Şimdi Ara

1.4 tdi nasıl bir motor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
9.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VW nin Cordoba , Ibiza , Fabi , Polo ve A2 de kullandığı 3 silindirli torbodizel ünite nasıl bi motordur??hp olarak kağıt üzerinde az gözüktü ama sağlamlık konusunda aklıma yatmaya başladı.23000 e kadar 2004-2005 civarı Fabia tdi yada Cordoba tdi düşünüyorum.Sizce nası bi tercih ? Kullanan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.4 TDI Motor: Kapsamlı Bir Bakış

1.4 TDI motor, Volkswagen Grubu tarafından geliştirilen ve yaygın olarak kullanılan bir dizel motordur. Özellikle yakıt verimliliği, düşük emisyonları ve nispeten düşük maliyetleri ile tanınır.

Özellikleri:

• 1.4 litre deplasmana sahiptir.
    • Dört silindirlidir ve turboşarjlıdır.
    • Common rail yakıt enjeksiyon sistemi kullanır.
    • Güç çıkışı ve tork değeri, motorun ayarına bağlı olarak değişir.

Araçlarda Kullanımı:

1.4 TDI motor, Volkswagen, Audi, Skoda ve SEAT gibi Volkswagen Grubu'na ait çeşitli araçlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlar arasında Golf, Polo, A3, Fabia, Ibiza ve Leon modelleri bulunur.

Avantajları:

• Yakıt Verimliliği: 1.4 TDI motor, özellikle şehir içi sürüşlerde mükemmel yakıt verimliliği sunar.
    • Düşük Emisyonlar: Dizel motor olması nedeniyle, 1.4 TDI motor benzinli muadillerine göre daha düşük CO2 ve NOx emisyonlarına sahiptir.
    • Düşük Maliyetler: 1.4 TDI motor, benzer performansa sahip benzinli motorlara kıyasla genellikle daha düşük bir satın alma ve bakım maliyetine sahiptir.

Dezavantajları:

• Gürültü: Dizel motorlar genellikle benzinli motorlara göre daha gürültülüdür.
    • Soğuk Hava Başlangıçları: 1.4 TDI motor, özellikle soğuk havalarda başlatılırken zorluk yaşayabilir.
    • Partikül Filtresi Bakımı: Dizel motorlar, egzoz gazlarındaki partikülleri yakalayan bir partikül filtresine sahiptir. Bu filtre zamanla tıkanabilir ve periyodik olarak temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekir.

Genel olarak, 1.4 TDI motor şehir içi sürüşler için yakıt verimliliği ve düşük emisyonlar arayan sürücüler için iyi bir seçenektir. Ancak, gürültü ve soğuk hava başlangıç ??sorunları olasılığını hesaba katmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • daha önceleride forumlarda yazmıştım diesel konusunda pek bir bilgim yoktur ancak tek bildiğim dünyada tek sayılı silindirlerin (3,5 gibi) çift sayılı (2,4,6,8 gibi) silindirlerden daha performanslı ve verimli olduğu yönündedir.
  • Bende daha gürültülü olduğunu bilirim. (dizel için)
  • bende var bir tane polo

bence iyi yakit olarakta iyi ama cok sportif bir performans bekleme
    ama ben 180 km/h i goruyorum
    yakittan yan beni hic uzmuyor
    ama galiba golflere gore biraz daha gurultulu motor ama ben seviyorum
    iki defa turkiye ye geldim araba ile 3500 km memlekete uc depo diesel ile geldim ve araba full dolu ve dort kisi
    yuklenirsen yakar (yani her arabada oldugu gibi ) ama normal tork degerlerin de kullanirsan guzel
  • cordobada kullanmıştım bu motoru biraz gürültülü özellikle soğukken traktörü aratmıyor performansı kötü deyil sonuçta motor hacmi belli ama yakıt konusunda beni tam anlmıyla hayal kırıklığına uğrattı 7.5 lt den aşşağı düşüremedim hızlıda kullanmadım halbuki ilginç geldi bana burada focuslara meganlara 5 lt yaktıdıklarını okuyunca bu motorun baya ekonomik olacağını düşünmüştüm halbuki
  • chiple 70 hp den 105 hp çıkartan var, 80 olanından alırsan alsana 115 bg miss misss ...
  • 80 bglik gayet güzel. 1.6 benzinlileri siler geçer..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum makina güzel sıfırlarında 70 ve 80 Hp olanları var bende ise 2006 TDI 75 Hp var beygir olarak düşük gibi ama torku çok güçlü 195 Tork var araçta buda gayet iyi performasn sergiliyor. Zaten konu ile ilgili az çok bilgin var Polo, Ibiza ve Fabia hem şasi hemde motorlar aynı sadece kupalar farklı ama içlerinde ağırlık olarak biraz ağır mesela benim ruhsatta araç ağırlığı 1241 kg görünüyor bu bir dezavantaj ama motor buna rağmen çok performanslı.
  • Yok ya
    quote:

