Şimdi Ara

1,4 TSİ Soğuk motor sesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Motor kodu czc yani dediğin gibi kayışlı bu araba

sizce ses neden yapıyor ?

• Muhammed Enes Demirel M kullanıcısına yanıt
    Mekanik bir ses değil, bildiğiniz overcurrent dc motor sesi bu. Arkadan değil önden geldiğine göre yağ pompanızdır. Yağ pompası kuru kalıp basınç üretmek için gereğinden fazla çalışıyor gibi. Yani ne lifter ne de olmayan aktif gergi ile alakası yok sesin. Yani üstte de arkadaşların dediği gibi çok büyük bir problem yok, ea211 motorda parçalar yaşlandıkça bu ses normal. Çok takarsanız bölgenizdeki yetkili serviste ücretsiz check-up kampanyası varsa götürün konuşma arasında teknisyene çaktırmadan sorun. Yoksa bosch car service teknisyenleri tsi motorlar üzerine eğitim alıyor onlara götürebilirsiniz.

Sizin motor için uygun olmayan aktif gergi probleminde zincirli motorlar ilk 30 sn gergi için yağ basıncı oluşana kadar motor asker künyeniz gibi şakırdıyor. Lifter bozulmasında da motor ateşleme sırasıyla duyuyorsunuz sesleri aralığı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 27 Aralık 2024; 4:41:41 >
  • Czc motor kodlu jetta var bende sıfırdan beridir. 97.000 km oldu. Soğukken her çalıştırmada bu ses var. Normal bir durum

• Vural460 V kullanıcısına yanıt

Ama sizce de saçma bir durum değil mi

can sıkıcı bir durum

siz ustaya götürdünüz mü servise felan eğer götürdüyseniz ne dediler

2018 den beri bende. Aldığımda 15 bin kmde idi. O zaman da vardı bu ses, şimdide var. Soğuk çalıştırma sırasında geliyor. Aynı sizin ses. Bu durum için yetkili servize bile gittim. İlk çalıştırmada normal olduğu söylendi. Hatta servis alanında bekleyen aynı motorlu passat vardı. Onu çalıştırınca da aynı ses gelmişti.

• tafo0911 T kullanıcısına yanıt

İyi hocam valla içime su serpildi

50 bin km de aldım aracı 5 yıl oldu 93 binde şu an, bakımları yetkili serviste yapılıyor, uzun süreli parktan sonra soğuk ilk çalıştırmada bu ses var, vanos değişimi ile boşuna masraf yaparsınız, muhtemelen bu ses gitmez, çünkü çalışması bu şekilde, Bursada özel servis Testcar var gençosman ptt aşağısında, güvenle gidebilirsiniz,

• somet 16 kullanıcısına yanıt

Hocam bende bursada yaşıyorum vardıyalı çalışıyorum o yüzden hafta sonuna kadar yatıyor araba çalıştırınca da bu sesi yapıyo ikinci çalıştırmada da daha kontağı tam çevirmeden araba çalışıyor yani sorun yok ama o ses neden var acaba hepsinde varmı bu modellerin

Bende Bursadayım, o ses hepsinde var, boşuna aracını kurcalatma,

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.