Şimdi Ara

1.4 PALİO ile 100Km de 16 Litre LPG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mavigökyüzü

Kafayı sıyırmak üzereyim.
    İmzamdaki aracım 73.000de. 62000de LPG monte ettirdim. 100Km.de şehir içinde (Çok sıkışık değil ordu ili) 16Litre ,Uzun yolda 80-100Km/h arası seyir ile 10-11Litre LPG tüketimim oluyor..Bizde LPG 1.770Ytl. Dolayısı ile Şehiriçinde Km.de 0.280Ytl yakıt tüketiyorum..

Bujiler ve hava filtresi yeni, aracı sert kullanmam. Çoğunlukla günlük olarak 5Km mesafedeki işime gider gelirim. İlk zamanla bu kadar yakmıyodu. Ayar için ustaya götürüyorum,usta bu ayar ve çalışma düzeni çokiyi hiçbir sorun yok diyor..

Kısa mesafede kullanmak yakıtı bu kadar etkilermi? Yada sorun nerde olabilir.

Termostad, alternatör bilyaları, sente ayarı, egzoz, lastikler, şanjuman yağı, motor yağı, hava filtresi, frenler ve bujilerine baktır bunlarda sorun var. detaylı bilgi verebilirim.

Bazı parçaları yeni değişmiş olabilirsin ama yeni olması araca uygun olduğunu göstermez.

• quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

quote:

İmzamdaki aracım 73.000de. 62000de LPG monte ettirdim. 100Km.de şehir içinde (Çok sıkışık değil ordu ili) 16Litre ,Uzun yolda 80-100Km/h arası seyir ile 10-11Litre LPG tüketimim oluyor..Bizde LPG 1.770Ytl. Dolayısı ile Şehiriçinde Km.de 0.280Ytl yakıt tüketiyorum..

Bujiler ve hava filtresi yeni, aracı sert kullanmam. Çoğunlukla günlük olarak 5Km mesafedeki işime gider gelirim. İlk zamanla bu kadar yakmıyodu. Ayar için ustaya götürüyorum,usta bu ayar ve çalışma düzeni çokiyi hiçbir sorun yok diyor..

Termostad, alternatör bilyaları, sente ayarı, egzoz, lastikler, şanjuman yağı, motor yağı, hava filtresi, frenler ve bujilerine baktır bunlarda sorun var. detaylı bilgi verebilirim.

Bazı parçaları yeni değişmiş olabilirsin ama yeni olması araca uygun olduğunu göstermez.

Öncelikle ilginize teşekkürler
    Önerilerizi dikkate alacam.Şanzuman yağı,Termostad ve ne olduğunu bilmediğim alternatör bilyası ile sente ayarını kontrol ettirecem..
    Diğer belirtmiş olduğunuz motor yaği,hava filtresi, 4 adet lastik, bujiler ,akü , fren balataları ve egzozun susturucuda aşağısı çok yeni değişmiş.bunlarda sorun yok..

• tamam ankaradaysanız yazın gelebilirim doğuda öğretmenim çünkü keşke daha az yaksa ama yapacak bişi yok benim aracımda şehir içi 295km yaptı 75ytl ye gaz burda 1.77 napcaksın olmuyo işte cok yakıyo yapcak bişi yok 254 kuruş yaktı annıcanız
    quote:

Orjinalden alıntı: rumeliotogaz

Sayin fronzenrealm,
    bizim aracimiz 1999 modeldir
    motor gücü yükseldikcede araclarin yakit sarfiyatlari da artar.
    Bu veriler de teknik olarak üreticilerin verdigi verilerdir.Bizim aracimizin yakit degerleride belirttigim degerlerdir
    Ben gönderdigim linkte ne yazdigini inceledigim icin biliyorum ama siz ne anlatmak istiyorsunuz yada ne ispatlamak istiyorsunuz acikcasi anlamis degilim.
    ama isterseniz aracimizin yakit degerlerini ölcmek isterseniz buyrun bizi ziyarete gelin kendiniz kullanin ve ne yaktiginida kendi gözleriniz ile görün ki o zaman bana hak vericeksiniz 16 litrelik yakit normal degildirrr.
    320 lik BMW ler bu kadar yakiyor sayin arkadaslar
    neyse siz yinede buyrun gelin cayimizi icin
    Herkese tasarruflu sürüsler.
    quote:

Orjinalden alıntı: frozenrealm

iiide sayın arkadaşım aracınızın 100 beygir oldugunu belirtiyosunuz zahmet olmazsa o gönderdiğiniz linklere tıklayında bakın bakalım o üc tanenin içinden hangisi 100 hp
    quote:

http://www.opel.com.tr/site/showroom/astra/techdeta1.html

buyrun bide bu linke bakin.Bende opelin yazmis oldugu teknik bilgileri iceren linki gönderiyorum ama siz aracin cok yaktigina inanmak isemiyorsunuz herhalde
    neyse herkese tasarruflu sürüsler.