Orjinalden alıntı: bdx

80 bglik gayet güzel. 1.6 benzinlileri siler geçer..
  • quote:

Orjinalden alıntı: polotje

bende var bir tane polo

iki defa turkiye ye geldim araba ile 3500 km memlekete uc depo diesel ile geldim ve araba full dolu ve dort kisi
    yuklenirsen yakar (yani her arabada oldugu gibi ) ama normal tork degerlerin de kullanirsan guzel

Şu anda kullandığım araç 2004 Kia Rio 1.5....
    Yakıttan resmen illallah etmiş durumdayım 100 km de 10 lt civarı.
    Dizel araçın tork olayı gerçekten keyif veriyo insana.Opel Combo 1.7 DTI kullandım ve ABS ,ağırlıktan dolayı güzel yol tutuş ve torkun etkisiylede sanki performanslı bi araba sürüyomuşum gibi hissettirdi bana.1.4 TDI lı bi araçtada opelden çok aşağıda bi his alacağımı sanmıyorum.Rio nun yol tutuşu ve frenindende başarılıdır herhalde.Yani limitleri daha iyi olur.Bide asıl konu sorunsuzluk.Rio sağolsun motor konusunda periyodik bakım harici beni servise götürmedi.Tdi yi de bunun için düşünüyorum.İlerde Chip gibi bi uygulamada TDI diğer motorlara göre daha az sorun çıkarır diye düşünüyorum.Sizce???

• Arkadaşlar hangi dizel sessiz Allah aşkına. Evet dizel motor sıcakken hem performans hemde tüketim olarak daha iyidir ve soğukken olduğundan daha sessizdir. ama benzinli kadar hiç değildir.
  • Sayın Saraçoğlu

Size katılıyorum ancak unutmamak gerekir dizel motorlar çok dayanıklı motorlardır ve aslında bir okadarda hassastırlar mesela TDI motor daha iyidir diye hırpalamayada gelmez diğer motorlar bir hasar çıkarırken TDI 3 çıkarabilir. Yani kısaca sen dizeli üzmezsen oda seni üzmez. Bu arada bende de 1.4 TDI var ama her 7.500 km de bir bakıma gitmek beni çok zorluyor doğrusu
    quote:

Orjinalden alıntı: Saraçoğlu

quote:

Orjinalden alıntı: polotje

bende var bir tane polo

Şu anda kullandığım araç 2004 Kia Rio 1.5....
    Yakıttan resmen illallah etmiş durumdayım 100 km de 10 lt civarı.
    Dizel araçın tork olayı gerçekten keyif veriyo insana.Opel Combo 1.7 DTI kullandım ve ABS ,ağırlıktan dolayı güzel yol tutuş ve torkun etkisiylede sanki performanslı bi araba sürüyomuşum gibi hissettirdi bana.1.4 TDI lı bi araçtada opelden çok aşağıda bi his alacağımı sanmıyorum.Rio nun yol tutuşu ve frenindende başarılıdır herhalde.Yani limitleri daha iyi olur.Bide asıl konu sorunsuzluk.Rio sağolsun motor konusunda periyodik bakım harici beni servise götürmedi.Tdi yi de bunun için düşünüyorum.İlerde Chip gibi bi uygulamada TDI diğer motorlara göre daha az sorun çıkarır diye düşünüyorum.Sizce???

• Tamam benzinli kadar sessiz dizel yok ama traktör kadar sesli

dizel motor var o da 3 silindirli özellikle seat larda gördüğüm dizel motordur.
    (sesi dışarıya çok veriyor ama içeride drum nedir bilmiyorum)

quote:

Orjinalden alıntı: TheLegend®

Arkadaşlar hangi dizel sessiz Allah aşkına. Evet dizel motor sıcakken hem performans hemde tüketim olarak daha iyidir ve soğukken olduğundan daha sessizdir. ama benzinli kadar hiç değildir.
  • Sayın lervolerto

bende fabia var ve bahsettiğin seatlardaki hatta polo daki motor hepsi aynı motor zaten içeriden bir dinlemen lazım çünkü ben sanki dizel değilde turbolu bir benzinli araç kullanıyormuşum gibi ses duyuyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Ayrıca özellikle söylemek istediğim birşey daha var VW grubun 1.4 tüm dizelleri 3 silindir bunun için aynı grubun 4 silindirli dizelinden daha gürültülü çalıştığını biliyorum ama birde şunu eklemek istiyorum hiç bir Palio 1.3 Multijet dizelle vw dizelini yan yana dinledinizmi ben şirkette hergün dinliyorum palio öyle bir çalışıyorki eğer dediğiniz tabirde seatlar traktörse kusura bakmayın ama fiat larda kamyon öyle gürültüsü varki başınızı ağrıtıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: lervolerto

Tamam benzinli kadar sessiz dizel yok ama traktör kadar sesli

dizel motor var o da 3 silindirli özellikle seat larda gördüğüm dizel motordur.
    (sesi dışarıya çok veriyor ama içeride drum nedir bilmiyorum)

quote:

Orjinalden alıntı: TheLegend®

Arkadaşlar hangi dizel sessiz Allah aşkına. Evet dizel motor sıcakken hem performans hemde tüketim olarak daha iyidir ve soğukken olduğundan daha sessizdir. ama benzinli kadar hiç değildir.

• quote:

yavaaassss
  • quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

cordobada kullanmıştım bu motoru biraz gürültülü özellikle soğukken traktörü aratmıyor performansı kötü deyil sonuçta motor hacmi belli ama yakıt konusunda beni tam anlmıyla hayal kırıklığına uğrattı 7.5 lt den aşşağı düşüremedim hızlıda kullanmadım halbuki ilginç geldi bana burada focuslara meganlara 5 lt yaktıdıklarını okuyunca bu motorun baya ekonomik olacağını düşünmüştüm halbuki

bakma sen onlarin oyle dedigine sehir icinde kullanip ta bunun altina dusecek araba ben zannetmiyorum sehir ici normal o degerler daha fazlada birsey beklememek lazim kime sorsan en az onun arabasi yakiyor sehir icinde ne bekliyorlarki birde yalan soylemeleri yokmu
    bir zamanlar olmus adamin biri arabayi satmis bir iki el degistirip sonra donup dolasip sattigi araba yi alankisiyle karsilasip tanisiyorlar is yerinde (bu bir fabrikada oluyor ben staj yaparken anlatilan bir sehir efsanesi idi ne kadar dogru ?????) adam anlatiyor anlatiyor soyle az yakiyor boyle gidiyor tamam diyorlar isten cikista bi de biz bakalim suna diyorlar cikista bakiyorlar araba adamin araba birsey demiyorlar ama boyle anlatilirdi

• the legend

neden 7500 km de bir bakim yapiyorsunki
    bizim burada 15000 de bir 90000 km de buyuk bakim (triger kayisi falan)

her 15000 de yag filtreler degisiyor bence bu kadar sik gitme bilmiyorum garanti ile sorun olurmu
    ben bir keresinde 22000 ne kadar gitmistim yag da o kadar bozulmamisti
    ama servis yagi ustten cekiyor ara sira alttan bosaltmak lazim en son 55000 bakimini arkadasim yapti yagi altan bosaltik dipte biraz pislik cikiyor
  • ses benim için çokta problem değil....Şu anda kullandığım 2004 benzinli olmasına ramen yalıtım eksikliği nedeniyle garip bi ses çıkarıyor zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Yok ya
    quote:

1.6 dizeller yetişemiyo bana
  • Kullanan başka arakdaş yok mu???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.