Motor kodu czc yani dediğin gibi kayışlı bu araba sizce ses neden yapıyor ? |
1,4 TSİ Soğuk motor sesi (2. sayfa)
-
-
Mekanik bir ses değil, bildiğiniz overcurrent dc motor sesi bu. Arkadan değil önden geldiğine göre yağ pompanızdır. Yağ pompası kuru kalıp basınç üretmek için gereğinden fazla çalışıyor gibi. Yani ne lifter ne de olmayan aktif gergi ile alakası yok sesin. Yani üstte de arkadaşların dediği gibi çok büyük bir problem yok, ea211 motorda parçalar yaşlandıkça bu ses normal. Çok takarsanız bölgenizdeki yetkili serviste ücretsiz check-up kampanyası varsa götürün konuşma arasında teknisyene çaktırmadan sorun. Yoksa bosch car service teknisyenleri tsi motorlar üzerine eğitim alıyor onlara götürebilirsiniz.
Sizin motor için uygun olmayan aktif gergi probleminde zincirli motorlar ilk 30 sn gergi için yağ basıncı oluşana kadar motor asker künyeniz gibi şakırdıyor. Lifter bozulmasında da motor ateşleme sırasıyla duyuyorsunuz sesleri aralığı oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 27 Aralık 2024; 4:41:41 > -
Czc motor kodlu jetta var bende sıfırdan beridir. 97.000 km oldu. Soğukken her çalıştırmada bu ses var. Normal bir durum
-
Ama sizce de saçma bir durum değil mi
can sıkıcı bir durum
siz ustaya götürdünüz mü servise felan eğer götürdüyseniz ne dediler
-
2018 den beri bende. Aldığımda 15 bin kmde idi. O zaman da vardı bu ses, şimdide var. Soğuk çalıştırma sırasında geliyor. Aynı sizin ses. Bu durum için yetkili servize bile gittim. İlk çalıştırmada normal olduğu söylendi. Hatta servis alanında bekleyen aynı motorlu passat vardı. Onu çalıştırınca da aynı ses gelmişti.
-
İyi hocam valla içime su serpildi
-
50 bin km de aldım aracı 5 yıl oldu 93 binde şu an, bakımları yetkili serviste yapılıyor, uzun süreli parktan sonra soğuk ilk çalıştırmada bu ses var, vanos değişimi ile boşuna masraf yaparsınız, muhtemelen bu ses gitmez, çünkü çalışması bu şekilde, Bursada özel servis Testcar var gençosman ptt aşağısında, güvenle gidebilirsiniz,
-
Hocam bende bursada yaşıyorum vardıyalı çalışıyorum o yüzden hafta sonuna kadar yatıyor araba çalıştırınca da bu sesi yapıyo ikinci çalıştırmada da daha kontağı tam çevirmeden araba çalışıyor yani sorun yok ama o ses neden var acaba hepsinde varmı bu modellerin
-
Bende Bursadayım, o ses hepsinde var, boşuna aracını kurcalatma,
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X