• 14 lt 16 lt lpg nin neresi normal ya... Benzinli arabayla o kadar yakıyor millet lpg yi ne için taktırdınız?Lpg olmasa da aşağı yukarı o kadar yakar o arabalar zaten..
  • bilip bilmeden konusmamak gerektigini düşünüyorum benim arabam 1ç6 100hp ve fabrika verisi 10.9 litre yani 11 litre e malum lpg de 1.20 ile çarpınca benzine eşitleniyo katedilen yol bakımından
    quote:

Orjinalden alıntı: x15

14 lt 16 lt lpg nin neresi normal ya... Benzinli arabayla o kadar yakıyor millet lpg yi ne için taktırdınız?Lpg olmasa da aşağı yukarı o kadar yakar o arabalar zaten..

• bizim araç şehir içi 0.240 yakıyor.palio çıldırmış olmalı.
  • Sayin Hocam,
    biz Aydin Kusadasinda hizmet vermekteyiz olurda yolunuz buralara düserse her zaman bekleriz hemde sahsen tanismis oluruz.
    Saygilar

Herkese tasarruflu sürüsler

quote:

tamam ankaradaysanız yazın gelebilirim doğuda öğretmenim çünkü keşke daha az yaksa ama yapacak bişi yok benim aracımda şehir içi 295km yaptı 75ytl ye gaz burda 1.77 napcaksın olmuyo işte cok yakıyo yapcak bişi yok 254 kuruş yaktı annıcanız
    quote:

Sayin fronzenrealm,
    bizim aracimiz 1999 modeldir
    motor gücü yükseldikcede araclarin yakit sarfiyatlari da artar.
    Bu veriler de teknik olarak üreticilerin verdigi verilerdir.Bizim aracimizin yakit degerleride belirttigim degerlerdir
    Ben gönderdigim linkte ne yazdigini inceledigim icin biliyorum ama siz ne anlatmak istiyorsunuz yada ne ispatlamak istiyorsunuz acikcasi anlamis degilim.
    ama isterseniz aracimizin yakit degerlerini ölcmek isterseniz buyrun bizi ziyarete gelin kendiniz kullanin ve ne yaktiginida kendi gözleriniz ile görün ki o zaman bana hak vericeksiniz 16 litrelik yakit normal degildirrr.
    320 lik BMW ler bu kadar yakiyor sayin arkadaslar
    neyse siz yinede buyrun gelin cayimizi icin
    Herkese tasarruflu sürüsler.
    quote:

iiide sayın arkadaşım aracınızın 100 beygir oldugunu belirtiyosunuz zahmet olmazsa o gönderdiğiniz linklere tıklayında bakın bakalım o üc tanenin içinden hangisi 100 hp
    quote:

http://www.opel.com.tr/site/showroom/astra/techdeta1.html

buyrun bide bu linke bakin.Bende opelin yazmis oldugu teknik bilgileri iceren linki gönderiyorum ama siz aracin cok yaktigina inanmak isemiyorsunuz herhalde
    neyse herkese tasarruflu sürüsler.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

quote:

Öncelikle ilginize teşekkürler
    Önerilerizi dikkate alacam.Şanzuman yağı,Termostad ve ne olduğunu bilmediğim alternatör bilyası ile sente ayarını kontrol ettirecem..
    Diğer belirtmiş olduğunuz motor yaği,hava filtresi, 4 adet lastik, bujiler ,akü , fren balataları ve egzozun susturucuda aşağısı çok yeni değişmiş.bunlarda sorun yok..

Şnjuman yağı her 60 binde bir değişmeli ve yağ olarak Castrol 80 EP yağından başkası kullanılmamal.

Motor yağı Castrol Magnetec 10W-40 olmalı

Hva ve yağ filtreler, FİL marka olmalı kesinlikle

Bujiler NGK marka olmalı kullanma kitabında yazar kodu. kitabın yoksa fiat müşteri hizmetlerini ara 444 22 55 den iste kargo ile yollarlar bedava.

Şu an NGK BKR5EZ bujisi tavsiye ediliyo fiat tarafından Bosch olarak FR8DE karşılığıdır.

Lastik hava basıncını 15 günde bir kontrol et 31 ps yada 2 bar olsun.

Lastiklerin ölçüsü ve markası önemli bu arada.

Fren balataları yeni değiştiyse fren ayarı sıkı olabilir bi kontrol ettir derim.

peryodik bakımı 10 binde bir yaptırman lazım. Buji kablolarını da bi kontrol ettir. Ünüvar marka kablolar kalitelidir.

• al benden de o kadar, 2000 Palio EL. geçen hafta Romano LPG taktırdım ve Milangaz'dan 32lt gaz aldım. bu gün 200 km'de gaz bitti, yani 100 km'de 16 lt gaz.
    taktırdığım yeri aradım, ilk 1000 km'de normal, sonradan alışır o değer düşer dediler. yaw bu nasıl bir iştir?? Ankara Şehir içi kullanıyorum, kullanıma çok dikkat ettim, hiç bağırtmadan çok ekonomik kullandım yine de sonuç bu. napıcam bilmiyorum...

