Şimdi Ara

1.6 HDi ve 1.6 TDCi, Motor Gürültüsü ve Araç Mukayesesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Citroen C3 1.6 HDi Exclusive ile Ford Fiesta 1.6 TDCi Titanium X arasında donanım ve teknik özellikler açısından bir fark göremedik. Yarın genel bir inceleme adına bayilere gideceğiz.

Merak ettiğim husus, bu motorların gürültü seviyesi ne alemde? Benzinli bir araçtan sonra eziyet çeker miyiz? Nissan Micra'da yol sesi ve genel olarak biraz gürültülü (1.2 16V) motor söz konusuydu. Bu araçlarda durum nedir? Hangisi daha gürültülü çalışır?

Ford'un sitesi bi' alem... Bahsettiğim aracın fiyatını bir türlü bulamadım, sayfa hata veriyor. Citroen'in özellikleri şöyle:

http://www.citroen.com.tr/specifications.php?id=77

Bu özelliklerin hepsi Ford'da bulunuyor mu? Paket muhabbeti var sanırım onlarda. Ona da dediğim gibi bakamadım. Yoksa paketle birlikte Fiesta'nın maliyeti nedir?

Visiodrive özelliği için Fiesta'da bir çözüm göremedim Citroen'e karşılık. İç döşemelerinde bej renk mevcut mu bu araçta? Micra'dan sonra ferah bir iç mekan şart oldu çünkü. Kısaca mukayese ederseniz sevinirim. "C3 al" ya da "Fransız'a para vermem" gibi boş-beleş yorumlarla parmaklarımızı yormayalım tabi.

• En mantıklısı test sürüşü yapmak,elbette benzinli araç gibi sessiz olmayacaktır.Ayrıca mukayese ettiğiniz motorlar aynı,mühim olan araçların yalıtım kalitesi,benim bilgim yok bu C3 hakkında.Fiesata'da ise beni rahatsız eder seviyede değildi.
  • Opsiyonlar

Metalik Boya 700,00 TL
    Elektrik Kırmızı 1.395,00 TL
    X-Paketi 820,00 TL
    Bluetooth ve Türkçe Sesli Kontrol Sistemi 620,00 TL
    Güvenlik Paketi 1.165,00 TL

Fiesta Titanium 5K 1.6 TDCi 95 PS
    Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Liste Fiyatı 41.510,00 TL
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Kredili) 40.295,00 TL
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Peşin) 40.295,00 TL

Galiba bahsettiğiniz araç bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bubblesort

Opsiyonlar

Metalik Boya 700,00 TL
    Elektrik Kırmızı 1.395,00 TL
    X-Paketi 820,00 TL
    Bluetooth ve Türkçe Sesli Kontrol Sistemi 620,00 TL
    Güvenlik Paketi 1.165,00 TL

Fiesta Titanium 5K 1.6 TDCi 95 PS
    Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Liste Fiyatı 41.510,00 TL
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Kredili) 40.295,00 TL
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Peşin) 40.295,00 TL

Galiba bahsettiğiniz araç bu.
    tavsiye ederim din kardeşim

1.6 HDi ve 1.6 TDCi, Motor Gürültüsü ve Araç Mukayesesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 7 Şubat 2011; 1:15:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Din kardeşi olduğumuzu pek sanmıyorum ama tavsiye için teşekkürler. Audio Technica takılıyorum ben. Fırsat bulursam sendekileri de denerim

Konuya dönersek; test sürüşü yapma imkanım olduğunda yapacağım ama ellerinde direkt bu motorlar var mıdır onu bilemiyorum. O yüzden sordum. Varsa zaten sorun olmaz.

