Şimdi Ara

1.6 16V Palio yakıt ve rolanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
26.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, 99 model 1.6 16V atiker sıralı sistem gazlı palio aldım. Aracın rolantisinde problem vardı bir yükseliyor bir düşüyordu tanıdığım ustaya götürdüm rolanti motoru değişecek dedi 160tl verip değiştirttim daha sonra aracı bilgisayara bağlayıp sorun olup olmadığına baktı fakat "faz sensörü uyumsuz sinyal" diye bir problem göründü üstelik enjeksyon ışığıda yanıyor bunuda bir ustayla görüştüm bana katalizatörün tıkanmış olabileceğini sensörün bundan dolayı arızalı göründüğünü çözümün katalizatörün iptal edilmesi olduğunu söyledi işin garip tarafı çok yakın arkadaşım egsozcu aracın egsozuna baktı ve tıkanma falan olmadığını aracın egsozuyla oynama yapmamamı önerdi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım... Ayrıca rolanti sorunundan dolayı rolanti motoru değişti ancak aradan 3 gün geçti arada yine bozulmalar oluyor araçta tek tırnak buji takılıymış orjinalinde çift tırnak oluyormuş araç yolda giderken çekişte tıkanmalar silkelemeler oluyor bu ne kadar etkiler? ayrıca araç inanılmaz çok yakıyor 20tl lik gaz aldım bu gazla 90km yol yaptı ne olduğunu anlamadım lütfen bana bir yol gösterin.. Servise gitmeyi hiç istemiyorum sudan sebeplere dünya paralar alıyorlar...

• Forumda LPG ile ilgili aktif konular olması gerekiyor, ben bilmiyorum ama bilen arkadaşlar sizi yönlendireceklerdir.

edit:Satış danışmanı gibi konuştum ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 17 Haziran 2009; 17:32:34 >
  • Palionun sorunu olursa acayip yakar.Bende palio 1.6 var her binişimde 20 liralık benzin atıyorum benzin hemen bitiyor.Bu araba adamın ocağına incir diker 3 yıl dayandım artık satıcam.Lpg falan düşünmüyorum çünkü bir sorunu olduğu zaman yapacak usta yok.Adamlar arabadan anlamadıkları için bir sürü parçayı değiştirmek istiyorlar zaten parçaları pahalı ufak bir sorun yüzünden dünyanın parası gidiyor.
  • kardeş geçmiş olsun..bende de98 modeli var aynı motorun....atiker sıralı takılı....ben askere gidince 6 ay kapılı kaldı arac..gelince 2ay kendine gelmedi arac...fazla da yakıyordu...gaz da daayarsızlık vardı...yakıt sorununu 4 tırnaklı buji ile cözdüm..lpg ile sehir içi 230-240 km arası yapıyorum 28 lt simit depo ile...cok gecmiş olsun ama ustan gercekten iyi olsun yoksa calpi arkadasın dediği gibi aracta ellenmedik yer bırakmazlar...benim usta zamanında aynı motor paliodan kullanıp aynı sorunlarla karsılasmıs oldugu için biraz şanslıydım ben....
  • bir de palio fazla yakiyor diyince kukremezler mi..

bnde de ayni sorunlar var, benimki 20 lira tuple 70 km yapiyor ustelik 1,4, sukredin
  • bu 1.6 palio su olan arkadaşın aracı arızalı mutlaka bir problemi var diğerleri de bu kadar yakıyorsa araba kullanmayı bilmiyorlar benim 1.6 16 v palio aracım 40tl yakıtla 380 km gidiyor her hafta ölçüyorum bu zamana kadar şehir içi dışı 40 tl ile 350 km den aşağı gitmedim lpg de 1.6 araçların ne kadar yaktığını teampalio sitesinden öğrenebilirsin ama emin ol kimse 20 tl ile 90 km gitmez hem de bu fiatlarla
  • nasıl gidiyorsunuz yollarda? 17 litre gaz mı yakar bi araba 100km'de? kaçak falan vardır bağlantılarda olmaz öyle şey. olsa da binilir mi öyle arabaya? nasıl sattı bu kadar bu palio? anlamak mümkün değil.
  • Valla arkadaşlar bende anlamış değilim adeta yakıtı içti,, şimdi çift tırnak buji taktırdım bakalım ne değişecek ama nedense hiç umudum yok. Araçta başka bir problem var ama nedir anlamadık... Bu konuda bana yol gösterecek arkadaşlar çıkar diye umut ediyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ykaya1983

bu 1.6 palio su olan arkadaşın aracı arızalı mutlaka bir problemi var diğerleri de bu kadar yakıyorsa araba kullanmayı bilmiyorlar benim 1.6 16 v palio aracım 40tl yakıtla 380 km gidiyor her hafta ölçüyorum bu zamana kadar şehir içi dışı 40 tl ile 350 km den aşağı gitmedim lpg de 1.6 araçların ne kadar yaktığını teampalio sitesinden öğrenebilirsin ama emin ol kimse 20 tl ile 90 km gitmez hem de bu fiatlarla

buraya yazan herkesinki arizali sizinki duzgun haklisiniz,

sizin hesap edemediginiz sey lpgyi 1.30'dan alip bizimle kiyas yapmaniz.

