çok insan i20ye binince genişliğine şaşırıyor. Bu kadar geniş mi bu araç diye. Benim aracı aldığımdan beri çok duyduğum bir cümle bu. Bu sebepten bende bu şekilde arkadaşları bilgilendirmek istedim. Kendisi yine gidip gezip tozup kendi doğrularını oluşturabilir pekala.

• İ 20 tam otomatik, problemsiz şanzımandır. Sorunsuzluk konusunda kesinlikle tavsiye edilir.
    Corsa 2015 model ve üzeri olanlar da tam otomatik şanzımandır. İ20 ye göre 6 ileri vites olduğu için seçim nedeni olabilir.

• superficista S kullanıcısına yanıt
    2015 altı 1.4 corsalar da tam otomatiktir. 1.2 yarı otomatiktir. ama araç çok ağırdır hantaldır.
  • Eyvallah teşekkürler herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: superficista

İ 20 tam otomatik, problemsiz şanzımandır. Sorunsuzluk konusunda kesinlikle tavsiye edilir.
    Corsa 2015 model ve üzeri olanlar da tam otomatik şanzımandır. İ20 ye göre 6 ileri vites olduğu için seçim nedeni olabilir.
    2015 üstü corsa ların hepsi 6 ileri degil sanırsam...

• Otomatik vites benzinli olanların tamamı tam otomatik ve 6 ileridir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.