Şimdi Ara

Albea 1.3 Multijet çok yakma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2007 Albea Multijet aldım 200000 de bir depo ile 650 km yol yaptım. Bana tüketim fazla geldi. Daha önce dizel araba kullanmadığım için sorunun ne olduğunu bilemedim. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal yakmış ama km orjinal olmama ihtimali yüksek

• Yakıt normal bence de.

• 18 litre gösteriyor yakıt tüketimi

• 100 km de kaç litre yakması gerekiyor

• 2005 punto var bende de aynı 1.3 euro 4 motor. Yakıta zam gelmeden önce fulledim depoyu 46 lt mazot aldı. Şuana kadar 480 km yaptım İstanbul dur kalklı trafik ve çevreyolu karışık. Yarım depoya varmak üzere. Işık yanana kadar 850-900 km'yi görürüm diye düşünüyorum. Çok basmadan normal kullanıyorsanız araba çok yakmış bence. Havalar soğudu etkisi olur illaki ama imkan varsa enjektör, termostat vs baktırın derim..

• Ben 2010 modelini 10 yıl kullandım. Tam depoyla 110-120 hızda uzun yolda 750 km civarı olunca ışık yanardı. Servis bakımlıydı tabi benim yoldaş, yormadan sürerdim. Tam depoyla uzun yolda 650 km'de yakıt tamamen bitmişse bu haliyle biraz yüksek tüketimi. Kullanım tarzı da önemli, yakıtın alındığı yer de önemli, hava filtresinin temiz olup olmadığı da önemli, enjektör vb durumu da önemli. Hepsini bir değerlendirmek lazım. Ama çoğunlukla şehir içi ise tüketim değer normal gibi.

18 konusu ise şöyle muhtemelen. Bu araçlarda yakıt tüketimini ya lt/100 KM olarak gösterir, ya da km/litre olarak. Sizinki 1 litre yakıt ile 18 km yakıyorum demek istemiş size. Ayarlardan değişim yapabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok yakmış, normal yakmış diyenler neye göre söylüyor anlamadım. bu tür durumlarda evvela enjektörlere baktırmak gerekir. aslında geri dönüş hortumlarını çıkartıp kendin de bakabilirsin ama uğraşmaya değmez.

bu arada ölçü alman bakımından yazıyorum. linea kullanıyorum (albea ile ağırlık farkını bilmiyorum). 90 km civarı sakin sürüşlerde 4 litre civarı yakıyor. 110-120 gibi gidersem 4,5-5 aralığında yakıyor. çoğu uzun sürüşümde 800 km civarı menzilden önce yakıt lambası yaktığını görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diatta1903 -- 1 Kasım 2021; 12:0:23 >
  • minimum 800km gitmesi gerekirdi ışık yanana kadar.. bakımını yaptırdınız mı hava filtresi falan pisse o zaman da yakıyor.. Ucuzdan pahalıya gidin hemen enjektör söktürtmeyin derim..

Hava filtresi, yağ değişimi işe yaramazsa maf ve map sensörlerini temizletin, bunlarda işe yaramazsa mazot filtresini, mazot pompası contasını ve yakıt deposunu bir kontrol ettirirsiniz sızdırma ya da farklı bir sorun var mı diye bunlarda da sorun yoksa enjektöre sıra geliyor ki umarım buraya gelmeden çözülür

• bende linea var tam depo ile şehir içinde 650 km gidiyor. 45 litre depo ama bomboş olsa bile 40 litre alıyor en fazla.

• Depo var depo var. Kaç litre bu depo? Bende de dizel araç var tek depo 2500 km yapıyor.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Hocam sanırım sizin aracın da yakıt şamandırası bozuk olabilir.. Deponun sökümü linealarda kolay mı bilmiyorum ama güzel bir de temizlense sizin araç da tek depoyla 750 - 800km yani olması gereken km ye çıkacaktır diye tahmin ediyorum farklı bir sıkıntı yoksa..

• En sağlıklı pompa ölçümü olabilir. Tamamen doldurup ölçerek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 100 km de 7 litre yakmış. benzinli olsaydı 10 litre yakacaktı.

• Bence gayet normal yakmış. Aracın ağırlığı, lastiklerin durumu, kullanım şekliniz bilinmeden yok 800 km yapar yok 500 km yapar denilemez. Öncelikli olarak depoyu doldurup kaç km gittiniz sonraki dolumda kaç litre doldurdunuz ona göre bir tüketim hesabı yapmak lazım. Ortalama olarak gidiş geliş düz yolda sabit 110 km hızda tek şoför ile birlikte klima kapalı olarak 4.5 - 5.5 litre arası tüketim benim tecrübelerime, gözlemlerime göre normal.

• Hepinize teşekkürler arkadaşlar hava filtresiyle başlayalım inşallah sonuçları burada paylaşırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.