Sanırım aradaki fark X Paket ve şu bluetooth muhabbeti. Bu da 1500 liraya yakın bir fark demek. Pazarlığa da havada karada 40.000'in üzerinde başlamak demek. Pek mantıklı gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Din kardeşi olduğumuzu pek sanmıyorum ama tavsiye için teşekkürler. Audio Technica takılıyorum ben. Fırsat bulursam sendekileri de denerim

Konuya dönersek; test sürüşü yapma imkanım olduğunda yapacağım ama ellerinde direkt bu motorlar var mıdır onu bilemiyorum. O yüzden sordum. Varsa zaten sorun olmaz.

Sanırım aradaki fark X Paket ve şu bluetooth muhabbeti. Bu da 1500 liraya yakın bir fark demek. Pazarlığa da havada karada 40.000'in üzerinde başlamak demek. Pek mantıklı gelmedi.

Alıntıları Göster
    Hdı ile Tdcı aynı motor sadece isimleri değişiyor yanlış anımsamıyorsam herhangi birini test etmeniz yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: babazulaua

Hdı ile Tdcı aynı motor sadece isimleri değişiyor yanlış anımsamıyorsam herhangi birini test etmeniz yardımcı olacaktır.

Alıntıları Göster
    biri bana yardim edebilirmi sizin gibi konu acmak istiyorum nasil yapilacagini bilmiyorum acil bazi bilgilere ihtiyacim var tsk ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Micrayla birlikte kulaklığını da değiştir lütfen. Hem daha iyi bir kulaklığın olur hem de inanılmaz yüksek motor sesleri karşısında çaresiz kalmazsın. Rahmetli Pump-duse TDI'lardan sonra piyasadaki en gürültülü iki motoru birbiriyle kıyas etmeye çalışıyorsun, hiç gerek yok böyle şeylere. Acı gerçekler vol.283

• quote:

quote:

quote:

Micrayla birlikte kulaklığını da değiştir lütfen. Hem daha iyi bir kulaklığın olur hem de inanılmaz yüksek motor sesleri karşısında çaresiz kalmazsın. Rahmetli Pump-duse TDI'lardan sonra piyasadaki en gürültülü iki motoru birbiriyle kıyas etmeye çalışıyorsun, hiç gerek yok böyle şeylere. Acı gerçekler vol.283

Utanmasalar benim Desoto kadar ses çıkartıcaklar yazık o kadarda para veriyolar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Peki peki, modeli söyle, yarın sipariş geçeyim. Yeniliklere açık olmak lazım sonuçta.

Ayrıca ben mukayese etmeye çalışmıyorum. Kendi mesajların dışında kalan mesajları da okuduğunda göreceksin, mukayese etmiş olanların fikirlerini almaya çalışıyorum. Ne haddime senin gibi büyüklerim varken mukayese etmek? TDI motorların şeceresini çıkartmışsın saniyesinde. Tövbe bize düşmez o işler... Zaten aynı motormuş sanırım bunlar. O kadar yazdın ama şu cümleyi söylemedin, darıldım sana. Senin kedi ile kıyaslayabilir misin gürültüyü?

Var mı başka cevherlerin? Yoksa malûm...

• Üç noktanın devamını getir, ondan sonra cevap vereceğim sana.
  • quote:

Peki peki, modeli söyle, yarın sipariş geçeyim. Yeniliklere açık olmak lazım sonuçta.

Ayrıca ben mukayese etmeye çalışmıyorum. Kendi mesajların dışında kalan mesajları da okuduğunda göreceksin, mukayese etmiş olanların fikirlerini almaya çalışıyorum. Ne haddime senin gibi büyüklerim varken mukayese etmek? TDI motorların şeceresini çıkartmışsın saniyesinde. Tövbe bize düşmez o işler... Zaten aynı motormuş sanırım bunlar. O kadar yazdın ama şu cümleyi söylemedin, darıldım sana. Senin kedi ile kıyaslayabilir misin gürültüyü?

Var mı başka cevherlerin? Yoksa malûm...

Bizdede caddy dsg vardı benım amcaoglundada 407 hdi vardı.yanyana calıştırdıgımızda ıkımızde caddy nın daha az gurultu cıkardıgı konusunda hemfıkır olduk ...

• quote:

Üç noktanın devamını getir, ondan sonra cevap vereceğim sana.
    Yatma vaktin geçti Coşkuncum. Üç nokta onu temsil ediyor

Her şey senin iyiliğin için yani.

desoto;

Karşılaştırmalı örnek güzel oldu, teşekkürler (:
  • quote:

desoto;

Çok iyi niyetlisin, beni benden fazla düşünüyorsun teşekkür ederim. Bir de, benim kedi artık yok.
  • quote:

quote:

desoto;

Çok iyi niyetlisin, beni benden fazla düşünüyorsun teşekkür ederim. Bir de, benim kedi artık yok.

Alıntıları Göster
    Bugün gittim ve Citroen ile konuştum. Artık beni mi kekliyorlar bilemedim ama 1.6 HDi motor Euro 5 standartlarını karşılamadığı için getirilmiyormuş. Onlara da üst departmandan öyle demişler. Ayrıca kapıyı da 40.000'den açıyorlar. Sitedeki fiyatı da aşıyor. Fazla üstelemedim, çektim geldim.

C4 dizel otomatik vardı yeni çıkan. Onu sordum, onun da maliyeti 48.500 olmuş adamlara. En üst donanımdı. Fiyatı söylemediler ama kendilerine maliyetinden yola çıkarak hesaplarsınız arkadaşlar (:

• quote:

Bugün gittim ve Citroen ile konuştum. Artık beni mi kekliyorlar bilemedim ama 1.6 HDi motor Euro 5 standartlarını karşılamadığı için getirilmiyormuş. Onlara da üst departmandan öyle demişler. Ayrıca kapıyı da 40.000'den açıyorlar. Sitedeki fiyatı da aşıyor. Fazla üstelemedim, çektim geldim.

C4 dizel otomatik vardı yeni çıkan. Onu sordum, onun da maliyeti 48.500 olmuş adamlara. En üst donanımdı. Fiyatı söylemediler ama kendilerine maliyetinden yola çıkarak hesaplarsınız arkadaşlar (:

Alıntıları Göster
    Focus motor sesini de alır,ama asıl problem yol sesinde.Hele bir de stabilize yola denk gelirseniz daha fena.Gerçi hemen hemen bütün C segmentleri yol sesi alıyor;ama Focus'un yalıtımının daha zayıf olduğu bir gerçek.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Focus motor sesini de alır,ama asıl problem yol sesinde.Hele bir de stabilize yola denk gelirseniz daha fena.Gerçi hemen hemen bütün C segmentleri yol sesi alıyor;ama Focus'un yalıtımının daha zayıf olduğu bir gerçek.

Alıntıları Göster
    TDCİ baya gürültülü çalışıyor. Ford araçlarda genelde yalıtımda pek başarılı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insomnia__ -- 7 Şubat 2011; 18:48:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

TDCİ baya gürültülü çalışıyor. Ford araçlarda genelde yalıtımda pek başarılı değil.

Alıntıları Göster
    İyi de konu focus değil ki? Fiesta ve c3

C3'ün iç mekanı da güzel yalnız basık gelmişti bana ferahlık olarak fiesta çok daha iyi hissettirir. Zaten güncel 1.6 tdci 95 hp. olan versiyon euro 5 normuna güncellenmiş durumda fiesta için. c3 de henüz kullanılmaya başlanmamış veya yüksek fiyatı nedeniyle getirilmesine son verilmiş olabilir.
  • Arkadaslar 40 bin TL'ye B sinifi arac kulaga biraz garip geliyor. Iki gun onceye kadar 43000 liraya passat aliniyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Arkadaslar 40 bin TL'ye B sinifi arac kulaga biraz garip geliyor. Iki gun onceye kadar 43000 liraya passat aliniyordu.

Dizel mi? Dizelse yarın gidip alayım hemen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.