Şimdi Ara

1.4 tdci ile 1.6 tdci arasındaki performans farkı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2005 yılında sıfır kilometre fusıon 1.4 tdci almıştım araba özellikle 2000 devirden sonra turbo devreye girdiğinde canlanıyordu ama 2000 devirin altında ölüydü diyebilirim özellikle ilk kalkışlarda baya bir problem oluyordu stop etmemesi için baya bir dikkat etmek biraz gaza dokunmak gerekiyordu busebeple soğudum arabadan bir süre sonra sattım .Şimdi fusion ve fiesta modellerinde bir süredir kullanılan 1.6 tdci motor performans olarak nasıl kullananlar memnunlar mı bahsettiğim sorunları yaşıyormusunuz araba almayı düşünüyorum aklımda birkaç marka ve model var birisi de 1.6 fiesta tdci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fourtyfour -- 16 Nisan 2009; 13:30:14 >

• 1,6 tdci arkadaşın focusta war müthiş araç 109 ps sizin ki eğer 1,4 68 hp idi böyle ise normaldir ama 1,6 süper adamaı koltuğa yapıştırıyo yanı sıra az yakıyo
  • evet benim fusıon 1398cc 68 hp idi. çok deneyimli bir sürücü olmama rağmen kırmızı ışıklarda kalkarken stop ettirdiğim oldu arabayı bir kaç kez. biraz gaz vermek gerekiyordu sanki o motor o kasayı 2000 devir altında taşımıyor diyebilirim hele yokuşa düşük bir devirle vurduysanız arabayı üçüncü vitese atıncaya kadar canım çıkıyordu resmen.2000 devirden sonra iyiydi ama alt devirler ve özellikle ilk kalkışlar problemdi.eminim bu problemi yaşayan bir çok kişi vardır benim gibi. 1.6 tdci motorlar 90 ps diye biliyorum 115 ps versiyonları da var mı bilmiyorum koltuğa yapıştırıyor demişsiniz benim 1.4 fusion koltuğa yapıştırmıyordu sadece 2000 devirden sonra turbo devreye girdiği için çekiş belirgin biçimde artıyordu.1.6 tdci koltuğa yapıştırdığına göre çok fark var demektir peki ilk kalkışı nasıl arabanın bir de her devirde mi canlı yoksa belli bir devirden sonra mı focusta kullanılan1.6 tdci motorla şu anda fiesta ve fusıonarda kullanılan 1.6 tdci motorlar aynı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fourtyfour -- 16 Nisan 2009; 20:47:58 >

• 1,6 tdci focustaki 109 ps ve 340 tork war ve aynı motor kullanılıo olması lazım.Sizin motorla onun arasında bariz çok fark war.Tabiki bu farkı hissedeceksiniz.Motor güçlü olduğu için alt devirdede istediğinizi vericek ve turbo devreye girdiği zaman daha da canlanacak.Motordan yana hiç şüpheniz olmasın.Dağlar kadar fark war.
  • focutaki motor 1.6tdci 109 hp 240+20nm (340 degil) de tork var..fiest ve fusionlardaki motor ise 90hp 204nm de torku var
  • 240 yazacağıma 340 yazmışım
    fusionda yokmuş demkki 109luk ama 90 lıkta çok farkeder1,5 tonluk arabda bile 75 bg 90 bg farkedio
    Fors sağolsun hep arkadan takip ettiği için sitesinde güncel olmayan bilgiler mevcut.Ne uyuz bi site yaaa
    Ford'a
  • bunun farkını sormak yerine yaşaman lazım bir ford plazaya gidip test sürüşü yap derim ne kadar güzel bir motor olduğunu gör 1.6 tcdi nin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aradan baya bir vakit geçmiş ancak bu konuda ben de yazayım dedim. Şöyle ki geçtiğimiz hafta 1.4 tdci aracı denedim. Aynen arkadaşın söylediği gibi anormal bir yığılma hissettim kalkışta. 2000 devirin üzerine çıkana kdar anormal uzun bir süre geçiyordu. Araçta 2 kişi var ve klima açık iken orta eğimli bir rampada stop etmeden kaldırmak ve 2. vitese geçmek için sanırım ortalama 10 sn.ye ye ihtiyaç duyuyordu. Bu yüzden 1.4'den vaz geçtim. Kısmetse bu haftasonu 1.6 aracı deneme şansım olacak. Aradaki farkı 1. ağızdan yazarım.

Şunu da ekleyeyim, 3 senedir 1.5 dci aynı beygir bir aracı kullanıyorum. Bahsettiğim koşullarda aracımda hiçbir yığılma yaşamadım, aksine daha dik rampada 2. vitesle kaldırmayı denediğimde bile başardım. Aradaki bu farkı 100 cc lik motor hacmi farkı mı yaratıyor bilmiyorum. Eğer öyleyse 1.6dan baya umutluyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zafer KURTULUŞ -- 11 Mayıs 2010; 16:07:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.