tekrar size bu hesabi anlatmaya calismayacagim sizinki haric herkesinki arizali, biz de deliyiz ki hala kullaniyoruz.
  • Çok yakıyor abi ben bu arabayı yıllardır kullanıyorum.Araba 10 yıllık ilk sahibiyiz hep böyleydi.Arabanın kliması var 3 yıldır yakıtı artmasın diye klimayı hiç açmadım gazı bitti.20 liralık benzin atıyorum benzin lambası sönmüyor zaten kısa sürede benzin bitiyor.Bakım desen değiştirmedik parçası kalmadı dünyanın parasını harcadım.
  • Rolanti sorunu gaz kelebeğinden olabilir.Arızası temizlenerek yada değiştirelerek giderilir.
    Aynı motoru kullanıyoruz.

İmzamdaki marea kulübüne yaz,hangi ildesin nerdesin sorunlarını yaz araçla ilgili yardımcı olalım.
    fiat motorlarında usta çok önemlidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dozi17

Rolanti sorunu gaz kelebeğinden olabilir.Arızası temizlenerek yada değiştirelerek giderilir.
    Aynı motoru kullanıyoruz.

İmzamdaki marea kulübüne yaz,hangi ildesin nerdesin sorunlarını yaz araçla ilgili yardımcı olalım.
    fiat motorlarında usta çok önemlidir.

gercekten kalifiye usta cok onemli.

aracimin rolantisi 2 bin devire cikti goturdum, gaz kelebegi arizali degistirelim dediler yenisini sordum 600 lira.

aksaraya parca almaya giderken lpgciye ugradim, adam fiat servisinde ustaymis eskiden, ne gerek var rolanti motorunu degistir 130 lira dedi. sonra dur bakayim dedi belki tamir ederim, inceledi bakti kablolarin baglandigi soket kirilmis, 5 liraya degistrdi su an rolanti sorunsuz.

ama yakit tuketimi konusunda daha ya duzgun bir usta denk gelmedi ya da bu araclarin dusuk yakit kavrami bize gore yuksek

• arkadaşlar tekrar ediyorum benzin deseniz bişey demem ama lpg de inanın o kadar yakmaz sayın yiğit+ ne kullanıyor yani bir de akıl var mantık var bu arabanın hepsi fazla yaksa bu arkadaş ve benim gibi birçok kişi neden km ye 150 nin altında yakıyor benim karşı çıktığım nokta adamın aracı fazla yakıyor bu arabaların hepsi fazla yakar demeye getiriyor işi biraz insaflı olalım önce 1.4 ler fazla yakıyor 1.2 ve 1.6 lar lpg yi az yakar diyorlardı şimdi buna 1.6 yı da dahil ettiler şunu bi kere unutmamız gerekir bulunduğumuz ortamın şatlarını ve aracın durumunu tüm türkiye ye genelleyemeyiz yoksa hata yaparız
  • Arkadaşlar dikkatinizi çekerim ben palio lar fazla yakıyor diyerek açmadım konuyu.. Benim aracımda bir sorun var ne olduğunu tam olarak çözemedik arac hem giderken kesiklik yapıyor hem rolantide problem var ayrıca bilgisayara bağlandığında hata veriyor yani kesin x parçasında arıza var yada şunun yapılması gerekiyor gibi bir teşhis koyamadık.. Aracın sorununu giderebilsek belki çok çok az yakacak bunu henüz başaramadık.. İstanbul avr. yakasındayım eyup, gaziosmanpaşa, fatih, bu mühitlere yakın bir yer varsa bana önereceğiniz çok sevinirim..
  • benim mareamdada ayno motor var atiker lpg kitim var izmir şehir içi 10-11 litre uzun yolda 8 litre yakıyor. Siz iyi bir usta ve iyi bir lpg servisi bulun iyice bi baktırın arabaya sonrada iyi bir lpg ayarı sorun düzelecektir düzelmesi lazım o kadar yakması normal değil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.