Şimdi Ara

Renault Fluence 1.5 DCİ Soğukta İlk Çalışma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
22.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.5 dci aracin hava eksilere düştüğü zaman bazen ilk marsta almiyor neden olabilir (marş basıyor ama çalışmıyor)
    2-3 kez kontağı cevirip calistirmak istiyorum ama ilk kontak cevirmeden sonra kızdırma bujisi ışığı anında sönüyor hic ısıtmiyor ?

örnek olması açısından şu videoyu buldum
    https://www.youtube.com/watch?v=XrEyj00dMlM

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault Fluence 1.5 DCİ Soğukta İlk Çalışma Sorunu

Renault Fluence 1.5 DCİ araçlarda, özellikle soğuk hava koşullarında ilk çalıştırmada geç çalışma problemi yaşanabilmektedir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

• Akü Güçsüzlüğü: Soğuk hava, akünün gücünü azaltarak yeterli marş gücü sağlamasına engel olabilir.
    • Yakıt Sistemi Sorunları: Yakıt pompası veya enjektörlerdeki sorunlar, yakıtın motora düzgün bir şekilde ulaşmasını engelleyerek soğuk çalıştırmayı zorlaştırabilir.
    • Sıkıştırma Kaybı: Motorun silindirlerindeki sıkıştırma kaybı, soğuk havada hava-yakıt karışımının tutuşmasını zorlaştırabilir.
    • Sensör Arızaları: Hava sıcaklığı sensörü veya krank mili sensörü gibi sensör arızaları, motor yönetim sistemine yanlış bilgiler göndererek soğuk çalıştırmayı etkileyebilir.
    • Marş Motoru Sorunları: Marş motorundaki aşınma veya arızalar, yeterli güç sağlayamayarak motoru döndürmeyi zorlaştırabilir.

Soğukta ilk çalışma sorununu çözmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:

• Aküyü Kontrol Et: Akünün şarj durumunu ve bağlantılarının sıkılığını kontrol et.
    • Yakıt Sistemini İncelet: Yakıt filtresinin temizliğini ve yakıt pompasının düzgün çalışmasını bir ustaya kontrol ettir.
    • Motor Sıkıştırmasını Ölç: Motorun sıkıştırma değerlerini ölçerek herhangi bir kayıp olup olmadığını belirle.
    • Sensörleri Test Et: Hava sıcaklığı sensörü ve krank mili sensörü gibi sensörleri bir teşhis cihazıyla test et.
    • Marş Motorunu Kontrol Et: Marş motorunun bağlantılarını kontrol et ve aşınma veya arıza olup olmadığını incele.

Soğukta ilk çalışma sorununu çözmek için kalifiye bir tamirciye danışılması önerilir. Doğru tanı ve onarım, aracının soğuk havalarda da güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dizel arabaların hepsi bunu yapar kış aylarında.Dert edecek bişey değil çalışana kadar bekleyeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızdırma bujilerini ve kızdırma rölesini kontrol ettirin. hava soğuk oldugu durumlarda hiç bir sorun olmasa bile 3 defa yarım kontak yapın ardından marş basın sorun kalmayacaktır. ayrıca aküyü motor soğukken kontrol ettirin çıkış değerleri ne alemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 17 Ocak 2017; 18:23:35 >
  • Normal degil, kizdirma bujilerine enjektorlere yada yakit pompasina vs. vs. bakmak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

kızdırma bujilerini ve kızdırma rölesini kontrol ettirin. hava soğuk oldugu durumlarda hiç bir sorun olmasa bile 3 defa yarım kontak yapın ardından marş basın sorun kalmayacaktır. ayrıca aküyü motor soğukken kontrol ettirin çıkış değerleri ne alemde.

3 defa yapıyorum ama yine aynı sonuç
    ilk kez kontağı çevirince 3 sn civarı kızdırma bujisi ışığı yanıyor sönüyor kapatıp tekrar yapıyorum işlemi kızdırma bujisi ışığı en fazla 1 sn yanıp sönüyor hemen sanırım ilk kontak çevirmeden sonra ısıtmıyor hiç ?
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Kızdırma bujisi gerekli ısıya geldiği zaman lambayı söndürür.Sen zaten ilk kontak çevirdiğinde 3-5 saniye yanıp sönüyorsa gerekli ısıya ulaşmış demektir.2. ve 3. kontakta ışığın hemen sönmesinin sebebi bujinin sıcak olmasıdır.Hava sıcaklığı -20 lere indiği zaman 2. ve 3. kontakta da lamba 2-3 saniye daha yanık kalabilir.Benim aracımda bmw 320d sabah aynı senin dediğin gibi oluyor ilk kontakta 3 saniye yanıyor sönüyor ve çalıştırırken 4-5 saniye zorlanarak titreyerek çalışıyor.Sıkıntı yapmana gerek yok.

• Videodaki araç 5 derecede bile çalışmıyor. Bmw'nin gözünü seveyim ekside bile tek START ile çalışıyor..
  • Akü voltajı ve kızdırma bujileirine bakılsın. Yakıt olarak shell belki daha kolay çalışmasını sağlar. Diğer dizellerden biraz daha ince diyebilirim benim araba onda 0.5lt felan fazla yakıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • +5 derecede pek normal değil ama Aracın kaputunun üstüne kalın bir battaniye yere değecek şekilde örterseniz aracınız sabah çok soğuklarda rahat çalışır.Bende 1.6 dizel Astra var;Erzurumda kullanıyorum aracı buji ısıtma süresi normal ama aracın uzun süreli marş basmasına izin vermeyin.Aşırı soğuklarda (-10 ve üzeri) rölantide 5-10 dk beklemekte fayda var.Dizelin dedi soğuk şehirlerde çok maalesef.
  • -6 da falansa normal... ama 0 derece falansa normal değil...
    ilk etapa kızdırma bujileri diyebilirim tabi araç 150-200bin km de falansa
    yani yakıt sistemi ile alakalı bir sorun... enjektör pompada olabilir filtrede olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 17 Ocak 2017; 21:17:35 >
  • 5 derecede çalışmayan arabada bence sıkıntı var.Normal diyen arkadaş neye göre normal diyor anlamadım?Bence servise gidin bir baktırın aracınıza

• Adam ilk yorumda arabasının fluance olduğunu eksi derecelerde çalışırken bu sorunu yaptığını söylemiş, örnek qashqai videosu koymuş.Adamın biride videodaki araçtaki 5 dereceyi görmüş ona göre yorum atmış altındakilerde koyun sürüsü gibi 5 derece demeye devam ediyor.Okuma anlama özürlü bir topluluk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassa -- 17 Ocak 2017; 22:27:33 >
  • Şirket aracı 2015 -7 ye kadar gördüm tek kontak ta alıyordu

• Cihan kullanıcısına yanıt
    Rehabilitasyon merkezinin aracimiydi reno master ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Adam ilk yorumda arabasının fluance olduğunu eksi derecelerde çalışırken bu sorunu yaptığını söylemiş, örnek qashqai videosu koymuş.Adamın biride videodaki araçtaki 5 dereceyi görmüş ona göre yorum atmış altındakilerde koyun sürüsü gibi 5 derece demeye devam ediyor.Okuma anlama özürlü bir topluluk.

Iyide qq daki motor ile fluencedeki motor birebir ayni.

• Megane 4 - 1.5dci ile Ankarada -17 derecede her sabah tek marşta yaz günü gibi marş alıyor. Bence sizin aracınızın ateşleme yada yakıt sistemi ile ilgili bakıma ihtiyacı var konu dizel motor ile alakalı değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu yorumdan ben bişey anlamadım.Adamın arabası eksi derecede zor çalışıyormuş videodaki araba 5 derecede zor çalışıyor.O zaman qashqai ve fluancelerin hepsi ekside ve 5 derecede zor çalışır mı demek istiyorsun.Saçma sapan yorumlar atıyorsunuz cevap verirken nasıl mantık kuracağımı şaşırıyorum.
  • Aku zayiflamis olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

5 derecede çalışmayan arabada bence sıkıntı var.Normal diyen arkadaş neye göre normal diyor anlamadım?Bence servise gidin bir baktırın aracınıza

videodaki araç benim değil örnek vermek içindi
    -3 de mesale arabam zor çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

-6 da falansa normal... ama 0 derece falansa normal değil...
    ilk etapa kızdırma bujileri diyebilirim tabi araç 150-200bin km de falansa
    yani yakıt sistemi ile alakalı bir sorun... enjektör pompada olabilir filtrede olabilir...

55.000 km de yeni aldık arabayı oyüzden geçmişte bakımda neleri değişti ne oldu bilemiyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.