Şimdi Ara

1,4 TSİ Soğuk motor sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2017 model 64 binde manuel 1,4 tsi jetta ilk marşta bu sesi yapıyor ikinci marşta yapmıyor sebebi nedir ?

vanos diyen var bu ses normal diyen var marş dinamosu diyen var

gerçekten sorun ney sorunu yaşayan varmı çözüm bulan varsa yazabilirmi

• İki video da aynı değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

Hocam iki kere atmışım videoyu aynı ses

• Bmt tsi motorların çalışma şekli böyle, burda bir sorun yok,

• cold start

• Cold startla alakası yok aynı araç var bende bu şekil bir çalışma sesi yok soğukta ilk marsta. Başka bir şey var belli.

• Honda da marştan sonra bi öksürme sesi gibi bir cırlama yapardi. Marş motoru sokulup yaglanip komurleri degisince duzeliyordu. Belki onun gibi bir seydir marş motoru olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boş yere çözüm aramayın. Ortada Hiç bir sorun yok.
    Benimki de böyle...

• tafo0911 T kullanıcısına yanıt

Ne zamandır araç sizde ve ne zamandır ses böyle

• Video biraz kısa olmuş fakat bunlarda zincir sesi sorunu var. Garip bir ses çıkıyor ilk çalıştırmada zincir kapağının oradan. Ses harici sorun olmuyor. Triger zinciri yenisi ile değişince sorun çözülüyor.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Triger kayış değil mi bunlarda ?

Hangi modelden öncesi zincirdir hangisi kayıştır bilmiyorum. Gerçi fark etmiyor da. Kayışta olsa zincir de olsa saçma bir ses geliyor bazı modellerde. 2009 model 1.4 tsi zincirdi değiştirdik kurtulduk. Sesi zincir mi yapıyor hepsinde, avare rulmanları mı, yoksa devir daim mi o kadar sormadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 27 Aralık 2024; 1:7:12 >

evet kayışlı

Araç kayışlı sanırsam vanos dan yapıyor sesi vanos da trıgerin orda

video mecbur kısa oldu çünkü 3 saniyelik bir ses ikinciye bu sesi yapmıyor aradn 1,2 saat geçmesi lazım ki aynı sesi yapsın

• Komple böyle set değişti. Dişliler de dahil, 50 bin km civarında idi değiştiğinde. Sesi ilk 40 bin km civarında yapmaya başladı özellikle sabahları kışın bariz duyuluyordu. Üstünden 60 bin km geçti, sıfır ses.

1,4 TSİ Soğuk motor sesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 27 Aralık 2024; 1:13:37 >

Hocam eminiz demi aynı ses ilk marştaki vınlama sesi

Tabiri caizse ( haaağaaa) diye çıkan ses

ve stop edip bidaha çalıştırınca çıkmıyor bu ses

şimdi ben bi ustaya gösterdim ses vanos dan geliyor dedi bunu da değiştrince trıger kayışını da değiştirmen gerekiyor ama dedi aracım şuan 64 binde yani vanosun görevi içine yağ alıyormus araç stop edince yağı süzdürme yapıp salıyormus tekrar çalışınca ses yapması bundanmış zamanla eskiyormuş öyle dedi usta

• Evet ilk vınlama sesi, üç beş saniye de yakaladın sonra vermiyor. Dişli gruplarından bir tanesi vanos altta içi dolu olan yuvarlak parça. Set olarak değişmesi mantıklı, vanos değiştirilince trigerde değişiyor.

Yani bunları değişince sorun ortadan kalıyor

inşallah kalkar hocam arabamı seviyorum keyifli bir araba ama böyle sesler rahatsız ediyor işin en ilginç yanı ise Bursa da oturuyorum doğru düzgün sağlam bir usta yok çoğu anlamıyor ve bu aynı arızadan birçok kişi çözüm arıyor

bu cax zincir seti. konu sahibi czt ya da czd motorlu. zincirliler gibi aktif gergi sistemi yok bu motorlarda. kasnak üzerinde yaylı kayış gergisi var.

1,4 TSİ Soğuk motor sesi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.