valla chip konusunda bir sey diyemeyecegim 1,4 tdi icin aslinda benimde aklimda ,aklimda ama uc silindirli diye korkuyorum acikcasi bilmiyorum ne alaka ise
ama 1,9 di lerde oldukca basarili yani orijinal bir urun kullanirsan burada vw sevisinde takiyorlar daha dogrusu arabanin chipini beynini degistiriyorlar yaklsik 1000 € civarinda ozellikle golf cu ler ve passat cilar yapiyor
neden mi ? 1,9 tdi 90 pk ile 1,9 tdi 130 pk arasinda bir fark yok sadece enjeksiyon zamanlari falan filan varmis servisteki cocuk anlatti yani ne oluyor burada vergilerden dolayi 90 pk lik donanimli araba alip sonra gidiyor bir chip mip araba 130 pk resmiyete araba hala 90 pk yani vergiden ve sigortadan dusen paranin daha azini chip e vermis oluyor
ama her markanin servisi yapmiyor galiba
Kanka sana 2.0 Tdi lar kurban olsun
Şaka bi yana aynı hacimde dizeller benzinlilere yetişemez(istisnalar dışında)
ben polo 1.4 tdi kullanıyorum motor konusunda hiç bir sıkıntım yok. mesela soğuk havalarda tık diye çalışıyor. mekanik hiçbir sorun yaşamadım yaşayanı da görmedim. yakıt konusunda çok iyi. performans konusunda tatminkar özellikle ara hızlanmalar gayet güzel. ben gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Şehir dışında 5.0 lt yaktık 100 km de. Daha da düşmedi. Şehir içi 6.0 lt- 7.0lt yakıyor. Biz biraz yüksek devirlerde kullanıyoruz. Daş gibim motor.
25bin de daha bi sorun çıkarmadı.
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
Şehir dışında 5.0 lt yaktık 100 km de. Daha da düşmedi. Şehir içi 6.0 lt- 7.0lt yakıyor. Biz biraz yüksek devirlerde kullanıyoruz. Daş gibim motor.
25bin de daha bi sorun çıkarmadı.
ben şehir dışı kullanımda yarım depo benzinle 700km yapmayı başardım, ortalama hız 100 ile. ama şehiriçi devirli kullandığımda bende 6-7 lt yakıyorum.
Skoda Fabia 1.4 Tdi 75 Bg Sedan Kullanıyorum. 1.4TDI VW motorlar 3silindirli malesef. Farkını nerde hissediyorsunuz . araba
devirinde . 2300 devir altında kullannadıgınızda arabada acaip bir yıgılma var . Ki araba 2 . viteste 1500 devirin altını düstümü birinci
vitese tak .. 3 silindirli olması nedeniyle arabayı 2300 devirin altında kullanmayınız. 2300 3500 devir aralıgında kullanınız ki arabanız
seri olsun . Zaten 3500 de vites attıgınızda yeni viteste araba 2300 den hareket ediyor. Seri kullananlar icin söylüyorum.
İkincisi Yakıt tüketimi aynı motordan olan dizel araclar ne yakıyor . Arabayı ilk denememizde sehir içi 165 ykrş yaktı. Yakıtı baya fazla 5,7 lt=136 ykrş icin :S
Üçüncüsü araba savuruyor gibi virajlara 90 km hızla bile girmeye korkuyorum..
Fabia kullanıcılarından mesajlar bekliyorum
ibiza 1.4 75 var bizde lastikler 195/55/15jant virajlara bir çok araca göre rahat giriyor diye düşünüyorum yolcularada dönüyoruz diyorum ibiza fabia polo birbirine yakın araçlar birde rot balans durumu ile lastik havasını kontrol ettirmen iyi olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme