Radyatör yıkandı. Gaz eksilmiş. Gaz basıldı. 6 ay öncesinde polen filtrem değişmişti.
Gaz basıldıktan sonraki denemede çok iyi soğuttu. Fakat 2 3 kez klima kullandıktan sonra yine aynı sorun var.
Soğutma cok yavaş. Hatta soğutmuyor. 4. kademede üflüyor ama ılık ılık. Yüze doğru kademesini seçsem dahi aynı. Pencereleri açıp içerideki sıcak havanın atılmasını da sağlıyorum.
Bu sorun neden kaynaklanabilir.?
Ayrıca klima çalıştırdığımda 1. vitesten 2. vitese geçerken debriyajı bırakma esnasında araba silkeleniyor sanki. Duraklıyor gibi oluyor 1. viteste deviri 3000e çıkarsam bile 2. vitese takıp debriyajı salarken yine aynısını yapıyor.
Bunun sebebi ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler
Sorunlarını Albea takımına yazmanı öneririm hızlı ve en iyi bilgiyi oradan alırsın.Ayrıca konu kirliliğide oluşmaz.
Ben sana cevap vereyim şimdi başka soracakların olursa Albea takımına yaz.Ben 1 aydır klimayla uğraşıyorum.Neredeyse uzman oldum diyebilirim.....
Senin klima bir yerlerden gaz kaçırıyor.Gaz basarken usta kaçak kontrolü yaptımı?büyük ihtimal yapmamıştır doğrudan gaz basmıştır.Gaz basıldıktan sonra kaç gün içinde klima eski haline döndü?mesela 2 haftada döndüyse küçük bir kaçak vardır.Ama 2 günde olduysa kaçak büyüktür.Küçükte olsa büyükte olsa giderilmesi gerekir.
Şuan 4. kademede ılık olduğunu söylediğine göre ya hiç gaz kalmamış yada çok az var.Normalde 2. kademede çok iyi soğutuyor olması lazım.
Vitesteki problemde sadece klima açıkiken oluyorsa klima kompresörünün rulmanında......vb.klima kayışında bir problem olabilir.Detaylı bakmak lazım.
Klimayla ilgili başımdan geçenleri öğrenmek istiyorsan Albea takımının son 6-7 sayfasını oku......
Çok teşekkür ederim.
Sağolun.
6. ve 7. sayfalarda yazılarınızı bulamadım.
Ama tüm albea forumunu inceleyeyim.
quote:
Orijinalden alıntı: br251
Sorunlarını Albea takımına yazmanı öneririm hızlı ve en iyi bilgiyi oradan alırsın.Ayrıca konu kirliliğide oluşmaz.
Ben sana cevap vereyim şimdi başka soracakların olursa Albea takımına yaz.Ben 1 aydır klimayla uğraşıyorum.Neredeyse uzman oldum diyebilirim.....
Senin klima bir yerlerden gaz kaçırıyor.Gaz basarken usta kaçak kontrolü yaptımı?büyük ihtimal yapmamıştır doğrudan gaz basmıştır.Gaz basıldıktan sonra kaç gün içinde klima eski haline döndü?mesela 2 haftada döndüyse küçük bir kaçak vardır.Ama 2 günde olduysa kaçak büyüktür.Küçükte olsa büyükte olsa giderilmesi gerekir.
Şuan 4. kademede ılık olduğunu söylediğine göre ya hiç gaz kalmamış yada çok az var.Normalde 2. kademede çok iyi soğutuyor olması lazım.
Vitesteki problemde sadece klima açıkiken oluyorsa klima kompresörünün rulmanında......vb.klima kayışında bir problem olabilir.Detaylı bakmak lazım.
Klimayla ilgili başımdan geçenleri öğrenmek istiyorsan Albea takımının son 6-7 sayfasını oku......
otomatik makinada gaz kaçak kontolünü nasıl yapcaklar adamlar makinaya bağlıyor tek düğme ile tamam cihaz klima gazını çekiyor içinde ne kadar var gösteriyor mesela ilk başta araçtaki gazı ve yağı çekiyor ve ölçüyor diyorki içinde 300 gr gaz kalmış 150 gr yağ var diyor,sonra bilgileri verdikten sonra duruyor ve sonraki adım araca gaz basmaktır araçta zaten 300 gr gaz varsa yani tamamen bitmemişse o zaman gaz kaçağı yoktur,ustanın kontrol etmesine gerek ypok makina yapıyor