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 18 Mart 2008; 0:23:41 >

• hocam hava filtresini ve bujilerini bi kontrol ettir okadar yakması mümkün değil bendede siena var 1.6 HL 2000 model hemen hemen aynı araçlarımız benim araç ankarada şehir içinde 180 bin falan yakıyor milangaz alıyorum sıhhıyeden 1.57den gayette m ennunum ne tekleme var ne baska bişey ayarlarında problem var veya dediğim gibi aracı bir bakımdan gecir derim
  • araç 75bin bakımından çıktıktan sonra lpg takıldı, tüm filtreler ve 4 buji değişti. ilk 1000km sonra bu değerler düşer dediler, gerçekten düşer mi sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cholonya

araç 75bin bakımından çıktıktan sonra lpg takıldı, tüm filtreler ve 4 buji değişti. ilk 1000km sonra bu değerler düşer dediler, gerçekten düşer mi sizce?

kesinlikle düşüyor dostum 1000 km yaptıktan sonra ayara git benim düştü seninkide düşer canını sıkma
  • 900-1000 olana kadar beklicem, sonra da bi ayara götürücem artık, umarım düşer, benzin parasından bıkmıştım, lpg'de de aynı şey olunca acaip soğudum bi anda bu lpg işinden, umarım düzelir

quote:

Orjinalden alıntı: bulancaklı_28

quote:

Orjinalden alıntı: cholonya

araç 75bin bakımından çıktıktan sonra lpg takıldı, tüm filtreler ve 4 buji değişti. ilk 1000km sonra bu değerler düşer dediler, gerçekten düşer mi sizce?

kesinlikle düşüyor dostum 1000 km yaptıktan sonra ayara git benim düştü seninkide düşer canını sıkma

• kardeş ne yaptın çözebildinmi LPG sorununu ? Saygılar...
    quote:

• merhaba

aracınızdaki sorun için bence

1-lpg kaçagı varmı?

2-lpg aldıgınız yer?

3-debriyaj ne durumda

4-atesleme sistemi bujiler?

5- lpg ayarını bir sefere mahsus baska yerde yaptırın

6-bunların hiç biri sorununuzu çözmediyse arabayı satın:)

saygılar

not:lpg montaj ustası deilim sizin gibi kullanıcıyım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: vatos73

merhaba

aracınızdaki sorun için bence

1-lpg kaçagı varmı?

2-lpg aldıgınız yer?

3-debriyaj ne durumda

4-atesleme sistemi bujiler?

5- lpg ayarını bir sefere mahsus baska yerde yaptırın

6-bunların hiç biri sorununuzu çözmediyse arabayı satın:)

saygılar

not:lpg montaj ustası deilim sizin gibi kullanıcıyım :)

• frozenrealm

kardeş sen ilk önce lpg nin litre fiyatının 1.20 oldugunu yazmışşsın sen ilk önce lpg nin fiyatını ögren sonra akıl ver daha sonrada lpg nin litre fiyatını bir sene geriden takip ettiğin için kendi kendine gül!

YURDUMUN İNSANI:)))
  • düzeltiyorum

1.20 demekle %20 lpg nin benzine göre fazla tüketilecegini anlatmak istemişsiniz dogrudur..benim önerilerim arkadasın sorununa çözüm bulmak uğraşıydı bu kadar komik olan ney anlamış değilim...

sizede tavsiyede bulunayım o zaman polo classic kullanıyorsunuz ABS varsa aracınızda olaki bir gün ABS ışıgınız yanarsa arka koltugunuzu kaldırırsınız ordaki soketlerin biri çıkmıştır belki sayın hocam..

saygılar
  • Sorunu çözebilmiş değilim ama;
    Yaklaşık iki yıldır kullandığım Aygaz euro lpg'yi değiştirip milangaz aldım.Şehiriçi hep aynı yolu gider gelirim, kullanma şeklimde de bi değişiklik olmadığı halde 1 depo Lpg'yi bitirdiğimde 100Km de 14Litre yakmış oldum.
    bunda havaların biraz ısınmasının ne kadar etkisi var bilmiyorum ama, yinede çok yakıyorum...

quote:

kardeş ne yaptın çözebildinmi LPG sorununu ? Saygılar...
    quote:

• bende size yazılanları gözünüzle okumanızı tavsiye ederim

yurdumun insanı
    quote:

Orjinalden alıntı: vatos73

frozenrealm

kardeş sen ilk önce lpg nin litre fiyatının 1.20 oldugunu yazmışşsın sen ilk önce lpg nin fiyatını ögren sonra akıl ver daha sonrada lpg nin litre fiyatını bir sene geriden takip ettiğin için kendi kendine gül!

YURDUMUN İNSANI:)))

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.